Έπεσε Καναντέρ που επιχειρούσε στη φωτιά στην Κάρυστο

Συναγερμός σήμανε στην Εύβοια, καθώς λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι της Τρίτης έγινε γνωστό πως Καναντέρ κατέπεσε σε ρεματιά ενώ επιχειρούσε στη φωτιά στην περιοχή του Πλατανιστού στην Κάρυστο. Το αεροσκάφος είχε απογειωθεί από την Νέα Αγχίαλο Βόλου λίγο πριν τις 12:00.

To Καναντέρ έπεσε στην περιοχή Ισιώμματα, σε μια ρεματιά του όγκου που οδηγεί στο χωριό Ποτάμι. ενώ επιχειρούσε στο έργο κατάσβεσης στην Κάρυστο.

Στο βίντεο φαίνεται ότι το δεξί φτερό του αεροσκάφους

χτυπά σε κάποιο δένδρο και χάνει τον ένα από τους δύο πλωτήρες του μετά την πολύ χαμηλή ρίψη νερού που έκανε στη φωτιά το πλήρωμα του συγκεκριμένου αεροσκάφους.

Στον εντοπισμό του πληρώματος εντοπίζονται όλες οι προσπάθειες της πολεμικής αεροπορίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ένας από τους δύο είναι μόλις 26 ετών. Από την πρώτη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης από το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας, ενώ στο σημείο βρίσκονται και πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούσαν στην πυρκαγιά στην περιοχή.

Συγκεκριμμένα στην περιοχή έχουν σπεύσει ένα ελικόπτερο Super Puma και ένα ελικόπτερο ΑΒ-205 της Πολεμικής Αεροπορίας καθώς και ένα ελικόπτερο S-70 του Πολεμικού Ναυτικού.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πολεμική αεροπορία και από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας, μετά τη μοιραία πτώση του CL215 Canadair έχουν απογειωθεί από τον Βόλο από την Χίο και το Κοτρώνι του Μαραθώνα αεροναυαγωσωστικά προκειμένου να πάρουν μέρος στην επιχείρηση έρευνας και διάσωσης. Σε αυτά επιβαίνουν διασώστες της πολεμικής αεροπορίας και του λιμενικού σώματος

Πληροφορίες αναφέρουν πως πραγματοποίησε ρίψεις σε δύσβατο σημείο μαζί με ακόμη ένα canadair. Σύμφωνα με πληροφορίες, το αεροσκάφος κατέπεσε ελάχιστα δευτερόλεπτα αφότου έκανε ρίψη νερού στο μέτωπο της πυρκαγιάς.

Δεν υπάρχει επικοινωνία με το πλήρωμα.

Σημειώνεται ότι το canadair ήταν τύπου CL-215 με πλήρωμα δύο Ιπταμένους της 355 Μοίρας Τακτικών Μεταφορών της 112 Πτέρυγας Μάχης, από τη Νέα Αγχίαλο Βόλου, και δεν είχε σύστημα εκτίναξης.

Στη σελίδα «Πυρκαγιά Ενημέρωση» ανέβηκε βίντεο που φέρεται να δείχνει το σημείο της συντριβής του Καναντέρ.

Συγκλονιστική μαρτυρία κατοίκου αναφέρει στο evima.gr πως, «είδα το καναντέρ να πέφτει μπροστά μου, είμαι συγκλονισμένος, εύχομαι να είναι καλά τα παιδιά».

Η ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας:

Την Τρίτη 25 Ιουλίου 2023 και ώρα 14:52 αεροσκάφος τύπου CL-215, με πλήρωμα δύο Ιπταμένους, της 355 Μοίρας Τακτικών Μεταφορών της 112 Πτέρυγας Μάχης, κατέπεσε κατά τη διάρκεια αεροπυρόσβεσης στον Πλατανιστό Ευβοίας.

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση έρευνας – διάσωσης για τους δύο Ιπταμένους. Στην περιοχή έχουν σπεύσει 1 ελικόπτερο Super Puma και 1 ελικόπτερο ΑΒ-205 της Πολεμικής Αεροπορίας.

Διαβάστε επίσης:

Έγκλημα στη Μενεμένη: «Προσπάθησε να με βιάσει, με κυρίευσε αμόκ» – Προφυλακίστηκε ο 29χρονος

Φωτιά στη Ρόδο: Ο εφιάλτης όπως τον περιγράφουν βρετανοί τουρίστες (Video/Photos)

Καύσωνας: Νέο έκτακτο δελτίο – Έρχονται «46άρια» την Τετάρτη

Keywords
Τυχαία Θέματα