Χεζμπολάχ: 20 νεκροί και 450 τραυματίες από τις χθεσινές εκρήξεις των βομβητών – Για αντίποινα με εκτόξευση πυραύλων την κατηγορούν ισραηλινά ΜΜΕ

20 νεκρούς και 450 τραυματίες «μετρά» η Χεζμπολάχ από τις χθεσινές εκρήξεις βομβητών, την ίδια ώρα που ισραηλινά ΜΜΕ την κατηγορούν για αντίποινα με εκτόξευση πυραύλων.

Συγκεκριμένα, η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε σήμερα τον θάνατο 20 μαχητών της και τον τραυματισμό 450 ανθρώπων στο Λίβανο, από την Τετάρτη το βράδυ, από τις εκρήξεις των ασυρμάτων τους, που αποδίδονται στο Ισραήλ.

Η δεύτερη επίθεση σημειώθηκε μία ημέρα μετά το πρώτο κύμα εκρήξεων βομβητών,

από τις οποίες σκοτώθηκαν 12 άνθρωποι και τραυματίστηκαν σχεδόν 2.8000, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας του Λιβάνου.

Το λιβανέζικο κίνημα ανήγγειλε τον θάνατο των 20 μελών του «στον δρόμο προς την Ιερουσαλήμ», μια έκφραση που χρησιμοποιεί για να αναφερθεί στους μαχητές που σκοτώθηκαν από το Ισραήλ.

Η Χεζμπολάχ κατηγορεί για τις εκρήξεις αυτές το Ισραήλ, το οποίο δεν έχει κάνει κανένα σχόλιο.

Ο επικεφαλής του κινήματος, Χασάν Νασράλα, πρόκειται να κάνει διάγγελμα σήμερα στις 17:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας).

Αντίποινα στο Ισραήλ;

Την ίδια ώρα, σε αντίποινα για το διπλό κύμα επιθέσεων σε βάρος της φαίνεται πως προχώρησε η Χεζμπολάχ καθώς φέρεται να πραγματοποίησε επίθεση με δύο αντιαρματικούς πυραύλους στο βόρειο Ισραήλ.

Ισραηλινά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι η Χεζμπολάχ εκτόξευσε δύο πυραύλους από τον νότιο Λίβανο στην περιοχή της Άνω Γαλιλαίας στο βόρειο Ισραήλ.

Israel smoke grenades on south Lebanon village pic.twitter.com/5b8gQldw8D

Keywords
Τυχαία Θέματα
Χεζμπολάχ, 450, ΜΜΕ,chezbolach, 450, mme