Έκθεση Κομισιόν: Μεταρρυθμιστική κόπωση και παροχές σε «λάθος κατεύθυνση»

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στο συμπέρασμα ότι η Ελλάδα έκανε καλό ξεκίνημα στη μεταμνημονιακή περίοδο, αλλά τους τελευταίους μήνες έχει επιβραδυνθεί η μεταρρυθμιστική προσπάθειά της, καταλήγει η τρίτη έκθεση των θεσμών, στο πλαίσιο της ενισχυμένης εποπτείας, που δημοσίευσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ειδικότερα, η έκθεση επισημαίνει ότι η Ελλάδα μπήκε «με σύνεση» στη μεταμνημονιακή περίοδο από τον Αύγουστο του 2018, ωστόσο διαπιστώνει ότι η

εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων «έχει επιβραδυνθεί τους τελευταίους μήνες» και ότι ορισμένα μέτρα που έχουν εφαρμοστεί, όπως οι προεκλογικές παροχές της κυβέρνησης δεν είναι «συνεπή».

Συγχρόνως οι παροχές αυτές «θέτουν τον κίνδυνο να μην επιτευχθεί ο στόχος του πρωτογενούς πλεονάσματος ύψους 3,5% του ΑΕΠ το 2019 και μετέπειτα», ανέφερε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόφσκις.

«Είναι σημαντικό να μην χαθεί η σημαντική πρόοδος των τελευταίων ετών», υπογράμμισε και τόνισε ότι καθώς η Ελλάδα έχει πολύ υψηλό χρέος, ύψους 180% ΑΕΠ, είναι πολύ λεπτές οι ισορροπίες για την έξοδο στις αγορές και υπάρχει «λίγος χώρος για λάθη», είπε.

Κομισιόνέκθεσημεταρρυθμίσειςελληνική οικονομίαΑΕΠHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα