Ε.Ε και Ελλάδα τρέχουν να φτιάξουν θεσμικό πλαίσιο κρυπτονομισματων για να διασφαλίσουν τις Τράπεζες

Το έφτασε τα 90.000 ευρώ το bitcoin με την εκλογή του Τραμπ είναι γνωστό! Άλλωστε ο ίδιος φαίνεται ότι με του που θα αναλάβει την ηγεσία θα επιταχύνει τις διαδικασίες για την ένταξη των cryptos στη ζωή μας ετοιμάζοντας το απαραίτητο θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας και ελέγχου.

Στόχος άλλωστε είναι να δημιουργήσει βιομηχανία bitcoin και να καταστήσει τις ΗΠΑ την παγκόσμια πρωτεύουσα κρυπτονομισματων, να «απολύσει» τον πρόεδρο της SEC, Γκάρι Γκένσλερ – ο οποίος έχει υιοθετήσει μια επιθετική προσέγγιση για τα κρυπτονομισματα – και να δημιουργήσει

ένα κρατικό αποθεματικό bitcoin ωστε να διασφαλίσει ότι όλο το μελλοντικό ψηφιακό χρήμα θα εξορύσσεται σε αμερικανικό έδαφος.

Άλλωστε τον περασμένο ο Τραμπ είχε ανακοινώσει την ίδρυση μιας δικής του εταιρείας επενδύσεων σε ψηφιακά νομίσματα, τη World Liberty Financial.

Την ίδια ώρα τα ευρωπαϊκά τραπεζικά ιδρύματα τρέμουν στην ιδέα οτι τα κρυπτονομισματα θα εισβάλουν στις συναλλαγές αφού είναι τελείως αθωράκιστα σε μια τέτοια εξέλιξη.

Φοβουνται ότι θα έρθουν οι περιορισμοί στις συναλλαγές οπου πλέον τα κρυπτονομισματα θα καταστήσουν μια άμεση εναλλακτική, στερώντας έτσι κεφαλαία από τις ευρωπαϊκές συστημικές τράπεζες με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Μάλιστα για το θέμα και ο διοικητής της ΤτΕ Γιαννης Στουρνάρας δηλώνει οτι «Στην Ευρώπη δεν υπάρχει περίπτωση για ιδιωτικό ψηφιακό νόμισμα. Θα οδηγούσε υπερπληθωρισμό».

Όπως και να έχει στις 20 Γενάρη το Eurogroup θα εξετάσει το ζήτημα του ψηφιακού ευρώ, στον απόηχο και της εκλογής και των αποφάσεων Τραμπ… Σκοπός της συζήτησης θα είναι το πως θα καταφέρει να βάλει ενα στοπ στην ανεξέλεγκτη εκροή ευρωπαϊκών κεφαλαίων για επένδυση σε κρυπτονομίσματα, θωρακίζοντας έτσι το ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα.

Απο την άλλη ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Γιαννης Χατζηδακης , δηλώνει οτι είναι μια επένδυση που πρέπει να αντιμετωπιστεί για αυτό συστήνει ομάδα εργασίας η οποία θα αναλάβει να διαμορφώσει το πλαίσιο φορολόγησης και ελέγχου για τα κρυπτονομίσματα και τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία.

Ένα από τα σενάρια που εξετάζει είναι η επιβολή οριζόντιου φόρου 15% στην υπεραξία από την αγοραπωλησία ψηφιακών επενδυτικών προϊόντων και η επέκταση της ισχύουσας νομοθεσίας για την προέλευση των κεφαλαίων και την πιθανή νομιμοποίηση κερδών από παράνομες δραστηριότητες.

Διαβάστε επίσης:

Ποια είναι τα προγράμματα ΕΣΠΑ ενίσχυσης για μικρομεσαίες επιχειρήσεις που θα προκηρυχθούν έως το τέλος του 2024

Black Friday: Συστάσεις του Ινστιτούτου Καταναλωτών προς τους πολίτες για τις αγορές – Πώς μπορούν να προστατευτούν από απάτες

ΔΥΠΑ: Πάνω από 20.000 νέοι έχουν ξεκινήσει την απόκτηση επαγγελματικής εμπειρίας μέσω ΕΣΠΑ

Keywords
Τυχαία Θέματα