Ανεπάρκεια μαγνησίου: Τα 6 σημάδια που τη μαρτυρούν

ΥΓΕΙΑ

Το μαγνήσιο εμπλέκεται σε πάνω από 300 μεταβολικές διεργασίες στον οργανισμό, μεταξύ των οποίων ο μεταβολισμός της ενέργειας, η σύνθεση των πρωτεϊνών και η αποτοξίνωση.

Επειδή περιέχεται φυσικά σε πολλά τρόφιμα, οι περισσότεροι θεωρούν ότι έχουν επαρκείς ποσότητες στον οργανισμό τους.

Οι υγιείς ενήλικες πρέπει να λαμβάνουν κατά μέσο όρο 270-400 mg μαγνησίου την ημέρα, ανάλογα με το σωματικό βάρος τους.

Δείτε τα σημάδια που φανερώνουν την ανεπάρκεια μαγνησίου στον οργανισμό:

Δυσκοιλιότητα

Η δυσκοιλιότητα αποτελεί συχνά σημάδι ότι πρέπει

να αυξήσετε την πρόσληψη μαγνησίου, καθώς το συγκεκριμένο μέταλλο έχει καθαρτικό αποτέλεσμα όταν λαμβάνεται σε υψηλές δόσεις.

Το μαγνήσιο χαλαρώνει τους μύες στο εντερικό σύστημα δίνοντάς τους μεγαλύτερη ελαστικότητα, ενώ ταυτόχρονα «τραβά» το νερό με αποτάλεσμα να μαλακώνουν τα κόπρανα και να κινούνται ευκολότερα κατά μήκος. Με τον τρόπο αυτό ανακουφίζει από τα συμπτώματα της δυσκοιλιότητας.

Μυϊκοί πόνοι

Αν αισθάνεστε τους μύες σας σφιχτούς και πονάτε, είναι πιθανό να έχετε ανεπάρκεια μαγνησίου. Το μαγνήσιο βοηθά στη χαλάρωση των μυών και εμποδίζει τη συσσώρευση γαλακτικού οξέος, ενώ συμβάλλει στην αντιμετώπιση μιας σειράς προβλημάτων των αρθρώσεων και των μυών, όπως η ινομυαλγία, η οστεοπόρωση, το σύνδρομο ανήσυχων ποδιών και άλλες φλεγμονώδεις καταστάσεις.

Παραπανίσια κιλά

Το δυτικό μοντέλο διατροφής έχει καταστροφικές επιπτώσεις στο βάρος, λόγω της υψηλής περιεκτικότητας των τροφίμων σε κορεσμένα λιπαρά. Αν νιώθετε έλλειψη ενέργειας και διαπιστώνετε ότι παίρνετε βάρος, αναλογιστείτε τι τρώτε. Βάλτε στη διατροφή σας τροφές πλούσιες σε μαγνήσιο, όπως τα σκούρα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, η κινόα, τα δημητριακά ολικής αλέσεως, οι ξηροί καρποί, τα φασόλια, τα ψάρια και το γιαούρτι. Οι τροφές αυτές βοηθούν στη διαχείριση του βάρους, καθώς το μαγνήσιο ενεργοποιεί τα ένζυμα που ελέγχουν την πέψη και το αίσθημα πληρότητας.

Πηγή: onmed.gr

μαγνήσιοδιατροφήΥγείασημάδιαHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα