Ερώτηση Κουμουτσάκου για το ταξίδι του Γιώργου Τσίπρα στο Ιράν

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εάν έγινε η συνάντηση, ποια ήταν η σύνθεση της ελληνικής και ιρανικής αντιπροσωπείας και ποιο ήταν το αντικείμενο των συνομιλιών και το αποτέλεσμά τους αναφέρει στην ερώτηση του προς τον υπουργό εξωτερικών ο τομεάρχης της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος.

Πιο συγκεκριμένα ο κύριος Κουμουτσάκος διερωτάται εάν έγινε αυτή η συνάντηση, γιατί δεν ανακοινώθηκε ενώ επεσήμανε χαρακτηριστικά

«..ως άσκηση μυστικής διπλωματίας στη συγκεκριμένη οικονομικό-πολιτική συγκυρία, η συνάντηση εγείρει εύλογα ερωτηματικά για τη σκοπιμότητά της και τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα και μπορεί να έχει αρνητικό

αντίκτυπο στις σχέσεις μας με σειρά άλλων κρατών αφενός εταίρων και /ή συμμάχων, αφετέρου χωρών της ευρύτερης περιοχής (λ.χ. Ισραήλ, Αίγυπτος, η συνεργασία των οποίων με τη χώρα μας είναι ιδιαίτερης σημασίας».

Το θέμα προέκυψε μετά από δημοσίευμα των ΝΕΩΝ ότι ο Γιώργος Τσίπρας, σύμβουλος του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά και εξάδελφος του πρωθυπουργού, μετέβη την προηγούμενη εβδομάδα στη Τεχεράνη, επικεφαλής αντιπροσωπείας του ΥΠΕΞ, για επείγουσες διαβουλεύσεις.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα στόχος των επειγουσών διαβουλεύσεων ήταν να πειστεί η ιρανική κυβέρνηση να αγοράσει είτε ποσότητα ελληνικών ομολόγων είτε μέρος του χρέους.

Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, η απάντηση ήταν αρνητική.

Γιώργος ΚουμουτσάκοςερώτησηΒουλήΙράν
Keywords
Τυχαία Θέματα