Αποστάσεις Μάρδα από την Ζωή και την Επιτροπή Ελέγχου του χρέους!

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σαφείς αποστάσεις κράτησε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας απέναντι στην Επιτροπή Ελέγχου του Χρέους που έχει συστήσει, ύστερα από πρωτοβουλία της, η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου αλλά και το πόρισμα με τα προκαταρκτικά συμπεράσματα που δημοσίευσε η επιτροπή πριν από ένα μήνα.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή του Ποταμιού

Χάρη Θεοχάρη ο Δημήτρης Μάρδας υποστήριξε ότι τα συμπεράσματα επιστημονικών συνεδρίων που γίνονται στη Βουλή δεν είναι απαραίτητο να χρησιμοποιηθούν από την κυβέρνηση. Συμπλήρωσε μάλιστα πως «εκείνο που θέλουμε να επισημάνουμε, όμως, είναι ότι στο πλαίσιο όλων αυτών των δραστηριοτήτων της Βουλής πρέπει να προσεχτεί λίγο και το οικονομικό κόστος αυτών των δραστηριοτήτων. Είναι πολύ ενδιαφέρον να έχουμε επιστημονικές συζητήσεις στο πλαίσιο της Βουλής και να βγαίνουν διάφορα συμπεράσματα τα οποία έχουν και έναν ακαδημαϊκό χαρακτήρα, μπορώ να σας πω. Αλλά αυτό το κόστος αυτών των δραστηριοτήτων είναι ένα κόστος το οποίο πρέπει να το προσέξει η Βουλή στο πλαίσιο των διεργασιών που λαμβάνουν χώρα μέσα στη Βουλή, αλλά δεν παύει αυτό το κόστος να είναι μέρος του κρατικού προϋπολογισμού της χώρας».

Επιπλέον ο Δημήτρης Μάρδας τόνισε ότι πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί με τους όρους «επονείδιστο» και «επαχθές» χρέος. «Εκείνο που θα ήθελα να επισημάνω είναι το εξής: Συχνά θεωρώ ότι υπάρχει μια σύγχυση. Αν και ο αγγλικός όρος είναι ένας, στην Ελλάδα ο όρος “επονείδιστο και επαχθές” χρέος δεν είναι ένας όρος, αλλά είναι δύο διαφορετικοί όροι με διαφορετικό περιεχόμενο το οποίο έχω αναπτύξει σε παλαιότερες αναλύσεις που έχω κάνει. Το ελληνικό λεξιλόγιο είναι ιδιαίτερα πλούσιο, ως εκ τούτου καλό είναι να χρησιμοποιούμε αυτό το λεξιλόγιο και να κάνουμε τις διακρίσεις που επιβάλλει αυτό το λεξιλόγιο, είτε βρισκόμαστε μέσα στη Βουλή είτε σε Επιτροπή της Βουλής είτε εκτός της Βουλής», ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.

Απαντώντας σε άλλη ερωτήση που αφορούσε τα capital control, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο Δημήτρης Μάρδας παραδέχθηκε ότι υπήρξαν παραβάσεις εκ μέρους επιχειρηματιων που προσπάθησαν να υπερβούν το επιτρεπόμενο ποσό και πως η Τράπεζα της Ελλάδος έχει ελεγκτικό μηχανισμό εποπτείας των τραπεζών και ότι θα επιβληθούν ποινές.

ΜάρδαςΚωνσταντοπούλουHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα