Απών από το δείπνο του Μπάιντεν ο Ερντογάν – Γύρισε το πρωί στην Τουρκία χωρίς περαιτέρω εξηγήσεις

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επέστρεψε από τη Νέα Υόρκη στην Τουρκία σήμερα το πρωί (26/9). Ο πρόεδρος της Τουρκίας δεν παρέστη στο δείπνο που παρέθεσε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν προς τιμήν των ηγετών που συμμετείχαν στην 79η Σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Tο αεροσκάφος του προέδρου Ερντογάν προσγειώθηκε στην Κωνσταντινούπολη στις 9:30 το πρωί. Από την πλευρά της τουρκικής προεδρίας δεν έγινε κάποια αναφορά για τους

λόγους που ο Ταγίπ Ερντογάν δεν πήγε στο δείπνο του Αμερικανού προέδρου.

Ο σύζυγος του πήγε στην δεξίωση της Τζιλ Μπάιντεν

Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι η σύζυγός του Εμινέ Ερντογάν συμμετείχε στη δεξίωση που παρέθεσε η Πρώτη κυρία των Ηνωμένων Πολιτειών Τζιλ Μπάιντεν νωρίτερα την ίδια μέρα. Οι σχέσεις μεταξύ των δύο ηγετών κατά τη διάρκεια τη θητείας του Τζο Μπάιντεν δεν είχαν ποτέ σε κρίσιμο σημείο αναφέρει δημοσίευμα της dailysabah.com.

Ερντογάν και Μπάιντεν συναντήθηκαν τελευταία φορά κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Νέα Υόρκη. Ο Τούρκος Πρόεδρος είχε μια σειρά απο συναντήσεις στη Νέα Υόρκη αλλά δεν έγινε καμία με την Τζο Μπάιντεν. Πριν την αναχώρησή του για τις ΗΠΑ το προηγούμενο Σαββατοκύριακο δήλωσε σε δημοσιογράφους οτι δεν υπάρχει προγραμματισμένη διμερής συνάντηση με τον Μπάιντεν ωστόσο εξέφρασε την ελπίδα να συναντηθούν στο πλαίσιο άλλων εκδηλώσων.

Διαβάστε επίσης:

Δυτικοί διπλωμάτες κατηγορούν Νετανιάχου και Κατς για υπονόμευση της κατάπαυσης πυρός με τη Χεζμπολάχ

Νετανιάχου για Λίβανο: Καμία απόφαση για άμεση εκεχειρία – Διέταξα τις IDF να συνεχίσουν τις μάχες

Πώς μια αράχνη οδήγησε σε διάγνωση καρκίνου μητέρας τριών παιδιών

Keywords
Τυχαία Θέματα
Απών, Μπάιντεν, Ερντογάν – Γύρισε, Τουρκία,apon, bainten, erntogan – gyrise, tourkia