Επιστροφή στα σχολεία και φθινοπωρινά κρυολογήματα: Πώς να τα αντιμετωπίσετε;

Κάθε φθινόπωρο, το κρυολόγημα αποτελεί μια κοινή πρόκληση για πολλές οικογένειες. Η στενή επαφή των παιδιών στις τάξεις, σε συνδυασμό με τις εποχιακές ιώσεις, αυξάνει τον κίνδυνο κρυολογημάτων και άλλων λοιμώξεων.

Τα μικρότερα παιδιά σχολικής ηλικίας μπορεί να νοσήσουν από 6 έως 12 φορές τον χρόνο, κυρίως λόγω της αδυναμίας του ανοσοποιητικού τους να καταπολεμήσει όλους τους ιούς. Ωστόσο, καθώς μεγαλώνουν και ενισχύεται το ανοσοποιητικό τους σύστημα, οι ασθένειες μειώνονται, καθώς αποκτούν ανοσία σε πολλούς από αυτούς τους ιούς.

Το κοινό κρυολόγημα είναι η πιο συχνή ασθένεια κατά

τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, που προκαλείται από διάφορους  ιούς. Συνήθως, τα αντιβιοτικά δεν είναι απαραίτητα, καθώς δεν έχουν καμία επίδραση σε ιογενείς λοιμώξεις. Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν βήχα, συμφόρηση, καταρροή, και σε ορισμένες περιπτώσεις, πυρετό ή πονόλαιμο, όπως αναφέρει ο Παιδίατρος Νίκος Βουδούρης.

Τι συνιστάται για τη μείωση του κινδύνου μόλυνσης:Η αποφυγή επαφής χεριών με τα μάτια, τη μύτη και το στόμα.Αποφυγή κοινής χρήσης των μολυβιών, των στυλό, των μαρκαδόρων και άλλων προσωπικών αντικειμένων.Κάλυψη της μύτης και του στόματος με το μανίκι στο ύψος του αγκώνα ή με χαρτομάντιλο σε βήχα ή φτέρνισμα. Το χρησιμοποιημένο χαρτομάντιλο πρέπει να απορρίπτεται αμέσως μετά τη χρήση μέσα στους κάδους απορριμμάτων.Τακτικό πλύσιμο των χεριών των παιδιών με υγρό σαπούνι και νερό. Ακολουθεί προσεκτικό στέγνωμα των χεριών με χάρτινες χειροπετσέτες μιας χρήσης οι οποίες θα απορρίπτονται στους κάδους απορριμμάτων.Για την ανακούφιση και την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων του κρυολογήματος συνιστάται:Επαρκής ξεκούρασηΚατανάλωση πολλών υγρώνΙσορροπημένη διατροφή με φρούτα, λαχανικά Χρήση αναλγητικών και αντιπυρετικών όπως η ιβουπροφαίνη που προσφέρει γρήγορη και μακράς διάρκειας ανακούφιση από τον πυρετό και τον πόνο για έως και 8 ώρες. Ο παιδίατρος θα συστήσει τη κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή για παιδιά από 3 μηνών και άνω, με εύκολη χορήγηση. Είναι ιδανικό για την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων κρυολογήματος, όπως πονοκέφαλος, πονόλαιμος και μυαλγίες.

Εάν το παιδί σας εμφανίσει παρατεταμένο κρυολόγημα ή εάν τα συμπτώματα επιδεινώνονται, συνιστάται να κλείσετε ένα ραντεβού με τον παιδίατρό σας για περαιτέρω καθοδήγηση και έλεγχο της υγείας του.

Διαβάστε επίσης:

Νοσοκομείο Ζακύνθου: Χωρίς αξονικό τομογράφο εδώ και ένα μήνα – Στέλνουν τους ασθενείς με το ΕΚΑΒ σε ιδιωτικό διαγνωστικό

Η απάντηση των εργαζομένων για τα ράντζα στο Αττικό: «Οι τραγικές ελλείψεις προσωπικού είναι η αιτία»

Αυγά: «Θαυματουργά» για την υγεία – Πόσα την ημέρα προστατεύουν από άνοια

Keywords
Τυχαία Θέματα