Ειδήσεις παλάμης

Ζούμε στην εποχή της ενημέρωσης της παλάμης. Με την πάροδο του χρόνου αυξάνεται διαρκώς η στροφή του κοινού που επιλέγει να ενημερώνεται από έξυπνες τηλεοπτικές συσκευές.

Σε τέτοιο βαθμό μάλιστα που τα τάμπλετς και οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές να μοιάζουν ξεπερασμένοι.

Ειδικά οι ταμπλέτες εμφανίζουν τάση βαθμιαίας εγκατάλειψης, όπως αποτυπώνεται η τάση σε έρευνα του ινστιτούτου Reuters για τη μελέτη της δημοσιογραφίας, του πανεπιστημίου της Οξφόρδης.

Η κάλυψη την ανάγκης για ενημέρωση μέσα από κινητά σε βάθος πενταετίας

(2016-2021) από το 40% πήγε στο 70%.

Στο ίδιο διάστημα η χρήση των προσωπικών υπολογιστών για ενημέρωση από το 72% περιορίστηκε στο 55%.

Η ντίτζιταλ εκδοχή της ενημέρωσης είναι κυρίαρχη προτίμηση και όπως αποτυπώνεται στην έρευνα κυριαρχούν τα δελτία ειδήσεων (Σκάι- συμπεριλαμβανομένου και του ραδιοφώνου-, ΑΝΤ1, Alpha, ΕΡΤ- συμπεριλαμβανομένων των ΕΡΤ3 και Πρώτου προγράμματος ΕΡΑ-, Mega, Star, Open.

Ακολουθεί ένα γκρουπ εφημερίδων, με πρώτη την Καθημερινή και στο τέλος της λίστα εμφανίζονται τα εμβληματικότερα των ειδησεογραφικών τηλεοπτικών δικτύων,  BBC και CNN, τα οποία

προτιμούν για την ενημέρωση τους έστω μια φορά την εβδομάδα ορισμένοι.

Στην Ελλάδα ο μέσος χρήστης χρησιμοποιεί περισσότερες ψηφιακές πηγές ενημερωσης από κάθε άλλο από τις 46 χώρες- με εξαίρεση την Κένυα- στις οποίες «έτρεξε» η έρευνα Digital News Report του ερευνητικού ινστιτούτου Reuters.

Ζήτω το τζάμπα

Αυτό το εύρημα, κατά τους ερευνητές,  υπογραμμίζει τον περιστασιακό και κατακερματισμένο χαρακτήρα της κατανάλωσης ψηφιακών ειδήσεων στην Ελλάδα.

Η συγκεκριμένη συμπεριφορά βοηθά στην εξήγηση της έλλειψης κουλτούρας διαδικτυακών ειδήσεων στην Ελλάδα επ’ αμοιβή, με συνδρομή δηλαδή, με εξαίρεση ορισμένες εξειδικευμένες ιστοσελίδες.

Ενδιαφέρον επίσης έχει το στοιχείο ότι περισσότερο από τα δύο τρίτα (69%) των Ελλήνων στο διαδίκτυο λαμβάνουν τα νέα τους από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης,  ποσοστό πολύ υψηλότερο από τις περισσότερες χώρες στο δείγμα μας.

Στην έρευνα έλαβαν μέρος περισσότεροι από 92.000 χρήστες του διαδικτύου- καταναλωτές ηλεκτρονικής ειδησεογραφίας από 46 χώρες του κόσμου ανάμεσα τους οι Ινδία, Ινδονησία, Ταϊλάνδη, Νιγηρία, Κολομβία και- για πρώτη φορά- Περού.

Photo: Pixabay

Διαβάστε επίσης:

Αφροδίτη Σημίτη: Αποκάλυψα έναν «Στάθη» και απολύθηκα

Στάθης Παναγιωτόπουλος: Σπάστε τη σιωπή, μιλήστε, λέει η 30χρονη που τον κατήγγειλε (Video)

Ράδιο Αρβύλα: «Κρείττον του λαλείν το σιγάν», Αντώνη (Video)

Keywords
Τυχαία Θέματα