Αντιτρομοκρατική: Ποινική δίωξη για κακουργήματα και πλημμελήματα στους 10 συλληφθέντες για τη «Σύμπραξη Εκδίκησης»

Έξι βαριές κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος και πέντε πλημμεληματικού βαθμού, που αφορούν δράση τρομοκρατικής οργάνωσης, αποδίδει η εισαγγελία σε βάρος των 10 συλληφθέντων για την οργάνωση «Σύμπραξη Εκδίκησης».

Σε βάρος των 10 κατηγορουμένων, εκ των οποίων οι τέσσερις είναι κρατούμενοι φυλακών, ασκήθηκε ποινική δίωξη που κατά περίπτωση αφορά τα αδικήματα κακουργηματικού βαθμού της:

Διεύθυνσης, ένταξης και συγκρότησης εγκληματικής οργάνωσηςΤρομοκρατικής πράξης απόπειρας ανθρωποκτονίαςΤρομοκρατικής πράξης
έκρηξης κατ΄εξακολούθηση τετελεσμένης και σε απόπειραΤρομοκρατικής πράξης κατασκευής, κατοχής και προμήθειας εκρηκτικώνΤρομοκρατικής πράξης διακεκριμένης οπλοκατοχής καιΤρομοκρατικής πράξης διακεκριμένης φθοράς.

Επίσης, η δίωξη αφορά και τα πλημμελήματα της:

Υποστήριξης τρομοκρατικής οργάνωσηςΥποκίνησης σε τέλεση τρομοκρατικής πράξηςΠαράνομης βίας κατά δικαστικών λειτουργώνΠαράνομης οπλοκατοχής κυνηγετικού όπλου καιΠαράνομης κατοχής ναρκωτικών ουσιών προς ίδιαν χρήση.

Οι κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν σε ανακριτή, από τον οποίο ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν την Κυριακή 3 Μαρτίου.

Διαβάστε επίσης:

Τέμπη, ένας χρόνος μετά: Ρίγη συγκίνησης στα αποκαλυπτήρια του μνημείου στη Λάρισα για τα 57 θύματα

«Βαγόνι 3, θέση 74»: Μια συγκλονιστική μαρτυρία για τα Τέμπη

Τέμπη: «Αθάνατοι» φώναξαν οι συγγενείς στο ετήσιο μνημόσυνο – Ξέσπασε σε κλάματα ο ιερέας που διάβασε τα ονόματα των 57 θυμάτων

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αντιτρομοκρατική, Ποινική, Σύμπραξη Εκδίκησης,antitromokratiki, poiniki, sybraxi ekdikisis