Διάλογος για αναζήτηση κοινών δράσεων ΚΙΔΗΣΟ-ΔΗΜΑΡ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, Θανάση Θεοχαρόπουλο είχε το απόγευμα της Τρίτης ο πρόεδρος του ΚΙΔΗΣΟ Γιωργος Παπανδρέου. Μετά την συνάντηση ζήτησε να υπάρξει έστω και την ύστατη στιγμή δημοψήφισμα: "Αυτό που προέχει τώρα, είναι να υπάρξει μια συμφωνία, που θα δώσει τη δυνατότητα να διασφαλίσουμε την πορεία της χώρας,

ώστε να μη βρεθούμε στο περιθώριο της Ιστορίας και να ανοίξει το δρόμο για μεγάλες αλλαγές. Χωρίς αυτές, η πορεία της χώρας και το μέλλον του ελληνικού λαού, θα συνεχίσουν να βρίσκονται στο έλεος πάσης φύσεως εξαρτήσεων" δήλωσε χαρακτηριστικά.

Η συνάντηση έγινε με πρωτοβουλία του κ. Παπανδρέου και ενόψει της προγραμματισμένης για την Πέμπτη 2 Ιουλίου, ομιλίας του σε ανοιχτή πολιτική εκδήλωση στην Πλατεία Κοτζιά, στην οποία προσκάλεσε δημόσια το Ποτάμι και τη ΔΗΜΑΡ να συμμετέχουν, αποκλείοντας για ευνόητους λόγους το ΠΑΣΟΚ.

Συμφωνα με το ΚΙΔΗΣΟ Παπανδρέου και Θεοχαρόπουλος, συμφώνησαν πως η κυβέρνηση οδηγεί τη χώρα σε ένα δημοψήφισμα με άδηλη έκβαση, καθώς οποιαδήποτε και αν είναι η απόφαση του Ελληνικού λαού, η πορεία στη συνέχεια παραμένει άγνωστη, ενώ τόνισαν ότι η χώρα το βράδυ της Τρίτης θα βρεθεί εκτός προγράμματος.

Επίσης ομοφώνησαν πως η Ελλάδα πρέπει να διασφαλίσει τη θέση της στην Ευρώπη, την Ευρωζώνη και στον κύκλο των σύγχρονων δημοκρατικών χωρών τονίζοντας πως οι προοδευτικές δυνάμεις να συνεχίσουν τον αγώνα τους για μεγάλες αλλαγές στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

Επίσης συμφώνησαν να συνεχίσουν τις επαφές τους προκειμένου να συνεχιστεί ο διάλογος και η δυνατότητα αναζήτησης κοινών δράσεων μεταξύ των δύο κομμάτων που επιχειρούν να ανασυνταχτούν εν όψει πολιτικών εξελίξεων μετά την απογοητευτική εκλογική τους επίδοση στις εκλογές τοης 25ης Ιανουαρίου 2015.

θανάσης ΘεοχαρόπουλοςΓιώργος ΠαπανδρέουΚΙΔΗΣΟΔΗΜΑΡσυμφωνίαHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα