Αποτοξίνωση μετά τις γιορτές: Τα οφέλη του γαϊδουράγκαθου

Πολλοί αποφασίζουν να κάνουν ένα διάλειμμα από την κατανάλωση αλκοόλ τον Ιανουάριο, είτε στο πλαίσιο επαναξιολόγησης της σχέσης τους με το ποτό, είτε επειδή θέλουν να κάνουν αποτοξίνωση μετά τις υπερβολές κατά τη διάρκεια των γιορτών.

Μελέτη του 2016 διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι που έκαναν αποχή για ένα μήνα από την κατανάλωση αλκοόλ (Dry January – Στεγνός Ιανουάριος), ανέφεραν ότι κοιμόντουσαν καλύτερα, εξοικονομούσαν χρήματα, έχασαν βάρος, είχαν περισσότερη ενέργεια και αύξησαν τα επίπεδα συγκέντρωσης.

Γαϊδουράγκαθο: Ο σύμμαχος του ήπατος

Γνωστό για την ευεργετική

του επίδραση στο συκώτι, το γαϊδουράγκαθο είναι ένα βότανο που μπορείτε να βρείτε είτε σε μορφή αποξηραμένων φύλλων είτε σε συμπληρώματα διατροφής.

Βοηθά στην προστασία του ήπατος και των βασικών λειτουργιών του εξουδετερώνοντας τις ελεύθερες ρίζες που παράγονται όταν το συκώτι διασπά τις ενώσεις ως μέρος των διεργασιών αποτοξίνωσης του οργανισμού.

Το γαϊδουράγκαθο βοηθά επίσης στην εξουδετέρωση των επιπτώσεων των ανεπιθύμητων τοξινών – όπως είναι οι περιβαλλοντικές τοξίνες, οι ρύποι και οι χημικές ουσίες.

Ουσιαστικά, βοηθά στη ρύθμιση των ηπατικών ενζύμων για να βοηθήσει το σώμα να αντισταθεί στις περιβαλλοντικές τοξίνες.

«Το γαϊδουράγκαθο συμβάλλει στην εξάλειψη των τοξινών που έχουν συσσωρευτεί στο συκώτι και βοηθά στην αποκατάσταση των ηπατικών κυττάρων που έχουν επηρεαστεί από την αυξημένη έκθεση σε τοξίνες», σημειώνει ο γιατρός λειτουργικής ιατρικής William Cole.

Σύμφωνα με ανασκόπηση του 2015, το γαϊδουράγκαθο περιέχει σιλυμαρίνη, η οποία υποστηρίζει την παραγωγή γλουταθειόνης, αντιοξειδωτικό απολύτως απαραίτητο για τη σωστή αποτοξίνωση.

Επιπλέον, η σιλυμαρίνη υποστηρίζει την προστασία του ήπατος αναστέλλοντας τη σύνδεση των τοξινών με τα ηπατικά κύτταρα.

Για να μεγιστοποιήσετε τα οφέλη της αποχής από το αλκοόλ, μπορείτε να τη συνδυάσετε με τα οφέλη του γαϊδουράγκαθου.

Πηγή: mindbodygreen.com/onmed.gr

Διαβάστε επίσης:

«Βόμβα» Τζανάκη: Η μετάλλαξη «Kraken» έχει φτάσει και στην Ελλάδα, αλλά δεν την έχουμε εντοπίσει ακόμη

Κορωνοϊός: Τα καλά και τα κακά νέα για τη μετάλλαξη «Kraken» – Πότε αναμένεται στην Ευρώπη, τι εκτιμά το ECDC

Γκριζάρισμα μαλλιών: Ο ρόλος του στρες

Keywords
Τυχαία Θέματα