ΕΡΤNews: Ανανέωση και σχέδιο εκ περιτροπής παρουσίαση στην εκπομπή «Update»

Από χθες το νέο πρόγραμμα του ΕΡΤNews είναι στον αέρα. Για την ακρίβεια η πρωινή ενημερωτική ζώνη με την εκπομπή «Συνδέσεις» τις καθημερινές, η αντίστοιχη του Σαββατοκύριακου με την εκπομπή «Σαββατοκύριακο από τις έξι» και φυσικά τα δελτία ειδήσεων δύο εκ των οποίων θα είναι κοινά για την ΕΡΤ1.

Στις ειδικές εκπομπές – ένθετα προστίθεται ένα ακόμα, αυτό για τα social media, στα ήδη υπάρχοντα με θέματα που αφορούν παιδεία, πολιτισμό-τέχνες, περιβάλλον, προσβασιμότητα,

υγεία, αγρότες, τουρισμό, που μεταδίδονται καθημερινά.

«Αυτονόητο είναι ότι συνεχίζονται κανονικά και οι καθημερινές βραδινές ενημερωτικές εκπομπές», τονίζεται από την ΕΡΤ. Πλην όμως κάτι λείπει από την ανανεωμένη, αναβαθμισμένη, ενισχυμένη «μεγάλη εικόνα» του τηλεοπτικου καναλιου ΕΡΤNews.

Προκαλεί την προσοχή το γεγονός ότι δεν υπάρχει αναφορά, στην επικοινωνιακή καμπάνια της κρατικής ΕΡΤ, για την ειδησεογραφική εκπομπή «Update» η οποία μεταδίδεται μέχρι τώρα σε καθημερινή βάση, Δευτέρα με Παρασκευή, την οποία παρουσιάζει ο Κώστας Λασκαράτος.

Γνώστες των σχεδιασμών στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής ενημερώνουν πως η εκπομπή αναβαθμίζεται.

Θα διατρέχει το πρόγραμμα του ΕΡΤNews όλη την εβδομάδα, δηλαδή από Δευτέρα έως Κυριακή. Θα βγαίνει στον αέρα πιθανόν μια ώρα νωρίτερα από εκείνη που μεταδίδεται.

Με μια μικρή διαφοροποίηση. Δεν θα έχει στο εξής έναν μοναδικό και μόνιμο παρουσιαστή.

Με το επαναλανσάρισμά της θα εφαρμόζεται σύστημα εκ περιτροπής παρουσίασης από τους δημοσιογράφους του οργανισμού στο πλαίσιο του ανανεωτικού σχεδιασμού, όμως με σταθερά ραντεβού, για κάθε έναν από τους επτά.

Στην προκειμένη περίπτωση ο Κώστας Λασκαράτος, παραμένει στο «Update», όμως θα παρουσιάζει την εκπομπή μόνον κάθε Δευτέρα, με βάση τους σχεδιασμούς που ισχύουν ως τώρα.

Οι γνώστες της ΕΡΤικής καθημερινότητας εντός του Ραδιομεγάρου υποστηρίζουν πως ο Κώστας Λασκαράτος πληροφορήθηκε για τον σχεδιασμό αναβάθμισης μόλις χθες.

Η κίνηση αυτή εν τω μεταξύ προκάλεσε εντύπωση σε κύκλους του κρατικού ραδιοτηλεοπτικού φορέα και με αφορμή την αξιοσημείωτη και αξιοπρόσεκτη παρουσίαση του Λασκαράτου στο «Update» μέσα από την ανάδειξη και τον χειρισμό των θεμάτων κάθε εκπομπής.

Σχεδιασμοί όμως είναι αυτοί, μπορεί και να διαφοροποιηθούν. Θα φανεί συντόμως.

Διαβάστε επίσης

Η σειρά «Στο παρα πέντε» διατηρήθηκε στην κορυφή της τηλεθέασης

Σερί τηλεθέασης από τον Alpha το Σαββατοκύριακο

Έβρος: Παρέμβαση ακροδεξιών σε τηλεοπτικό συνεργείο – Του… απαγορεύουν να μιλάει για νεκρούς μετανάστες (Video)

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΕΡΤNews, Ανανέωση, Update,ertNews, ananeosi, Update