Έρχονται οι δημοπρασίες του «Cash or Trash» με τη Δέσποινα Μοιραράκη στο Star

Παλιά, αχρείαστα μεν, χρήσιμα δε για κάποιους, αντικείμενα αποτελούν την μαγιά του σόου δημοπρασιών «Cash or Trash» που κατεβάζει στο πεδίο μάχης της απογευματινής τηλεθέασης του Σαββατοκύριακου το Star με παρουσιάστρια την μετρ των αγοραπωλησιών και πλειστηριασμών χαλιών, Δέσποινα Μοιραράκη.

Οι κόντρες για την τηλεθέαση θα αρχίσουν από το επόμενο ΣΚ- με πρεμιέρα στις 21 Μαΐου στις 18.30- σε μια «δύσκολη» συνθήκη καθώς οι καιρικές συνθήκες

και η σταδιακή θερμοκρασιακή άνοδος προκαλούν για διασκέδαση εκτός σπιτιού, πάντως μακριά από την τηλεόραση.

Μια διαφορετική τηλεοπτική πρόταση με έντονη την οικονομική παράμετρο- διαφορετική των τηλεπαιχνιδιών με χρηματικά έπαθλα- το «Cash or Trash» στοχεύει στην κινητοποίηση του τηλεοπτικού κοινού να οσφριστεί «χρυσό» σε πράγματα που σκονίζονται και καταλαμβάνουν χώρο σε αποθήκες, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι μπορεί να αξιοποιηθούν και αντικείμενα εντός σπιτιού.

Παλιό να ’ναι. Αναμνηστικά, πράγματα που δεν αρέσουν πια και πιάνουν τόπο, αντικείμενα που εξυπηρετούσαν σε άλλες εποχές αλλά πλέον είναι «αντίκες», όμως και αντίκες με όλη τη σημασία της λέξης, μπορεί να αποφέρουν χρήματα στον κάτοχο τους αν αποφασίσει να τα βγάλει στο «σφυρί» μέσα από το «Cash or Trash».

Η διαδικασία πριν από την πλειοδοσία σε δύο στάδια

Τότε είναι που αναλαμβάνει δράση η Μοιραράκη και οι συνεργάτες της.

Η διαδικασία του Cash or Trash ξεκινάει στο δωμάτιο εκτίμησης. Ο παίκτης μπαίνει στο χώρο με το αντικείμενο του και μαθαίνει χρήσιμες πληροφορίες για αυτό από τον εκτιμητή.

Ο Θάνος Λούδος έχει αυτό τον ρόλο. Θεωρείται ο νεότερος σε ηλικία δημοπράτης στην Ελλάδα και έμπορος έργων τέχνης. διοργανώνει εκθέσεις σύγχρονης τέχνης, δημοπρασίες έργων τέχνης, αντικών, κοσμημάτων, πάσης φύσεως πλειστηριασμούς εν ολίγοις.

Με σπουδές στα Οικονομικά έχει συμμετάσχει ως ομιλητής σε συνέδρια και ημερίδες με θέματα Τέχνη και Οικονομία, Τέχνη και Επενδύσεις και άλλα.

Είναι εκείνος που ο λόγος του, η εκτίμηση του, είναι βαρόμετρο. Διότι αξιολογεί και αποφαίνεται για το κάθε αντικείμενο που προσκομίζεται στην εκπομπή.

Η διαδικασία συνεχίζεται και ολοκληρώνεται στο δωμάτιο αγορών. Εκεί ένα έξυπνο παζάρεμα, μπορεί να αποφέρει στον παίκτη ακόμη και τα υπερδιπλάσια του ποσού, που έχει δώσει ο εκτιμητής.

Θεωρητικά μπορεί να γίνουν και ανατροπές. Δηλαδή, ακόμη κι αν ο εκτιμητής αποφασίσει ότι είναι trash, εν τέλει μπορεί να αποφέρει… cash στον άνθρωπο στον οποίον ανήκει. Άλλωστε σχεδόν τα πάντα έχουν το τίμημα τους.

Στο τέλος της δημοπρασίας, όταν ακουστεί η υψηλότερη προσφορά, ο παίκτης πρέπει να αποφασίσει αν θα πουλήσει το αντικείμενο, για να εισπράξει τα μετρητά ή αν θα παραμείνει στην κατοχή του, επειδή οι προσφορές δεν ικανοποιήσαν τις προσδοκίες του.

Τα γυρίσματα της εκπομπής, των δημοπρασιών, θα πραγματοποιούνται στο πρόσφατα αναπαλαιωμένο κτήριο του Ιδρύματος Σπύρου Λοβέρδου, αρχιτεκτόνημα του Ερνέστου Τσίλερ.

Διαβάστε επίσης:

Eurovision 2022: Περισσότερος εντυπωσιασμός και πρόκληση, λιγότερη ουσία στον β’ ημιτελικό

Eurovision: Τη δική τους «συμμετοχή» ετοιμάζουν οι Απαράδεκτοι

Τηλεθέαση: Η νοσηλεία Φίλιππου και μωρού εκτόξευσε τη «Γη της ελιάς»

Keywords
Τυχαία Θέματα