Αντρέας Μπρέμε: «Η Αργεντινή είναι πιο… κοντά στον παγκόσμιο τίτλο»

O χρυσός σκόρερ της Γερμανίας στον τελικό Μουντιάλ του 1990 κόντρα στην Αργεντινή, Αντρέας Μπρέμε μίλησε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ) για τον μεγάλο τελικό του Κατάρ.

Τριάντα δύο χρόνια και -σχεδόν- πέντε μήνες μετά ο 62χρονος πλέον Αντρέας Μπρέμε μιλάει για εκείνο το γκολ του κόντρα στην Αργεντινή και δίνει τα προγνωστικά του για τη σύγκρουση του Μέσι με τον Εμπαπέ.

«Είναι δύσκολο να ξεχωρίσεις φαβορί σε έναν τελικό. Δεν υπάρχουν», λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ,

παίρνοντας δευτερόλεπτα για σκέψη, πριν συνεχίσει: «Όμως θα έλεγα ότι η Αργεντινή για τη δυναμική που έχει, το πάθος, τον ενθουσιασμό, την… πείνα είναι πιο κοντά στον τίτλο».

Για τα δυο αστέρια του αγώνα τονίζει: «Είναι οι δύο καλύτεροι παίκτες στον κόσμο, ο Μέσι στα 35 του, ο Εμπαπέ πολύ πιο νέος. Όμως είναι κυρίως ένας αγώνας Αργεντινής-Γαλλίας, ένα παιχνίδι που κρίνεται στις λεπτομέρειες. Για κάθε επαγγελματία είναι το καλύτερο πράγμα να είναι μέρος ενός Παγκόσμιου Κυπέλλου».

Η Γερμανία αποκλείστηκε, όπως και στη Ρωσία το 2018, στη φάση των ομίλων, μένοντας πίσω από Ιαπωνία και Ισπανία στο 5ο γκρουπ. «Η Γερμανία δεν έπαιξε καλά, δεν μου άρεσε. Και αποκλείστηκε», πρόσθεσε.

«Δεν μου άρεσε το Μουντιάλ», θα πει στη συνέχεια στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, αν και παραδέχθηκε ότι παρακολούθησε λίγο λίγο το κορυφαίο τουρνουά στον Κατάρ, χωρίς να μπει στον… κόπο να ταξιδέψει μέχρι το κράτος του Κόλπου.

«Όχι δεν πήγα και είδα λίγους αγώνες, αλλά από την εικόνα που σχημάτισα, μπορώ να πω ότι δεν με ικανοποίησε. Επίσης ένα Μουντιάλ χωρίς την Ιταλία, δεν είναι ένα όμορφο Μουντιάλ. Λυπάμαι που ήταν είναι εκεί οι Ιταλοί. Μιλάω περισσότερο ιταλικά παρά γερμανικά κάθε μέρα. Πόνεσε η καρδιά μου που έλειπε η Ιταλία», τόνισε ο Αντρέας Μπρέμε.

Οι συζητήσεις σχετικά με τη διοργάνωση από το Κατάρ του 22ου Παγκοσμίου Κυπέλλου, πολλές. Έγιναν, γίνονται και θα εξακολουθήσουν να γίνονται μετά το τελευταίο σφύριγμα του Σιμόν Μαρτσίνιακ, στον αυριανό τελικό στη Λουσάιλ.

«Αποφάσισαν το Μουντιάλ να πάει στο Κατάρ και πήγε στο Κατάρ. Αυτό είναι όλο. Τι άλλο να πούμε τώρα που τελειώνει το Μουντιάλ; Η ατμόσφαιρα στη Γερμανία ήταν πολύ διαφορετική από αυτή σε ένα καλοκαιρινό Παγκόσμιο Κύπελλο. Μπορείτε να το δείτε παντού. Πρέπει να κατηγορήσετε τους ανθρώπους που ψήφισαν το Κατάρ στη FIFA. Είναι πάνω από 60 βαθμούς εκεί το καλοκαίρι και αυτό ήταν το πρώτο από τα λίγα προβλήματα. Είναι ατυχές για όλους να παίζουν αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο τον Νοέμβριο/Δεκέμβριο. Δεν υπήρχε ευφορία. Αυτό είναι κρίμα», είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ o Αντρέας Μπρέμε, τον οποίο ο Λόταρ Ματέους -με πέντε συμμετοχές σε Μουντιάλ-, έχει χαρακτηρίσει- σε συνέντευξή του ως τον καλύτερο παίκτη με τον οποίο αγωνίστηκε.

Σημείο αναφοράς στον τελικό της Ρώμης στο Μουντιάλ του 1990, δεν θα μπορούσε να λείψει από την συζήτηση, η αναφορά της βραδιάς εκείνης, της 8ης Ιουλίου, και το πέναλτι που υπέδειξε ο Μεξικανός Εντγκάρδο Κοντεσάλ και εκτέλεσε εύστοχα (85΄) ο Αντρέας Μπρέμε, ένας από τους καλύτερους αριστερούς μπακ της γενιάς του. Και μάλιστα με το δεξί του πόδι.

«Πάντα θυμάμαι το γκολ στον τελικό με την Αργεντινή. Ποτέ δεν είχαμε μια πρώτη επιλογή για τις εκτελέσεις πέναλτι. Ήμουν εγώ, ο Φέλερ και ο Ματέους, και συνήθως μιλούσαμε μεταξύ μας, ανάλογα με το ποιος ένιωθε καλύτερα. Μπορεί να εκπλήξει τον κόσμο, αλλά δεν ήμουν καθόλου νευρικός καθώς έτρεξα… », θυμήθηκε ο Μπρέμε που ολοκλήρωσε τη σπουδαία καριέρα του στα 38 του χρόνια με την Καϊζερσλάουτερν το 1998, την ομάδα με την οποία ξεκίνησε το 1981.

«Πάντα με παίρνουν στο τηλέφωνο τέτοιες ημέρες. Η Αργεντινή είχε κερδίσει πριν από τέσσερα χρόνια στο Μεξικό, και τότε ήταν η σειρά μας», θα καταλήξει.

Διαβάστε επίσης:

Στέφανος Τσιτσιπάς: Το σήκωσε στο Άμπου Ντάμπι

Συγκλονιστικός Πελέ: Το όνειρο της κατάκτησης του 6ου Μουντιάλ πήρε απλώς παράταση

Μουντιάλ 2022: Το πρωτοποριακό γήπεδο που αποσυναρμολογήθηκε και ενδέχεται να πάει από το Κατάρ στην… Ουρουγουάη (Video)

Keywords
Τυχαία Θέματα