Αντίστροφη μέτρηση για την ανάδειξη νέου προέδρου στη ΝΔ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στις κάλπες καλούνται την Κυριακή οι ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας για να εκλέξουν τον νέο πρόεδρο του κόμματος.

Τα 883 εκλογικά κέντρα θα ανοίξουν στις 7 το πρωί και θα κλείσουν στις 7 το απόγευμα, ενώ δικαίωμα ψήφου έχουν όλοι όσοι είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους του υπουργείου Εσωτερικών.

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η επίδειξη επίσημου αποδεικτικού δημοσίου εγγράφου για ταυτοπροσωπία (αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο) και το αντίτιμο συμμετοχής ανέρχεται στα τρία ευρώ.

Κατά την προσέλευσή τους στα κέντρα, οι ψηφοφόροι θα υπογράφουν δήλωση

με τα στοιχεία τους ενώ θα επισημαίνεται πως αποδέχονται τις ιδεολογικές και προγραμματικές αρχές, τις πολιτικές θέσεις του κόμματος, ενώ αναλαμβάνουν και την υποχρέωση να τηρούν το Καταστατικό, τους Κανονισμούς και τις αποφάσεις του.

Στο μεταξύ οι υποψήφιοι κορύφωσαν την αντιπαράθεση τους και οι βαρύτατοι χαρακτηρισμοί που αντάλλαξαν διαμόρφωσαν σκηνικό έντασης.

Λάδι στη φωτιά έριξε το τελευταίο σποτ του Απόστολου Τζιτζικώστα με το οποίο απευθύνει πρόσκληση για μαζική συμμετοχή των πολιτών στις εσωκομματικές εκλογές και έχει τίτλο «Την Κυριακή σας ζητώ να ξεσηκωθούμε». Στο μήνυμά του ο υποψήφιος πρόεδρος της Ν.Δ. τονίζει μεταξύ άλλων ότι «χάθηκαν πολλές μάχες, δοκιμάστηκαν πολλά και απέτυχαν, δεν υπάρχει άλλος χρόνος».

Ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης και με το τελευταίο σποτ του, απέφυγε την ευθεία αντιπαράθεση, ωστόσο άφησε αιχμές για την πολιτική ωριμότητα του αντιπάλου του. Στην ομιλία του στο κλειστό του Αμαρουσίου, κάλεσε τους ψηφοφόρους να προσέλθουν μαζικά στις κάλπες και να ξεκαθαριστεί το τοπίο από την πρώτη Κυριακή, ενώ σε ό,τι αφορά την τακτική του Απ. Τζιτζικώστα ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Παρ’ ότι προκαλούμαι από συνάδελφο, εγώ δεν πρόκειται να απαντήσω με τον ίδιο χυδαίο, κατά την άποψή μου, τρόπο. Είναι παιδί αυτός, μπορεί να λέει και καμιά κουβέντα παραπάνω». Προειδοποίησε πάντως ότι ως πρόεδρος της Ν.Δ. θα απαιτήσει από όλους να σέβονται τα στελέχη και την ιστορία του κόμματος.

Από την πλευρά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέκρινε την τακτική του Ευάγγελου Μεϊμαράκη, που όπως είπε αποσκοπεί στο να μην υπάρχει μεγάλη συμμετοχή στις εκλογές:

Οταν μιλάει ανοιχτά για περαστικούς, στην ουσία διώχνει τους ανθρώπους, οι οποίοι θα ήθελαν να έχουν μια άποψη για τον επόμενο πρόεδρο της Ν.Δ..

Παράλληλα επέκρινε τον Απ. Τζιτζικώστα λέγοντας ότι το σποτ του ήταν απρεπές και πρόσθεσε ότι «όπου υπάρχει πολλή επικοινωνία αυτού του είδους, μάλλον δεν υπάρχει και πολύ περιεχόμενο από πίσω».Μάλιστα μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real 97,8 τόνισε ότι, "η υποψηφιότητα του κ. Τζιτζικώστα έχει ξεκάθαρο δεξιό πρόσημο. Η ΝΔ, όμως, πρέπει να κάνει άνοιγμα στο κέντρο".

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από τη μία απηύθυνε κάλεσμα στους ψηφοφόρους της ΝΔ λέγοντας χαρακτηριστικά «Να μου δώσετε την ευκαιρία την Κυριακή να με εκλέξετε πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, να μου δώσετε τη ψήφο σας και εγώ θα σας επιστρέψω την Ελλάδα που αξίζουμε, και θα το κάνω» και από την άλλη άφφησε αιχμές για την πολιτική στάση που κράτησε ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης σε σχέση με το ΣΥΡΙΖΑ.

«Εγώ δεν θα συγκυβερνήσω με τον ΣΥΡΙΖΑ αν εκλεγώ αρχηγός» είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης. «Είναι σίγουρο πολύ προτιμότερο από το να χάσει η χώρα και άλλο χρόνο. Οι εκλογές θα είναι 20 μέρες, η συγκυβέρνηση θα είναι συνεχόμενος χαμένος χρόνος» τόνισε.

ΝΔεσωκομματικές εκλογέςανάδειξη αρχηγούHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα