Έντι Ράμα: Αρνείται να ζητήσει συγγνώμη για το επεισόδιο με δημοσιογράφο

Ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα αρνήθηκε να απολογηθεί μετά τον σάλο που ξέσπασε καθώς έσπρωξε μια γυναίκα δημοσιογράφο που τον ρώτησε για ένα επενδυτικό σχέδιο που συνδέεται με τον γαμπρό του Ντόναλντ Τραμπ, Τζάρεντ Κούσνερ.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους σε συνέντευξη Τύπου την Τρίτη, ο Ράμα φάνηκε να σπρώχνει με το χέρι του στο πρόσωπο τη δημοσιογράφο Αμβρόζια Μέτα, η οποία του έκανε μια ερώτηση, πριν απομακρυνθεί. Ένα βίντεο του περιστατικού συγκέντρωσε πάνω από 150.000 προβολές στο X.

#Albania: Women

Press Freedom denounces PM Edi Rama's aggression towards #AmbroziaMeta. It is unacceptable to push a reporter. Not the first time the leader has shown contempt toward critical press. We stand with Meta & demand Rama apologizes & treats journalists with respect. pic.twitter.com/nvYqI6BByD

— #WomenInJournalism (@CFWIJ) March 19, 2024

Η Μέτα, η οποία εργάζεται για το αλβανικό τηλεοπτικό κανάλι Syri TV, είπε στο BIRN ότι ο Ράμα «με άγγιξε στο μάγουλο με το χέρι του».

«Του είπα: “Μην με αγγίζεις” και αυτό ήταν», είπε, προσθέτοντας ότι ρώτησε τον πρωθυπουργό για ένα επενδυτικό σχέδιο στην Αλβανία που συνδέεται με τον Κούσνερ, τον γαμπρό του πρώην προέδρου των ΗΠΑ.

«Δυστυχώς, ο πρωθυπουργός Ράμα επιδεικνύει τώρα τη συνήθη αλαζονεία του απέναντι στους δημοσιογράφους με σωματική επαφή. Λυπάμαι που ο αρχηγός της κυβέρνησης δεν μπορεί να ελέγξει τον εαυτό του όταν ερωτάται για θέματα δημοσίου ενδιαφέροντος», είπε η Μέτα.

Το SafeJournalists Network, μια ομάδα που υπερασπίζεται τα δικαιώματα του Τύπου στα Δυτικά Βαλκάνια, χαρακτήρισε τις ενέργειες του Ράμα «απαράδεκτες και ανησυχητικές» και τον προέτρεψε να ζητήσει συγγνώμη. Η ομάδα σημείωσε ότι ο Ράμα έχει ιστορικό αντιποίνων εναντίον δημοσιογράφων που ασκούν κριτική στην κυβέρνηση, συμπεριλαμβανομένης της απαγόρευσης συμμετοχής σε συνεντεύξεις τύπου.

Ο πρώην πρωθυπουργός της Αλβανίας Σαλί Μπερίσα χαρακτήρισε τον Ράμα «μισογύνη» και το περιστατικό «βάναυση και άσχημη πράξη».

Όμως ο Ράμα απέρριψε την κριτική, λέγοντας πως πρόκειται για «απεχθές ψέμα» που «υποβιβάζει τα αληθινά θύματα των επιθέσεων εξουσίας (sic) προς τις γυναίκες δημοσιογράφους σε όλο τον κόσμο».

«Όχι μόνο υπήρχε δεν κάτι κοντά σε επιθετικότητα, αλλά όλες οι ερωτήσεις απαντήθηκαν υπομονετικά», έγραψε σε μια ανάρτηση στο X.

Η Αλβανία, η οποία βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για την ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, κατατάχθηκε στην 96η θέση μεταξύ 180 χωρών στον δείκτη ελευθερίας του Τύπου των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα 2023.

Διαβάστε επίσης:

Βόρεια Κορέα: Ο Κιμ Γιονγκ Ουν παρακολούθησε άσκηση εκτόξευσης πυραύλων με στόχο τη Σεούλ (photos/video)

Κέιτ Μίντλετον: Τι λέει η κλινική για την παραβίαση του ιατρικού φακέλου της – «Δεν έχουν θέση όσοι παραβιάζουν την εμπιστοσύνη των ασθενών»

Κρεμλίνο: «Ληστεία και κλοπή» το σχέδιο της ΕΕ για τα παγωμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία

Keywords
Τυχαία Θέματα