Χατζηδάκης: Κατάργηση στο τέλος επιτηδεύματος από το 2025 και για τους εργαζόμενους με μπλοκάκια

Κατάργηση στο τέλος επιτηδεύματος από το 2025 και για τους εργαζόμενους με μπλοκάκια προανήγγειλε από τη Βουλή ο Κωστής Χατζηδάκης. «Η οικονομία μας αναπτύσσεται σταθερά» τονίζει ο ίδιος υπογραμμίζοντας ότι η ανεργία ακολουθεί πτωτική πορεία. Την ίδια ώρα στη Βουλή ακούστηκε ότι δεν υπάρχει στέρεος αντιπολιτευτικός λόγος.

«Στην κατάργηση

του τέλους επιτηδεύματος θα συμπεριληφθούν και οι εργαζόμενοι με μπλοκάκια και θα το δείτε γραμμένο για να μην υπάρχει καμία αμφιβολία», είπε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας στη συζήτηση του προσχεδίου του προϋπολογισμού του 2025 στην αρμόδια επιτροπή. Διευκρίνισε δε, ότι η απαλλαγή από την επιβάρυνση θα αφορά άμεσα και τα μπλοκάκια (με έως 3 εργοδότες) και δεν θα ισχύσει από το 2027.

Στη συζήτηση στη Βουλή υπήρξαν αναφορές στις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ με τον Νότη Μηταράκη να αναφέρει πως «η πολιτική της κυβέρνησης έχει αφαιρέσει οξυγόνο από τα κόμματα της αντιπολίτευσης και τον Χάρη Μαμουλάκη από τον ΣΥΡΙΖΑ να κάνει λόγο για «επίπλαστη προσέγγιση εκ μέρους του εισηγητή της ΝΔ».

Στο ΠΑΣΟΚ εκτιμούν πως η διαλυτική κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ θα τους φέρει στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τον Πάρι Κουκουλόπουλο να αναφέρει πως «υπάρχει ένα κενό στέρεου αντιπολιτευτικού λόγου κι εμείς, αυτό το βάρος ευθύνης το αντιλαμβανόμαστε και το αποδεχόμαστε».

Κατά τ’ άλλα, στην παρέμβασή του ο Κωστής Χατζηδάκης υποστήριξε ότι ο προϋπολογισμός επιβεβαιώνει ότι η οικονομία μας αναπτύσσεται σταθερά. «Η ανεργία ακολουθεί μια πτωτική πορεία και προδιαγράφει την ταχεία μείωση του δημόσιου χρέους», κάνοντας λόγο για «καλά νέα για τον φορολογούμενο». Απαντώντας στην κριτική της αντιπολίτευσης είπε ότι η κυβέρνηση δεν υποτιμά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα νοικοκυριά και έριξε τα καρφιά του στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι «δεν πρέπει να αφήσουμε να υπάρχει μια εικόνα μηδενισμού και ισοπέδωσης, αλλά να θυμόμαστε ποιο είναι το σημείο αφετηρίας».

Διαβάστε επίσης:

Γιώτα Πούλου: Δημοψήφισμα αν δεν γίνει το Συνέδριο, με ερώτημα την υποψηφιότητα Κασσελάκη

Η Κουμουνδούρου κατηγορεί Κασσελάκη ότι «ενορχήστρωσε τα έκτροπα» στην ΚΕ – Δεν επιμένει στο «αμετάκλητο» 

Επίθεση Μαρινάκη στη Λατινοπούλου: Αν εφαρμοστούν αυτά που προτείνει, η Ελλάδα θα τεθεί εκτός Ευρώπης

Keywords
Τυχαία Θέματα
Χατζηδάκης, Κατάργηση, 2025,chatzidakis, katargisi, 2025