Αντιπαράθεση Γιαννούλη – Ταχιάου και στο βάθος… Ρέμος

Με στίχους γνωστού τραγουδιού αντιπαρατέθηκαν στη Βουλή για το Μετρό Θεσσαλονίκης, Χρήστος Γιαννούλης και Νίκος Ταχιάος.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναπτύσσοντας επίκαιρη ερώτησή του για την ασφάλεια των συρμών του Μετρό, επικαλέστηκε ένα

τραγούδι του τραγουδιστή Αντώνη Ρέμου «Έλα να με τελειώσεις».

Ήταν άμεση η απάντηση του υφυπουργού Μεταφορών που σχολίασε -με αφορμή και τα όσα συμβαίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ το τελευταίο διάστημα- πως το τραγούδι στο οποίο αναφέρθηκε ο Χρήστος Γιαννούλης «είναι μάλλον εθνικός ύμνος του ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτή την εποχή».

Στο ίδιο μοτίβο συνέχισε ο κ. Γιαννούλης: «Εάν υπάρχουν στίχοι που χαρακτηρίζουν την πολιτική πρακτική του ΣΥΡΙΖΑ, δεν είναι του Αντώνη Ρέμου, αλλά αυτοί που λένε για την πολιτική αντιπαράθεση ότι “καταλαβαινόμαστε τώρα, δεν χρειάζονται περισσότερα”».

Σύμφωνα με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ οι στίχοι του τραγουδιού έχουν διττή ερμηνεία, «είτε με την σπουδή της ταχύτητας που μπορεί να εμπεριέχει και το στοιχείο της προχειρότητας ή το διθυραμβικό, που θέλει να αποδώσει ότι στις 30 Νοεμβρίου θα μπει σε εμπορική λειτουργία το μετρό της Θεσσαλονίκης».

Επί της ουσίας της επίκαιρης ερώτησης στην οποία ο κ. Γιαννούλης αναφέρθηκε σε δημοσίευμα εφημερίδας για ατυχήματα στο πλαίσιο των δοκιμών, ο Νίκος Ταχιάος παραδέχθηκε ότι υπήρξε μια βλάβη σε μία τραβέρσα, από κακό χειρισμό ενός οδηγού από την εταιρεία κατασκευής και ότι το κόστος αυτής της ζημιάς καλύπτεται από την εγγύηση. Αρνήθηκε ωστόσο, ότι υπήρξε σύγκρουση. 

Ο υφυπουργός Μεταφορών διαβεβαίωσε ακόμη ότι θα έχουν εκδοθεί στην ώρα τους όλες οι πιστοποιήσεις για να λειτουργήσει το Μετρό.

Διαβάστε επίσης:

Πυρά κυπριακού ΜΜΕ κατά Σαμαρά: Προκλητικός, μας κουνάει το δάχτυλο

Τηλέμαχος Χυτήρης για Βάσω Παπανδρέου: Ήταν μια ανακούφιση για την ίδια, υπέφερε τα τελευταία δέκα χρόνια – Τι είπε για τις σχέσεις της με τον Ανδρέα Παπανδρέου

Σαν σήμερα, το 1981 η πρώτη νίκη του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές

Keywords
Τυχαία Θέματα