Ερντογάν: «Η θάλασσα του καθενός φτάνει τόσο μακριά όσο ο ορίζοντας του» (Video)

Μήνυμα με πολλούς αποδέκτες έστειλε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, το Σάββατο, μιλώντας σε αποφοίτους της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων.

«Η θάλασσα του καθενός φτάνει τόσο μακριά όσο ο ορίζοντας του. Κάποιοι μπορεί να βλέπουν τη “Γαλάζια Πατρίδα” ως ένα “παραμύθι” και κάποιοι μπορεί να κατηγορούν την Τουρκία ότι αναζητά την περιπέτεια. Θα προστατεύσουμε τα δικαιώματά μας στη Γαλάζια Πατρίδα, που κάποιοι αποκαλούν ‘παραμύθι’ μέχρι τέλους», ανέφερε ο τούρκος πρόεδρος στην ομιλία του στη Ναυτική Ακαδημία του Πανεπιστημίου Εθνικής Άμυνας (MSÜ).

»Δεν θα επιτρέψουμε να παραβιαστεί το

δίκαιο των Τουρκοκυπρίων αδελφών μας. Θα υλοποιήσουμε ό,τι απαιτούν τα συμφέροντα της Τουρκίας στο Αιγαίο, τη Μαύρη Θάλασσα και την ανατολική Μεσόγειο με αποφασιστικότητα και πίστη, χωρίς να πάρουμε έγκριση από κανέναν, ανεξάρτητα από το ποιος λέει τι», διαμήνυσε.

«Ενισχύοντας τις σχέσεις μας με την Ανατολή, θα αναζητήσουμε τρόπους για να προωθήσουμε τη βαθιά ριζωμένη συνεργασία μας με τη Δύση. Δεν χρειάζεται να επιλέξουμε μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης, όπως ισχυρίζονται ορισμένοι», ανέφερε.

«Το γεγονός ότι υπάρχουν σύνορα μεταξύ μας και των λαών με τους οποίους ζούσαμε μαζί μόλις πριν από έναν αιώνα, δεν σημαίνει ότι θα κόψουμε τους δεσμούς μας από τη γεωγραφία της καρδιάς μας. Είμαστε μια χώρα με 78 ηρώες από 34 διαφορετικές χώρες του κόσμου, είμαστε επίσης μια χώρα που φιλοξενεί τους γιους της Γάζας, του Χαλεπίου, της Δαμασκού, της Ιερουσαλήμ, της Κομοτηνής και της Βαγδάτης στο μνημείο των Δαρδανελίων», πρόσθεσε ο τούρκος πρόεδρος.

«Σχεδιάζουμε να θέσουμε σε λειτουργία το υποβρύχιο Oruc Reis το 2025 και το υποβρύχιο Murat Reis το 2026. Θα ολοκληρώσουμε τα υπόλοιπα τρία υποβρύχια μας μέχρι το 2029», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Διαβάστε επίσης:

Αφρικανική Σαβάνα: Ασβός τα έβαλε με 4 λιοντάρια και νίκησε (Video)

Νέα ισραηλινά χτυπήματα στον Λίβανο

Ένταση στη νοτιοανατολική Ασία: Κινέζικα και Φιλιππινέζικα σκάφη συγκρούστηκαν μεταξύ τους – Η Ουάσινγκτον καταδικάζει τις ενέργειες του Πεκίνου

Keywords
Τυχαία Θέματα