Αργινίνη: Πολύτιμος σύμμαχος κατά της στυτικής δυσλειτουργίας

ΥΓΕΙΑ

Ανήκει στα μη απαραίτητα αμινοξέα, αυτά δηλαδή που παράγει μόνος του ο οργανισμός σε επαρκείς ποσότητες και δεν χρειάζεται να λαμβάνεται μέσω διατροφής. Υπάρχουν όμως περιπτώσεις που η συμπληρωματική χορήγηση L-αργινίνης είναι απαραίτητη.

αι κοινωνικές συνέπειες όχι μόνο στον άντρα, αλλά και στη σύντροφό του και η αποκατάστασή μιας ικανοποιητικής σεξουαλικής σχέσης συμβάλλει στην βελτίωση της ποιότητας ζωής ενός ζευγαριού. Πολλαπλές έρευνες έχουν δείξει ότι υψηλές δόσεις L-αργινίνης αυξάνουν την ανδρική γονιμότητα αυξάνοντας την παραγωγή και την κινητικότητα του σπέρματος.

Η

αργινίνη διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην κυτταρική διαίρεση, την επούλωση των πληγών, την απομάκρυνση της αμμωνίας από το σώμα, την ανοσολογική λειτουργία, και την απελευθέρωση των ορμονών. Σε συνδυασμό με προανθοκυανίδες έχει χρησιμοποιηθεί ως θεραπεία για τη στυτική δυσλειτουργία βελτιώνοντας την αναπαραγωγική ικανότητα, ενώ θεωρείται ότι ενισχύει τη δράση του μονοξειδίου του αζώτου, που χαλαρώνει τους μύες που περικυκλώνουν τα αιμοφόρα αγγεία του ανδρικού μορίου. Ως αποτέλεσμα, τα αιμοφόρα αγγεία του διαστέλλονται, αυξάνοντας τη ροή του αίματος, που βοηθά να διατηρείται μια στύση.

Σε μελέτη με δείγμα 50 ανδρών με στυτική δυσλειτουργία κάποιοι πήραν 5 γραμμάρια L-αργινίνης την ημέρα ενώ οι υπόλοιποι placebo (εικονικό φάρμακο). Μετά από έξι εβδομάδες οι περισσότεροι άνδρες στην ομάδα της L-αργινίνης είχαν βελτίωση σε σύγκριση με αυτούς που πήραν placebo. Σε άλλη μελέτη που έγινε το 2003 χορήγηση 3 γραμμαρίων L-αργινίνης σε 40 άνδρες με στυτική δυσλειτουργία, έδειξε βελτίωση σε μικρό αριθμό ασθενών (5%), ενώ δεν αναφέρθηκαν ανεπιθύμητες ενέργειες.

Φαίνεται ότι οι άνδρες με πρόβλημα στυτικής δυσλειτουργίας, δεν έχουν τίποτα να χάσουν εμπλουτίζοντας την διαστροφή τους με τροφές πλούσιες σε αργινίνη, αντίθετα υπάρχουν πολλές πιθανότητες να βελτιωθεί η σεξουαλική τους ζωή.

Τα γαλακτοκομικά προϊόντα, το βοδινό και χοιρινό κρέας, τα πουλερικά, τα θαλασσινά (αστακός, σολομός, γαρίδες, τόνος), το φύτρο σιταριού, το αλεύρι, το πλιγούρι βρώμης, οι ξηροί καρποί (καρύδα, πεκάν, κάσιους, καρύδια, αμύγδαλα, φουντούκια, φιστίκια), οι σπόροι (κολοκύθας, σουσαμιού, ηλίανθου), και τα ρεβίθια είναι τροφές πλούσιες σε L-αργινίνη.

Πηγή: iTrofi

αργινίνηστυτική δυσλειτουργίαHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα