Μπλόκο της Γαλλίας στη συμμετοχή του Ισραήλ σε μεγάλη έκθεση όπλων – Ο Μπένι Γκαντς καλεί το Παρίσι να ανακαλέσει την απόφαση

Η Γαλλία απαγόρευσε στις ισραηλινές αμυντικές εταιρείες να συμμετέχουν στο Eurosatory, μια από τις μεγαλύτερες εκθέσεις όπλων στον κόσμο, λόγω του συνεχιζόμενου πολέμου του Ισραήλ στη Γάζα.

«Δεν είναι ώριμες οι συνθήκες για να καλωσορίσουμε ισραηλινές εταιρείες στο γαλλικό σόου, τη στιγμή που ο Γάλλος πρόεδρος [Εμανουέλ Μακρόν] ζητά να σταματήσουν οι ισραηλινές επιχειρήσεις στη Ράφα», δήλωσε στο POLITICO αξιωματούχος του γαλλικού υπουργείου Άμυνας.

«Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Γάλλου προέδρου,

χρειαζόμαστε επειγόντως μια κατάπαυση του πυρός για να διασφαλιστεί η προστασία του λαού της Γάζας, η απελευθέρωση όλων των ομήρων και η πλήρης πρόσβαση για ανθρωπιστική βοήθεια», προστίθεται στη γαλλική ανακοίνωση.

Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Μπένι Γκαντζ ζήτησε στη συνέχεια από τον Γάλλο πρωθυπουργό Γκαμπριέλ Ατάλ να επανεξετάσει την κίνηση του Παρισιού, όπως ανακοίνωσε στο X.

«Του τόνισα ότι η απόφαση τελικά επιβραβεύει τον τρόμο και ζήτησα από τη Γαλλία να επανεξετάσει την απόφαση», είπε ο Γκαντζ.

I just finished speaking with French Prime Minister @GabrielAttal.

I first and foremost conveyed my appreciation for his determined and principled stand against alarming growing levels of antisemitism in France, particularly since October 7th, and asked he continue remain…

— בני גנץ – Benny Gantz (@gantzbe) May 31, 2024

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, οι ηγέτες της ΕΕ – συμπεριλαμβανομένου του Μακρόν – καταδίκασαν την ισραηλινή αεροπορική επίθεση σε σκηνές προσφύγων στη Ράφα που σκότωσε τουλάχιστον 46 Παλαιστίνιους, μεταξύ των οποίων πολλά παιδιά.

Η κίνηση του Παρισιού να απαγορεύσει τις ισραηλινές εταιρείες από το Eurosatory, όπως αναφέρθηκε για πρώτη φορά από το γαλλικό ειδησεογραφικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Agence France-Presse, είναι ένα από τα πιο συγκεκριμένα βήματα που έλαβε η Γαλλία για να δείξει την αποδοκιμασία της στον αδυσώπητο πόλεμο του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου στον παράκτιο θύλακα.

Η έκθεση όπλων θα πραγματοποιηθεί από τις 17 έως τις 21 Ιουνίου στο Villepinte, στην περιοχή του Παρισιού.

Το 2022, περισσότεροι από 1.700 εκθέτες προήλθαν από 62 διαφορετικές χώρες. Φέτος, περίπου 2.000 εταιρείες εγγράφηκαν συνολικά στο Eurosatory, συμπεριλαμβανομένων 74 από το Ισραήλ, σύμφωνα με το AFP.

Για τις αμυντικές εταιρείες, είναι μια χρυσή ευκαιρία να επιδείξουν τις τελευταίες καινοτομίες τους και να ανοίξουν το δρόμο για νέα συμβόλαια. Η απαγόρευση είναι βέβαιο ότι θα φέρει τους ισραηλινούς εργολάβους όπλων σε μειονεκτική θέση σε σύγκριση με τους ανταγωνιστές.

Διαβάστε επίσης:

Η Δύση «φλερτάρει» με έναν ακόμη Παγκόσμιο Πόλεμο – Το «παιχνίδι» του τρόμου στην Ουκρανία και οι απειλές για πυρηνικά

Προκαλεί ξανά ο Πάπας Φραγκίσκος: «Το κουτσομπολιό είναι γυναικεία υπόθεση, εμείς φοράμε παντελόνια»

Γερμανία: Έξι τραυματίες από την επίθεση με μαχαίρι σε αντι-ισλαμική εκδήλωση – Χαροπαλεύει ο αστυνομικός που επιχείρησε να ακινητοποιήσει τον δράστη

Keywords
Τυχαία Θέματα