ΕΟΔΥ – Κορωνοϊός: Στους 37 οι νεκροί, 29 οι διασωληνωμένοι – Μειωμένες οι εισαγωγές

Στους 37 οι νεκροί και 29 οι διασωλημένοι στις ΜΕΘ λόγω Covid -19 από τις 5 έως και τις 11 Ιουνίου. Επικρατούν οι παραλλαγές της Όμικρον ενώ μειωμένες είναι οι εισαγωγές στα νοσοκομεία. Αυξημένα είναι ελαφρώς τα κρούσματα της γρίπης.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ, μείωση παρουσιάζει η θετικότητα για SARS-CoV2. Μκρή αύξηση καταγράφει για τη γρίπη . Τι αναφέρει η έκθεση για τις υπόλοιπες ιογενείς λοιμώξεις για το διάστημα από

5 έως και 11 Ιουνίου.

Κορωνοϊός: Μειωμένη η θετικότητα

Η θετικότητα στο σύνολο των ελεγχθέντων δειγμάτων παρουσίασε μείωση σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα. Ο αριθμός των εισαγωγών για COVID-19 (356) παρουσίασε μείωση σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα και μείωση 38% σε σχέση με τον μέσο εβδομαδιαίο αριθμό νέων εισαγωγών κατά τις προηγούμενες 4 εβδομάδες.

Ο αριθμός των νέων διασωληνώσεων παρουσίασε μείωση σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα και μείωση 71% σε σχέση με τον μέσο εβδομαδιαίο αριθμό νέων διασωληνώσεων κατά τις προηγούμενες 4 εβδομάδες. Ο αριθμός των ασθενών με λοίμωξη COVID-19 που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 29.

Καταγράφηκαν 37 θάνατοι με διάμεση ηλικία τα 82 έτη (εύρος 56-92 έτη). Κατά τις τελευταίες εβδομάδες όλα τα αλληλουχηθέντα στελέχη ανήκαν στις υπο-παραλλαγές ΒΑ.2 και ΒΑ.5 της Όμικρον, με τη ΒΑ.2 να υπερτερεί. Η συχνότερη υπο-παραλλαγή της ΒΑ.2 ήταν η XBB.1.5 (80%), ακολουθούμενη από την XBB.1.16 (14%). Η επιτήρηση του ιικού φορτίου στα αστικά λύματα έδειξε μείωση της κυκλοφορίας του ιού SARSCoV-2 στις 4 περιοχές που ελέγχθηκαν.

Ιός της γρίπης: Μικρή αύξηση στα κρούσματα

Η θετικότητα για γρίπη στην κοινότητα παρουσίασε μικρή αύξηση, ενώ παραμένει κάτω του 10% (sentinel). Δεν καταγράφηκε νέο σοβαρό κρούσμα εργαστηριακά επιβεβαιωμένης γρίπης με νοσηλεία σε ΜΕΘ, ούτε νέος θάνατος από εργαστηριακά επιβεβαιωμένη γρίπη. Συνολικά από την αρχή επιτήρησης της γρίπης νοσηλεύτηκαν 68 άτομα με γρίπη σε ΜΕΘ και καταγράφηκαν 26 θάνατοι.

Γριπώδεις συνδρομές (ανεξαρτήτως παθογόνου)

Καταγράφηκε μείωση σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα στην κοινότητα.

Αναπνευστικός συγκυτιακός ιός – RSV

Όλα τα εξετασθέντα δείγματα ήταν αρνητικά για RSV.

Διαβάστε επίσης:

Η συνήθεια που αυξάνει τον κίνδυνο για 60 διαφορετικές ασθένειες

Ψωρίαση: Πώς συνδέεται με καρδιακά προβλήματα

Θέλεις να χάσεις κιλά; Αυτές οι τροφές σε αδυνατίζουν με φυσικό τρόπο

Keywords
Τυχαία Θέματα