Αποκλεισμός 2 εβδομάδων από τις εργασίες της Βουλής για τον Αυγενάκη με απόφαση Τασούλα

Τον αποκλεισμό του Λευτέρη Αυγενάκη για δέκα πέντε ημέρες από τις συνεδριάσεις της Βουλής αποφάσισε ο Κώστας Τασούλας μετά το επεισόδιο χειροδικίας στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος

Ο Πρόεδρος της Βουλής ο οποίος είχε συνάντηση μαζί του επεσήμανε από έδρας ότι δεν μπορεί να δεχθεί τη συγνώμη του, κάνοντας λόγο για συμπεριφορά που

υπονομεύει το κύρος του Κοινοβουλίου.

Χαρακτήρισε απαράδεκτη τη συμπεριφορά του βουλευτή της ΝΔ και σημείωσε ότι βάσει του άρθρου 77 του Κανονισμού, όπου προβλέπεται ότι ανάρμοστη συμπεριφορά βουλευτού είναι η καταφρόνηση του Συντάγματος και των πολιτειακών θεσμών, είναι αναγκασμένος να επιβάλλει την ποινή της ανάρμοστης συμπεριφοράς και του αποκλεισμού από τις επόμενες εργασίας του Κοινοβουλίου. 

«Η Βουλή είναι κορυφαίος πολιτειακός θεσμός, και η συμπεριφορά αυτή όλη η Ελλάδα είδε και αποδοκιμάζει, είναι καταφρόνηση πολιτειακού θεσμού, διότι, τον υπονομεύει», τόνισε ο Κώστας Τασούλας, ο οποίος αναφέρθηκε και στο χθεσινό επεισόδιο με πρωταγωνίστρια την βουλευτή της Νέας Αριστεράς, Θεανώ Φωτίου.

«Εξετράπη σε απρεπή συμπεριφορά, υβριστική συμπεριφορά κάτι το οποίο επίσης δεν μπορώ να παραγνωρίσω. Εδώ έχουμε απρεπή συμπεριφορά με λόγια που οφείλω επίσης να στηλιτεύσω, μίλησα με την κυρία Φωτίου, μου εξήγησε ότι αυτό δεν αφορούσε ύβρις προς την παριστάμενο υπουργό ή προς το προεδρείο της επιτροπής, αλλά μία έκφραση αγανάκτησης», είπε, επιβάλλοντας την πειθαρχική ποινή της ανακλήσεως στην τάξη. 

«Η προσπάθεια να προασπίσουμε το κύρος μας και πρώτος να το κάνω εγώ, είναι δύσκολη, είναι βαριά αλλά πιστέψτε με, δεν είναι ουτοπική. Είναι δύσκολη αλλά ας μην την κάνουμε και σισύφεια», ανέφερε, εκφράζοντας τη λύπη του για την ανακοίνωση των συγκεκριμένων μέτρων. Απευθυνόμενος στους βουλευτές, τους κάλεσε να σταθούν σύμμαχοι με την συμπεριφορά τους και την αποδοκιμασία τέτοιων συμπεριφορών.

Διαβάστε επίσης:

Η ΝΔ διέγραψε τον Αυγενάκη μετά τη χειροδικία σε βάρος υπαλλήλου στο «Ελ. Βενιζέλος»

Οι αντιδράσεις στη Βουλή για το περιστατικό βιαιοπραγίας του Αυγενάκη – «Οι Kρητικοί είναι λεβέντες, όχι τραμπούκοι»

ΠΑΣΟΚ: Περιπλέκουν τη μάχη ηγεσίας οι 6 υποψηφιότητες – Η κίνηση της Γιαννακοπούλου και η αναμονή για Διαμαντοπούλου

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αποκλεισμός 2, Βουλής, Αυγενάκη, Τασούλα,apokleismos 2, voulis, avgenaki, tasoula