Μπιμπίλας για Φιλιππίδη: «Δεν έχω διαγράψει από μέσα μου τη λέξη φίλος»

Στη δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη αναφέρθηκε ο Σπύρος Μπιμπίλας, επισημαίνοντας ότι από μέσα του δεν έχει διαγραφεί η λέξη «φίλος»

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Espresso, ο πρόεδρος του ΣΕΗ τόνισε πόσο δύσκολη ήταν η θέση του στο δικαστήριο όταν κλήθηκε να καταθέσει.

«Για πολλά χρόνια μάς έδενε το επάγγελμα και μας έκανε να νιώθουμε μια ισχυρή επαγγελματική και οικογενειακή φιλία. Ομως, έτσι

όπως έγινε το ταξίδι της ζωής μας, οι δρόμοι μας χώρισαν, οι πορείες μας άλλαξαν. Ο Πέτρος οδηγήθηκε σε άλλους δρόμους και, δυστυχώς, φτάσαμε εδώ που φτάσαμε…

Είναι πολύ δύσκολη συνθήκη να αντιμετωπίζεις έναν φίλο σου στο δικαστήριο.. Θα έλεγα ότι εγώ δεν έχω διαγράψει από μέσα μου τη λέξη «φίλος». Απλά θα ήθελα αυτός ο άνθρωπος που υπήρξε φίλος της ζωής μου να μπορέσει να καταλάβει ότι κάτι έκανε λάθος και αυτοκαταστράφηκε!

Δεν ξέρω αν μπορεί να ξεπεραστεί το χάσμα. Αυτό είναι δικό του πρόβλημα. Εγώ, όταν τελειώσει αυτή η μεγάλη περιπέτεια, όπου και αν είναι, είτε έξω είτε μέσα στη φυλακή, θα ήθελα πάρα πολύ να του μιλήσω και να του πω κάποια πράγματα. Πράγματα που θα έπρεπε να του είχα πει πολλά χρόνια πριν!

Απαντώντας για τον τρόπο που τον αντιμετώπισε η σύζος και ο γιος του Πέτρου Φιλιππίδη, ο Σπύρος Μπιμπίλας απαντά:

«Δεν με πειράζει. Καταλαβαίνω τη δυσχερή τους θέση και μπορώ μέσα μου να δικαιολογήσω οποιαδήποτε εχθρική στάση. Θέλω να έχω τη συνείδησή μου καθαρή, να είμαι κοντά στους ανθρώπους που δεινοπάθησαν και, αν κάποιος έχει φταίξει, πρέπει να καταλάβει το λάθος του. Οποια και αν είναι η απόφαση του δικαστηρίου, σημασία έχει τι έχει συμβεί όλα αυτά τα χρόνια. Εγώ, όταν βλέπω βασανισμένους ανθρώπους, είμαι απόλυτα κοντά σε αυτούς!»

Η πιο δύσκολη στιγμή σε όλη αυτή την υπόθεση ήταν για μένα η στιγμή της κατάθεσής μου. Δεν ήταν εύκολο πράγμα… Οταν είσαι μάρτυρας στα δικαστήρια, η θέση σου είναι δύσκολη και σκληρή γιατί πρέπει να πεις αλήθειες. Πιο εύκολα γίνεσαι ψευδομάρτυρας -που δεν έχω υπάρξει ποτέ-, γιατί το ψέμα βγαίνει πιο εύκολα από τα χείλη».

Διαβάστε επίσης:

Χίλαρι Σουάνκ: «Δεν θα μπορούσαμε να ευχηθούμε ένα πιο απίστευτο θαύμα» είπε για τα δίδυμα που περιμένει

Μπρους Γουίλις: Άγνωστο ατύχημα στα γυρίσματα ταινίας προκάλεσε την αφασία;

Μάκης Τσέλιος: «Κάνω ένα ξεσκαρτάρισμα γύρω μου, δεν θέλω ανθρώπους που μου τρώνε την ενέργεια» (Video)

Keywords
Τυχαία Θέματα