Αρρυθμίες στις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας 8 μήνες μετά την είσοδο των ΚΤΕΛ (Photos/Video)

Πέρασαν ήδη 8 μήνες από τότε που ένα μεγάλο μέρος των αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας ιδιωτικοποιήθηκε με την μέθοδο της παραχώρησης πολλών γραμμών στα ΚΤΕΛ και οι αρρυθμίες όχι απλά παραμένουν αλλά και πολλαπλασιάζονται.

Οπως αναφέρουν αποκλειστικά στο topontiki.gr συνδικαλιστές του ΟΑΣΑ

όλες οι γραμμές που ιδωτικοποιήθηκαν εδώ και 8 μήνες δεν έχουν μπέι στο σύστημα της τηλεματικής.

Ένα πανακριβο σύστημα που κοστισε εκατομμύρια στος έλληνες φορολογούμενους και πήρε χρόνια προκειμένου να εφαρμοστεί δεν λειτουργεί σε όσες γραμμές παραχωρήθηκαν στα ΚΤΕΛ με αποτέλεσμα να μην γνωρίζουν οι επιβάτες πότε και εάν θα έρθει το λεωφορείο. Ετσι δεν μπορεί να γίνει και έλεγχος για το πόσα δρομολογια εκτελούνται, πός τακτικα κλπ

Ταυτοχρονα  αναστέλλονται πολλά δρομολόγια. Για παράδειγμα από τις 20:00 ολοκληρώνονται  τα δρομολόγια των λεωφορείων της Κηφισιάς που έχουν ως αφετηρία το Ζηρίνειο και τα οποία έχουν δοθεί στα ΚΤΕΛ Κορινθίας (!), όπως αναγράφουν τα οχήματα.

Εξαιρούνται τα δρομολόγια των γραμμών 503 και 506 όπου τα δρομολόγια θα συνεχιστούν για την εξυπηρέτηση των επιβατών.

Η απόφαση ελήφθη μετά από νέα περιστατικά βανδαλισμών που σημειώθηκαν το βράδυ της Κυριακής 21 Ιουνίου στη Βαρυμπόμπη και τη Δροσιά, και πάλι από ομάδες νεαρών.

Σύμφωνα με πληροφορίες που αναφέρει το athens transport από την πλευρά των ΚΤΕΛ, επιβεβαιώνεται η παραβατική συμπεριφορά νεαρών επιβατών στην περιοχή, οι οποίοι επιστρέφουν στα σπίτια τους από την Κηφισιά τα βράδια του Σαββάτου.

Τις τελευταίες εβδομάδες, έχουν σπάσει ακυρωτικά μηχανήματα, τζάμια, διαχωριστικά θέσεων, ενώ συνηθίζουν να πειράζουν τις βαλβίδες αέρα των πορτών.

Για τα περιστατικά αυτά υπάρχει συνεχής επικοινωνία με τον ΟΑΣΑ, ενώ έχουν σταλεί και επιστολές στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, χωρίς μέχρι σήμερα.

Xρωματισμός-αλαλούμ στα λεωφορεία

Επίσης παρατηρείται μια πανσπερμία οχημάτων – ακόμα και χρωμάτων στα οχήματα – που προκαλεί συγχιση στους επιβάτες.

Τόσο καιρό και οι ιδιοκτήτες των λεωφορείων δεν καταφεραν σε συννεόηση με τον ΟΑΣΑ να προχωρήσουν σε κοινό χρωματισμό των οχημάτων ώστε να μην διαφέρουν από εκείνα της ΟΣΥ. Αποτέλεσμα είναι ότι στην Αθήνα σήμερα κυκλοφορούν λεωφορεία κίτρινα, άσπρα, γκρί, μπλέ ακόκα και κοκκινα.

Με διαφορετικό μέγεθος, μήκος, άλλα με δύο πόρτες άλλα με τρείς, κάποια που δεν έχουν ηλεκτρονικές πινακίδες με αποτέλεσμα να επιστρέψουμε στην εποχή που το νούμερο της γραμμής το κολλάνε στο παρμπριζ με σελοτέιπ και χαρτόνι οι οδηγοί.

Χωρίς καν ένα αυτοκολλητο με το σήμα του ΟΑΣΑ που να αποδεικνύει ότι ανήκουν στον στόλο των αστικών λεωφορείων της Αθήνας.

Και όλα αυτά την εποχή που η πανδημία υποχωρεί και αναμένεται να επιστρέψουν μαζικά οι επιβάτες στα μέσα μεταφοράς.

Γλυκά Νερά: «Προσχεδιασμένη η δολοφονία» – Τα στοιχεία που «δείχνουν» προμελέτη

Την Πέμπτη η τελευταία υπερπανσέληνος του 2021 (Photos)

Θεσσαλονίκη: Αστυνομικός πήρε γλυκά και ξέχασε το… όπλο του στο ζαχαροπλαστείο (video)

Keywords
Τυχαία Θέματα