Δημοσκόπηση «Μetron Analysis»: Μεγάλο «αγκάθι» το μεταναστευτικό για την κυβέρνηση

Πολιτική

 

Μεγάλο «αγκάθι» αποδεικνύεται το μεταναστευτικό για την κυβέρνηση, καθώς το 55% των ερωτηθέντων υποστήριξε ότι έχει αρνητικές εντυπώσεις για το έργο της σε αυτόν τον τομέα  σε νέα δημοσκόπηση της «Μetron Analysis» για λογαριασμό του Mega. Στη συνέχεια, αρνητικές εντυπώσεις κέρδισε ο τρόπος με τον οποίο η κυβέρνηση χειρίζεται τα εργασιακά θέματα με το 49% να τάσσεται υπέρ

αυτού, το Μακεδονικό με 44%, οι υποδομές με 41%, η φορολογική πολιτική με 40%, η προσέλκυση επενδύσεων με 39%, η Παιδεία με 35%, οι ελληνοτουρκικές σχέσεις με 33%, η εγκληματικότητα με 29%, το περιβάλλον με 28%, ο ψηφιακός μετασχηματισμός με 14% και η δημόσια υγεία-κορωνοϊός με 10%.

Επιπλέον, πεσμένος εμφανίζεται ο δείκτης οικονομικής εμπιστοσύνης, ο οποίος παρουσιάζει πτώσ 44%.

Στην πρόθεση ψήφου πρώτη εμφανίζεται η ΝΔ με 42,5%, δεύτερος ο ΣΥΡΙΖΑ με 21,4%, τρίτη η αδιευκρίνιστη ψήφος με 8,5% και τέταρτο το ΚΙΝΑΛ με 5%. Στη συνέχεια, με χαμηλότερα ποσοστά ακολουθούν το ΚΚΕ με 4,7%, όσοι δεν θα ψηφίσουν με 4,5%, η Μέρα25 με 3,2%, η Ελληνική Λύση με 2,9%, τα άκυρια/λευκά με 2,7%, άλλο με 2,1%, η Χρυσή Αυγή με 1,5% και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με 1%.

Στην ερώτηση ποιος είναι ο καταλληλότερος πρωθυπουργός για τον μήνα Απρίλιο, ο Μηττσοτάκης υπερέχει με 52% και ο Τσίπρας ακολουθεί με 18%.

δημοσκόπησημεταναστευτικόMetron AnalysisπρωθυπουργόςΚυβέρνησηαντιπολίτευσηHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα