Από την ψηφιακή επανάσταση στην εποχή των παγετώνων…

Δεν είναι η πρώτη φορά -και δυστυχώς, υποθέτω, ούτε η τελευταία- που ο κύριος Τσίπρας, πρώην πρωθυπουργός, και νυν αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, λαλίστατος, χειμαρρώδης, καταγγελτικός αλλά τραγικά ανελλήνιστος και με εμφανή έλλειψη στοιχειώδους παιδείας, κακοποιεί δημόσια την έννοια της μάθησης.

Δεν είναι που δεν γνωρίζει ελληνικά, γεωγραφία, φυσική, γεωμετρία, ιστορία, δηλαδή, δεν διαθέτει αυτό που λέμε γενική παιδεία, είναι ότι δεν διαθέτει παιδεία γενικώς… Είναι ότι λειτουργεί ως κακό παράδειγμα, ότι

δίχως κόπο και εφόδια μπορείς να γίνεις πρωθυπουργός… Όχι με τις γνώσεις σου αλλά με τις ελλείψεις σου!

Με αυτήν τη λογική όπου η αριστεία είναι αντικείμενο χλευασμού και απαξίωσης και η καριέρα χολέρα και η θάλασσα δεν έχει σύνορα (όπως η αγάπη…) ζούμε και περνάμε καλύτερα για την πάρτη μας. Αυτό είναι το ήθος που καλλιεργείται, που κυριαρχεί στις αντιλήψεις της κοινωνίας η όποια έμαθε να δικαιούται δωρεάν καθώς οι τύποι σαν τον Τσίπρα είναι γενναιόδωροι, χαρίζουν δάνεια, σπίτια, καταργούν ΦΠΑ, ασφαλιστικές εισφορές, γκρεμίζουν τείχη γιατί νιώθουν αλληλέγγυοι σε όλες τις μικρές νεκρές Μαρίες που δολοφονούνται, ακυρώνουν τους εξοπλισμούς γιατί όλοι οι λαοί είναι αδέλφια, καταργούν τον ΕΝΦΙΑ.

Όσο πλησιάζουν οι εκλογές τόσο φαίνεται ότι ετοιμάζουν το σκηνικό του 2011-2014. Όσο πλησιάζουν οι εκλογές, θα δοκιμάζεται ξανά η πολιτισμική μας αντοχή. Η σύγκρουση έχει εκ νέου πολιτισμικό χαρακτήρα: θα συγκρουστεί η εποχή των παγετώνων με την εποχή της ψηφιακής διακυβέρνησης. Μα πάνω από όλα, θα δοκιμαστεί η μνήμη μας καθώς λαός δίχως μνήμη είναι λαός δίχως μέλλον.

Καλό λοιπόν είναι να θυμηθούμε ενδεικτικά την εποχή των παγετώνων του κυρίου Τσίπρα: Αύξησε τον  ΦΠΑ στην εστίαση από το 13%  των γερμανοτσολιάδων στο 24% και στα νησιά του Aιγαίου από 16% στο 24%. Αντί να καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ (βασική του προεκλογική δέσμευση), τον αύξησε μαζί με τις ασφαλιστικές εισφορές μειώνοντας ακόμα περισσότερο το εισόδημα του φτωχού λαού που τα παιδιά του λιποθυμούσαν από την πείνα. Αύξησε και τα τέλη κυκλοφορίας γιατί ο λαός πάει με τα πόδια κυρίως ή με λεωφορεία.  Έκοψε το ΕΚΑΣ κυρίως από του χαμηλοσυνταξιούχους γιατί αν τους το άφηνε, έτσι κι αλλιώς θα το ξόδευαν.   

Έκοψε τις συντάξεις, τις φορολόγησε κι από πάνω αύξησε την προκαταβολή φόρου, μείωσε το επίδομα θέρμανσης αλλά έβγαλε με το νόμο Παρασκευόπουλου όλους τους εγκληματίες από τις φυλακές, χαρίζοντάς τους μια δεύτερη ευκαιρία να σκοτώσουν, να ληστέψουν, να βιάσουν -όπως και έγινε!-, άφησε τα νοσοκομεία χωρίς πρώτες ύλες και με τον Πολάκη να δηλώνει πως ροχαλίζει ήσυχος τα βράδια… Έχασε 39 δις. ευρώ από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας επειδή ο Βαρουφάκης είχε πρωτοποριακές ιδέες και …ας μην κουραστούμε ενθυμούμενοι την υποθήκευση της δημόσιας περιουσίας, τα δημοψηφίσματα, τα capital controls, τις δραχμές, το Μάτι, τη Novartis, το ινστιτούτο Φλωρεντίας και τα βοσκοτόπια, τον κίνδυνο εξόδου της χώρας από την ΕΕ…

Όχι ότι δεν έχουμε άλλα τόσα και για την θητεία του ως αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τις καταγγελίες κατά του ελληνικού λιμενικού σώματος διότι δολοφονεί μετανάστες και τους πνίγει στο Αιγαίο, ότι δολοφονούν στα σύνορα του Έβρου μικρές Μαρίες, ότι συντάσσεται απόλυτα με την πολιτική Ερντογάν, ώστε να τον επικαλούνται οι Τούρκοι ευθέως ως επιχείρημα για τα δίκια τους. Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς…  

Όχι, το πρόβλημα της χώρας δεν είναι οικονομικό ή όποιας άλλης φύσεως. Είναι βαθιά, βαθύτατα πολιτισμικό.

Διαβάστε επίσης:

Ψήφος εμπιστοσύνης η επενδυτική έκρηξη από ψηφιακούς κολοσσούς στην Ελλάδα

Να ανοίξει η τραπεζική χρηματοδότηση

Η εικονική πραγματικότητα της κυβέρνησης

Keywords
Τυχαία Θέματα