Δύσκολα τα πρώτα γενέθλια της κυβέρνησης Μητσοτάκη - Κέρδη στην υγειονομική κρίση, θολό και αβέβαιο το οικονομικό τοπίο
Έναν χρόνο μετά την παράδοση των κλειδιών του Μαξίμου στον Κυριάκο Μητσοτάκη από τον Αλέξη Τσίπρα πολλά είναι διαφορετικά στο ελληνικό πολιτικό σκηνικό, αλλά και στην καθημερινότητα, με μία μόνο διαφορά: την επιστροφή της σκανδαλολογίας στην ατζέντα. Ίσως τα πράγματα να είχαν εξελιχθεί διαφορετικά εάν δεν υπήρχε στη… μέση η πανδημία, ωστόσο το μόνο βέβαιο είναι ότι – δημοσκοπικά τουλάχιστον – η αξιωματική αντιπολίτευση βρίσκεται στα σκοινιά και η κυβέρνηση έχει την κυριαρχία στο ρινγκ.
Μάλλον
Παρά ταύτα όμως ο Μητσοτάκης αξιοποιεί κάθε ευκαιρία που του δίνεται για να στείλει το μήνυμα, κυρίως προς τους αντιπάλους του, ότι αισθάνεται κυρίαρχος στο πολιτικό παιχνίδι της χώρας. Και ότι παρά τις όποιες δυσκολίες και τα πισωγυρίσματα είναι αποφασισμένος να προχωρήσει, εφαρμόζοντας αν όχι το πρόγραμμά του, τουλάχιστον τον πυρήνα της πολιτικής του.
Ταυτόχρονα δείχνει διατεθειμένο το «γαλάζιο» στρατόπεδο να συντηρεί, με τον τρόπο του, το κλίμα της σκανδαλολογίας (που φέρνει όμως κουβάδες τοξικότητας στην πολιτική καθημερινότητα) και των ένθεν και ένθεν κατηγοριών για διαφθορά, διαπλοκή και περίεργες συναλλαγές, έστω και αν γνωρίζει ότι μακροπρόθεσμα η τακτική αυτή μπορεί να αποδειχθεί επικίνδυνη ακόμα και για το ίδιο το κόμμα που κρατά αυτή τη στιγμή τα κλειδιά της διακυβέρνησης.
Σε πολιτικό επίπεδο, υπάρχει επιχείρηση θολώματος του λεγόμενου ηθικού πλεονεκτήματος της Αριστεράς, με τον Σάμπυ Μιωνή και τον Χρήστο Καλογρίτσα να δημιουργούν τις δίνες του σκανδάλου. Στο κάδρο της Ν.Δ. μπαίνει εμμέσως ο Αλέξης Τσίπρας, την ώρα που η αντιπολίτευση τονίζει ότι η λίστα Πέτσα για τις επιχορηγήσεις στα ΜΜΕ για την καμπάνια του «Μένουμε σπίτι» δόθηκε σε μια τέτοια συγκυρία ώστε να κρυφτεί κάτω από τον ορυμαγδό των «αποκαλύψεων».
Μονόδρομος
Στο πλαίσιο αυτό φαντάζει σχεδόν μονόδρομος η προσπάθεια της κυβέρνησης να αρμέξει όσο το δυνατόν περισσότερο υποθέσεις στις οποίες εμπλέκονται κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο Νίκος Παππάς, και οι οποίες έχουν, αν όχι οσμή, τουλάχιστον υπόγευση σκανδαλωδών χειρισμών.
Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι τόσο η κυβέρνηση όσο και η Ν.Δ. αξιοποίησαν με μεγάλη ένταση τα δημοσιεύματα για τη δικαστική διαμάχη του Χρήστου Καλογρίτσα με Άραβες που φέρονται να του είχαν δανείσει χρήματα για κατασκευαστικά έργα και τα οποία ο ίδιος ισχυρίζεται ότι τα χρησιμοποίησε όταν διεκδίκησε τηλεοπτική άδεια.
Παρά το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει την όλη υπόθεση ως ιδιωτική διαμάχη και παρά το γεγονός ότι σύμφωνα με ρεπορτάζ ο Καλογρίτσας ήδη έχασε σχετική δίκη στην Ελβετία, η Ν.Δ. συνεχίζει να κρατά την υπόθεση ψηλά και να «πυροβολεί» τον Παππά και εξ’ αντανακλάσεως τον Τσίπρα.
«Πολλά από αυτά τα οποία μαθαίνουμε τώρα έρχονται και υποστηρίζουν την άποψή μας, ότι το 2016 επιχειρήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ μία προσπάθεια χειραγώγησης του μιντιακού τοπίου. Τώρα μαθαίνουμε τις λεπτομέρειες για ύποπτες διαδρομές χρήματος, οι οποίες σαφέστατα και πρέπει να διερευνηθούν από τη Δικαιοσύνη, αλλά και από τις αρμόδιες φορολογικές αρχές. Αλλά είναι καινούργια όλα αυτά; Είχα μιλήσει στη Βουλή το 2016 για την υπόθεση αυτή, για τα βοσκοτόπια, για τους δανεισμούς από την Τράπεζα Αττικής» είπε ο πρωθυπουργός στην πρόσφατη συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό ΣΚΑΪ, αναφερόμενος σε όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με την υπόθεση Καλογρίτσα και τις σχέσεις του με τον ΣΥΡΙΖΑ την έντονα φορτισμένη περίοδο της διεκδίκησης των τηλεοπτικών αδειών.
Και βάζοντας στο κάδρο τον Αλέξη Τσίπρα, ο Μητσοτάκης τόνισε ότι «υπάρχει ένα ζήτημα όταν ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τέως πρωθυπουργός δεν δίνει επαρκείς εξηγήσεις για τον στενότερο συνεργάτη του. Αυτό είναι κάτι το οποίο δυσκολεύομαι να το αντιληφθώ και νομίζω ότι είναι μία εξήγηση την οποία ο κ. Τσίπρας οφείλει και στους δικούς του υποστηρικτές. Πιστεύω ότι η αποπομπή του κ. Παππά είναι μονόδρομος».
Την ίδια στιγμή όμως η δημοσιοποίηση της λίστας Πέτσα με τα ΜΜΕ και τα ποσά που έλαβαν για τη συμμετοχή τους στην καμπάνια για την Covid-19 περισσότερο περιέπλεξε παρά ξεδιάλυνε την κατάσταση, αφού στον κατάλογο περιλαμβάνονται και… ανύπαρκτα ΜΜΕ, ιστοσελίδες υπό κατασκευή και μπλογκς χωρίς περιεχόμενο, σηκώνοντας κουρνιαχτό ακόμα και από τον φιλοκυβερνητικό Tύπο.
Μάλιστα, η δημοσιοποίηση της λίστας, όσο και αν η κυβέρνηση θεωρεί ότι με την κίνηση αυτή έκλεισε το θέμα, έδωσε τη δυνατότητα στον Αλέξη Τσίπρα να βάλει στο πλάνο και τον ίδιο τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, κάνοντας λόγο για «λίστα Πέτσα – Μητσοτάκη», ενώ δημιούργησε την αίσθηση φαβοριτισμού προς ορισμένα ΜΜΕ και την αγνόηση άλλων, ενισχύοντας τους ισχυρισμούς της αντιπολίτευσης για «μαγειρέματα».
Σενάρια στη συντήρηση
Αυτό το κλίμα πάντως συνιστά έναν από τους καλύτερους τρόπους συντήρησης των εκλογικών σεναρίων μιας πρόωρης προσφυγής στις κάλπες. Σεναριολογία που επιμένει να συνοδεύει τη θερινή ραστώνη ως το αντίβαρο ενός, αναπόφευκτα για την κυβέρνηση Μητσοτάκη, δύσκολου φθινοπώρου και ενός ακόμα πιο δύσκολου και άγριου χειμώνα σε επίπεδο οικονομίας.
Ο πρωθυπουργός πάντως για ακόμη μια φορά ήταν κατηγορηματικός όταν ρωτήθηκε σχετικά στη συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοσταθμό του ΣΚΑΪ. «Δεν έχω καμία πρόθεση να οδηγήσω τη χώρα σε εκλογές. Εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας» είπε ο Μητσοτάκης και υποστήριξε πως «θα ήταν πολιτικά ανέντιμη κίνηση να προσφύγω σε εκλογές εκμεταλλευόμενος το πολιτικό κεφάλαιο το οποίο διαθέτω για να κερδίσω τι ακριβώς; Όταν έχω τρία χρόνια μπροστά μου, μία ισχυρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία και πιστεύω ένα απόθεμα εμπιστοσύνης των Ελλήνων πολιτών να υλοποιήσω το πρόγραμμά μας».
Ωστόσο, υπάρχει πάντα και ένας... ανασχηματισμός κάπου στο βάθος, για να μην ξεχνιόμαστε. Και ποια είναι η καλύτερη ευκαιρία, αν όχι ο ένας χρόνος διακυβέρνησης για να γίνουν «διορθωτικές κινήσεις», όπως είναι η ακριβής φράση του Μητσοτάκη όταν καλείται να απαντήσει στα περί ανασχηματισμού. «Ο,τι και να σας πω για τον ανασχηματισμό θα είναι παρεξηγήσιμο. Θα σας πω, λοιπόν, δύο φράσεις μόνο. Κάποια στιγμή προφανώς και θα γίνουν αλλαγές στην κυβέρνηση. Δεν είναι της στιγμής να γίνουν οι αλλαγές. Και όταν φτάσει αυτή η στιγμή, θα το μάθετε από εμένα» ήταν η απάντηση του Μητσοτάκη για το ενδεχόμενο ανασχηματισμού (ΣΚΑΪ).
Πολιτικοί παρατηρητές πάντως επιμένουν να σημειώνουν ότι με το σκηνικό όπως διαμορφώνεται είναι προφανές ότι κινήσεις επικοινωνιακού χαρακτήρα, όπως π.χ. ο ανασχηματισμός που όλο προαναγγέλλεται και όλο αναβάλλεται, δεν φαντάζουν αρκετές για να στείλουν το μήνυμα ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη για όλα.
Αντιθέτως, η καθυστέρηση στην πραγματοποίηση του ανασχηματισμού – των «διορθωτικών κινήσεων» όπως τον χαρακτήρισε ο ίδιος ο Μητσοτάκης, προφανώς επιχειρώντας να ελαφρύνει το βάρος της κίνησης αυτής – εντείνει την αίσθηση ότι αφενός το Μαξίμου δυσκολεύεται να καταλήξει σε πρόσωπα και θέσεις και αφετέρου ότι υπάρχουν εσωτερικές αντιδράσεις σχετικά με υπουργούς που θεωρούνται αναδομήσιμοι αλλά κάποιοι πιέζουν να παραμείνουν στο σχήμα.
Κυβερνητικά κέρδη…
Μπορεί η Ν.Δ. να εξελέγη με τη Συμφωνία των Πρεσπών και τη σαφή αλλαγή του οικονομικού κλίματος με την προσέλκυση επενδύσεων, ωστόσο «πόντους» αυτή τη στιγμή τής δίνουν η διαχείριση της πανδημίας της Covid-19 και τα αντανακλαστικά που επέδειξε στον Έβρο – και τα δύο δεν θα μπορούσε να τα έχει προβλέψει, έστω και αν το πρώτο βασίζεται σαφώς στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και το δεύτερο στις σχέσεις με την Άγκυρα.
Για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και τα νοσοκομεία υπάρχει η δέσμευση ότι θα δούμε αλλαγές από τον Σεπτέμβριο, ενώ στις πιο περίπλοκες σχέσεις εξωτερικής πολιτικής η κυβέρνηση απαντά στην τουρκική προκλητικότητα με το «δίκαιο του Διεθνούς Δικαίου», προσπαθώντας παράλληλα να κλείσει ντιλ, όπως αυτό με την Ιταλία για την ΑΟΖ και με την Αίγυπτο για τις θαλάσσιες ζώνες, και συσφίγγοντας τις σχέσεις με το Ισραήλ, κάτι που «μεταφράστηκε» και με την έγκριση από τη Βουλή της προμήθειας αμυντικού εξοπλισμού και υπηρεσιών άμυνας. Επίσης, υπεγράφη η συμφωνία για τον East Med με την Κύπρο και το Ισραήλ.
…αλλά και μεγάλες δυσκολίες
Εκεί που τα πράγματα είναι πιο σκούρα, είναι στην καθημερινότητα του πολίτη, με πληροφορίες να αναφέρουν ότι πολλά στελέχη του κυβερνώντος κόμματος συνεχίζουν να μην καλοβλέπουν τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη – άλλωστε δεν είναι κρυφή η «αλλεργία» που ανέπτυξαν σε πολλές από τις κυβερνητικές επιλογές του Μητσοτάκη, με τις οποίες έγινε άνοιγμα και σε άλλους πολιτικούς χώρους. Ο νόμος για τις διαδηλώσεις τον φέρνει ξανά στο επίκεντρο, με την αντιπολίτευση να φωνάζει για την αντισυνταγματικότητά του, αλλά την κυβέρνηση να επενδύει ξανά στην... ευνομία.
Πολύ πιο δύσκολη είναι η κατάσταση στο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, το οποίο καταργήθηκε από τη νέα κυβέρνηση για να επανασυσταθεί λίγους μήνες μετά. Η κατάσταση στα νησιά παραμένει εκρηκτική, και άγνωστο παραμένει το στάδιο στο οποίο βρίσκονται οι κλειστές δομές (για τις οποίες ο Νότης Μηταράκης ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων) και οι μετεγκαταστάσεις στην ενδοχώρα, την ώρα που η αρμόδια Επίτροπος σκοπεύει από Σεπτέμβριο να φέρει το Σύμφωνο για το Μεταναστευτικό και το άσυλο, για το οποίο η Ελλάδα θα κληθεί να δώσει σκληρή μάχη με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
Παράλληλα, ο τουρκικός Τύπος – σε μια προσπάθεια δημιουργίας κλίματος, και με δεδομένες τις απειλές της τουρκικής κυβέρνησης για νέο κύμα στα σύνορα –, καταγγέλλει την Ελλάδα για παράνομες επαναπροωθήσεις, ανεξέλεγκτη βία και νεκρούς στον Έβρο.
Την ίδια στιγμή και σε αυτό το πλαίσιο η κυβέρνηση καλείται να βρει τρόπο αντιμετώπισης της διαρκούς αυξανόμενης τουρκικής επιθετικότητας, η οποία εκδηλώνεται σε διάφορα μέτωπα και με διάφορους τρόπους, προκαλώντας ανησυχία για το πού το πάει τελικά ο Ερντογάν και για το αν μέσα στο επόμενο διάστημα θα προχωρήσει σε κίνηση που θα υποχρεώσει την Αθήνα να απαντήσει με κάποιον τρόπο που θα ξεφεύγει από την απλή λεκτική καταδίκη της Άγκυρας.
Η ανησυχία για την πολυμέτωπη στρατηγική Ερντογάν σε συνδυασμό με τη χλιαρή αντίδραση της Ευρώπης δεν στέλνουν αισιόδοξα μηνύματα στην Αθήνα, η οποία προσπαθεί να χτίσει συμμαχίες και διαύλους επικοινωνίας με διάφορες χώρες προκειμένου να μην βρεθεί στη δύσκολη θέση να αντιμετωπίσει μια επικίνδυνη κίνηση της Τουρκίας μόνη της.
Μεγάλα ζόρια
Εργασία και οικονομία αναμένεται να προκαλέσουν κλυδωνισμούς στη… χαρούμενη εικόνα που πλασάρει το Μέγαρο Μαξίμου, με τον πρωθυπουργό να φορά το καπέλο του εργοταξίου και να κάνει δηλώσεις από το Ελληνικό, μπροστά από τις μπουλντόζες, αναφερόμενος στις θέσεις εργασίας και στην τεράστια επενδυτική ευκαιρία. Ερώτημα αποτελεί το αν θα συνεχιστεί η επιλογή στήριξης της μεσαίας τάξης με την τακτική της μείωσης των φορολογικών επιβαρύνσεων, την ώρα που ο πρωθυπουργός δήλωσε στους «Financial Times» ότι απορρίπτει όρους (αναφερόμενος σε μνημόνιο και τρόικα) για το Ταμείο Ανάκαμψης που σχεδιάζει η Ε.Ε. για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
Σε κάθε περίπτωση τα νέα από το μέτωπο της οικονομίας δεν αφήνουν σχεδόν κανένα περιθώριο για πανηγυρισμούς. Αντιθέτως, οι προβλέψεις για βαθιά ύφεση το 2020 και αργή ανάκαμψη το 2021 σε συνδυασμό με τη δυστοκία των Ευρωπαίων να καταλήξουν σε απόφαση σχετικά με το Ταμείο Ανάκαμψης και η επιμονή κάποιων κρίσιμων χωρών σε δάνεια μνημονιακής φύσης κάθε άλλο παρά διευκολύνουν την κυβέρνηση στην προσπάθειά της να πουλήσει αισιόδοξα σενάρια σχετικά με τις εξελίξεις.
Το υπουργείο Εργασίας είναι το επόμενο που θα βρεθεί στη δίνη, παρά το γεγονός ότι μοίρασε ζεστό χρήμα λόγω κορωνοϊού. Ο Γιάννης Βρούτσης (δημοσκοπικά) δεν είναι ο αγαπημένος των πολιτών, με τα σενάρια, σε έναν πιθανό ανασχηματισμό, να τον θέλουν εκτός κυβέρνησης. Τα μηνύματα από τους τουριστικούς προορισμούς δεν είναι θετικά για την εποχική εργασία, ενώ πολλοί προβλέπουν ότι από τα μέσα Ιουλίου θα ακουστούν πολλά κανόνια, καθώς αναμένονται μαζικές απολύσεις μιας και λήγει το 45ήμερο της απαγόρευσης μετά την αναστολή. Το πρόγραμμα «Συν-Εργασία» έχει πάει άπατο, με τις επιχειρήσεις να αρνούνται σταθερά να το χρησιμοποιήσουν παρότι η κυβέρνηση τους δίνει «γην και ύδωρ» για τη διαχείριση του εργασιακού χρόνου.
Για την ώρα το ενδιαφέρον της κυβέρνησης στρέφεται κυρίως στον τουρισμό, καθώς τα σύνορα ανοίγουν σταδιακά και τουρίστες από διάφορες χώρες φθάνουν στην Ελλάδα. Μέχρι στιγμής τα πράγματα δείχνουν ελεγχόμενα, ωστόσο τα διαρκώς αυξανόμενα εισαγόμενα κρούσματα της Covid-19 δεν επιτρέπουν χαλάρωση, ενώ οι αριθμοί σχετικά με την τουριστική κίνηση στη χώρα δεν εμπνέουν αισιοδοξία.
Αντιθέτως, ακόμα και παράγοντες του τουρισμού σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις τους δεν κρύβουν την ανησυχία τους για το τι μέλλει γενέσθαι και ταυτόχρονα αφήνουν αιχμές για το μικρό ποσό με το οποίο η κυβέρνηση αποφάσισε να επιδοτήσει τον εγχώριο τουρισμό, θεωρώντας ότι θα μπορούσε να αποτελέσει μια λύση για φέτος. Την ίδια ώρα, ο ίδιος ο Μητσοτάκης με παρέμβασή του μέσω social media διαπίστωσε χαλάρωση των μέτρων προστασίας από την πανδημία αν και ο ίδιος απέκλεισε σχεδόν κατηγορηματικά το ενδεχόμενο ενός νέου lockdown.
ΚυβέρνησηΝΔπανδημίαΚορωνοϊόςοικονομίατουρισμόςΣΥΡΙΖΑIssue: 2133Issue date: 9-7-2020Has video: Exclude from popular: 0
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Νέα μέτρα για τον κορονοϊό: Τη Δευτέρα η απόφαση, σήμα κινδύνου τα 50 κρούσματα
- Μαρία Μενούνος: «Ο καρκίνος χτύπησε για τέταρτη φορά. Είμαι εδώ και ελπίζω»-ΦΩΤΟ
- 50 νέα κρούσματα στην Ελλάδα - Σε ποιες περιοχές παρουσιάστηκαν
- Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις – Εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ
- Άγριες Μέλισσες: Ανατρεπτικές εξελίξεις στα τελευταία επεισόδια της σεζόν
- Ντοκουμέντο: Δολοφονική επίθεση δέχθηκε ο διοικητής της ομάδας «ΔΡΑΣΗ»
- Συγκλονίζει η Χαρά Βέρρα για το πρόβλημα υγείας της 8χρονης εγγονής της
- ΗΠΑ: Ουρές από ομογενείς στα προξενεία για ελληνικό διαβατήριο
- Φορολογικές δηλώσεις 2020: Πότε λήγει η προθεσμία για την υποβολή τους
- Εκπρόσωπος Χαφτάρ: Αν πετύχουν οι Τούρκοι η Λιβύη θα γίνει σαν τα κατεχόμενα της Κύπρου..
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Το Ποντικι
- Το Καστελλόριζο… απομακρύνεται από το 2010 - Εγκληματικές οι ευθύνες των ελληνικών κυβερνήσεων την τελευταία εικοσαετία
- Δύσκολα τα πρώτα γενέθλια της κυβέρνησης Μητσοτάκη - Κέρδη στην υγειονομική κρίση, θολό και αβέβαιο το οικονομικό τοπίο
- Καταγγελία Βούτση για προβοκάτορες
- «Πέρασε» με ψήφους ΝΔ, ΚΙΝΑΛ και Ελληνικής Λύσης ο περιορισμός των διαδηλώσεων
- «Πέρασε» με ψήφους ΝΔ και ΚΙΝΑΛ ο περιορισμός των διαδηλώσεων
- Ραγδαίες εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ: Συγκαλείται την Παρασκευή η Κοινοβουλευτική Ομάδα
- Ο Χρυσοχοϊδης χώρισε στα δύο το ΚΙΝΑΛ - Παπανδρέου και Καστανίδης απείχαν από την ψηφοφορία
- Τελευταία Νέα Το Ποντικι
- Δύσκολα τα πρώτα γενέθλια της κυβέρνησης Μητσοτάκη - Κέρδη στην υγειονομική κρίση, θολό και αβέβαιο το οικονομικό τοπίο
- Το Καστελλόριζο… απομακρύνεται από το 2010 - Εγκληματικές οι ευθύνες των ελληνικών κυβερνήσεων την τελευταία εικοσαετία
- «Πέρασε» με ψήφους ΝΔ, ΚΙΝΑΛ και Ελληνικής Λύσης ο περιορισμός των διαδηλώσεων
- Ραγδαίες εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ: Συγκαλείται την Παρασκευή η Κοινοβουλευτική Ομάδα
- Καταγγελία Βούτση για προβοκάτορες
- «Πέρασε» με ψήφους ΝΔ και ΚΙΝΑΛ ο περιορισμός των διαδηλώσεων
- Ο Χρυσοχοϊδης χώρισε στα δύο το ΚΙΝΑΛ - Παπανδρέου και Καστανίδης απείχαν από την ψηφοφορία
- Ο Χρυσοχοϊδης χώρισε στα δύο το ΚΙΝΑΛ - Παπανδρέου και Καστανίδης απείχαν
- Βουλή: Ολοκληρώθηκε η ονομαστική ψηφοφορία για το ν/σ για τις διαδηλώσεις
- Νομοσχέδιο για διαδηλώσεις: Απείχαν Παπανδρέου - Καστανίδης - Εισηγήσεις στο ΚΙΝΑΛ για διαγραφή τους
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Δημοσκόπηση: 43% στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ, 19 μονάδες διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ
- Αντίστροφη μέτρηση για το λογαριασμό του ΕΝΦΙΑ για 7 εκατ. ιδιοκτήτες ακινήτων
- Στη Θεσσαλονίκη σήμερα ο Θεοδωρικάκος για την παρουσίαση του προγράμματος "Αντώνης Τρίτσης"
- Νομοσχέδιο για διαδηλώσεις: Μέσα η ψήφισή του, έξω μολότοφ και επεισόδια - Δείτε βίντεο
- Η κατάρα του Glee: Ναρκωτικά, αυτοκτονίες, σκάνδαλα και μυστηριώδεις εξαφανίσεις
- Πολιτική Προστασία : Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς – Σε ποιες περιοχές
- Σοκάρουν οι αποκαλύψεις για τον Johnny Depp - Το μεσημεριανό του ήταν ουίσκι και κοκαΐνη
- Τεξτ
- Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα -Ποιες περιοχές είναι στο επίπεδο 4