Διαγραφή Μάριου Σαλμά και από τη Νέα Δημοκρατία

Με απόφαση της Γραμματέως της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Μαρίας Συρεγγέλα, διαγράφεται από μέλος του κόμματος ο κ. Μάριος Σαλμάς.

Υπενθυμίζεται πως στην απόφαση για διαγραφή του Μάριου Σαλμά από την ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας, προχώρησε νωρίτερα τη Δευτέρα η Επιτροπή Δεοντολογίας του κόμματος.

Η παραπομπή του αφορούσε σε αντικοινοβουλευτική, αντικομματική και αντισυναδελφική συμπεριφορά που προκαλεί σοβαρή ζημιά στο κόμμα ή σε άλλο βουλευτή.

Μάλιστα, ο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης

μίλησε για ομόφωνη απόφαση διαγραφής Σαλμά από την Επιτροπή Δεοντολογίας. Επίσης, ο γραμματέας της Κ.Ο. της ΝΔ, Σταύρος Καλαφάτης, επισήμανε ότι ο Μ. Σαλμάς «με την εν γένει συμπεριφορά του έθεσε εαυτόν εκτός της κοινοβουλευτικής ομάδας» του κόμματος.

Ο Π. Μαρινάκης σημείωσε ότι «το να προσπαθεί ο κ. Σαλμάς να πει ότι διεγράφη για ερώτηση που έκανε με συνάδελφους του, είναι κάτι που η ίδια η πραγματικότητα το αμφισβητεί πανηγυρικά», εξηγώντας ότι «διεγράφη γιατί σε αντίθεση με τους άλλους βουλευτές και σε σχέση με ό,τι προβλέπει η ΚΟ συνέχισε να αναπαράγει συκοφαντικές διατυπώσεις».

«Δεν υπάρχει άλλος βουλευτής της ΝΔ που να διασπείρει συκοφαντίες στα κανάλια, δεν υπάρχει άλλος βουλευτής που να έχει απευθύνει ερώτηση, να παίρνει απάντηση και να επιμένει σε τηλεοπτικό σταθμό. Η συμπεριφορά για τη οποία διεγράφη είναι ατομική συμπεριφορά που δεν συνδέεται με καμία άλλη συμπεριφορά βουλευτή ΝΔ», υποστήριξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην πολύ σύντομη συνάντηση τα μέλη της επιτροπής έδωσαν στον Μ. Σαλμά δύο άρθρα του καταστατικού του κόμματος, ζητώντας του εξηγήσεις για «αντισυναδελφική συμπεριφορά». Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας ρώτησε ποιον συνάδελφό του αφορά για να λάβει την απάντηση «δεν ξέρουμε εσύ θα μας πεις». «Να τους πω εγώ για ποιον συνάδελφο με διαγραφούν;» διερωτήθηκε μιλώντας με κοινοβουλευτικούς συντάκτες.

Υπενθιυμίζεται ότι αφορμή για την παραπομπή του ήταν οι τελευταίες τηλεοπτικές του εμφανίσεις όπου επανέλαβε τα περί φωτογραφικών διαγωνισμών από υπουργούς της κυβέρνησης.

Μετά τη διαγραφή του ο Μάριος Σαλμάς προχώρησε στην εξής δήλωση:

«Αν με διαγραφει ο κύριος Μητσοτακης γιατί αντέδρασα για τις περιουσίες που χάνονται για τα κόκκινα δάνεια, επειδή αντιτάχθηκα στην γουοκ ατζέντα για τα ομόφυλα, επειδή του ζήτησα να ελέγξει τα καρτέλ στην ακρίβεια, τότε είναι τιμη μου.

Αν όμως το κάνει για να στείλει μήνυμα σε άλλους, είναι απαράδεκτο. Αν χρησιμοποιείται ως πρόφαση το ότι ανέδειξα φωτογραφικό διαγωνισμό του υπουργείου Πολιτισμού που σκανδαλωδώς ανατέθηκε σε εταιρεία, τότε να δήλωσω και να θυμίσω ότι ο έλεγχος των βουλευτών και η απεριόριστη ελευθερία λόγου είναι συνταγματικό δικαίωμα και δεν είναι λόγος διαγραφής»

Σε ερώτηση αν σκοπεύει να παραδώσει την έδρα απάντησε:

«Νομίζετε πως πρέπει να σταματήσω να αγωνίζομαι για τους πολλούς;».

Διαβάστε επίσης:

Νέα Δημοκρατία: Επίμενει ο Βλάχος των «11» – «Ο Χατζηδάκης μας απάντησε με δελτίο τύπου»

Νέα ανοίκεια επίθεση Σπίρτζη στον Κασσελάκη: Τώρα του αποδίδει… εμμονή με τον Τσίπρα (video)

Αποκάλυψη: Πάνω από 25 οι βουλευτές της ΝΔ που ήθελαν να υπογράψουν την ερώτηση των 11 για τα κόκκινα δάνεια

Keywords
Τυχαία Θέματα