Εσκεμμένη η διαρροή των απόρρητων σχεδίων για την επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν

Πιθανόν εσκεμμένη ήταν η διαρροή των απόρρητων σχεδίων για την επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν, σύμφωνα με ανάλυση του BBC, καθώς, όπως φαίνεται, κάποιος ήθελε να καθυστερήσει ή να εκτροχιάσει το χτύπημα αντιποίνων στην Τεχεράνη.

Το Ιράν διαθέτει μεγάλη και εξελιγμένη ικανότητα κυβερνοπολέμου, επομένως διερευνάται και η πιθανότητα εχθρικής πειρατείας, σύμφωνα με την ίδια ανάλυση.

Τι δείχνουν τα έγγραφα

Αυτά τα έγγραφα, αν είναι γνήσια όπως θεωρείται πολύ πιθανό, δείχνουν

ότι παρά τη στενή αμυντική σχέση μεταξύ των ΗΠΑ και του Ισραήλ, η Ουάσιγκτον εξακολουθεί να κατασκοπεύει τον σύμμαχό της σε περίπτωση που δεν της δοθεί η πλήρης εικόνα.

Επίσης δείχνουν ότι τα σχέδια της ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας για τη διεξαγωγή κάποιου είδους αντιποίνων μεγάλης εμβέλειας κατά του Ιράν έχουν προχωρήσει και ότι τίθενται σε εφαρμογή μέτρα μετριασμού έναντι μιας αναμενόμενης ιρανικής απάντησης.

Εν ολίγοις: εάν και όταν το Ισραήλ πραγματοποιήσει αυτά τα σχέδια, τότε η Μέση Ανατολή θα βιώσει και πάλι μια περίοδο ακραίας έντασης.

Τι δεν λένε

Από αυτά τα έγγραφα απουσιάζει εμφανώς κάθε αναφορά για τους στόχους που σκοπεύει να χτυπήσει το Ισραήλ στο Ιράν ή πότε.

Οι ΗΠΑ δεν έχουν κρύψει την αντίθεσή τους στη στόχευση είτε των πυρηνικών ερευνητικών εγκαταστάσεων του Ιράν είτε των πετρελαϊκών εγκαταστάσεων του.

Αυτό αφήνει στρατιωτικές βάσεις, πιθανότατα εκείνες που ανήκουν στο Σώμα των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν (IRGC) και της πολιτοφυλακής Basij, καθώς αυτοί οι δύο θεσμοί θεωρούνται η ραχοκοκαλιά της Ισλαμικής Δημοκρατίας, προβάλλοντας τη στρατιωτική της εμβέλεια στο εξωτερικό και καταστέλλοντας τη λαϊκή διαμαρτυρία στο εσωτερικό.

Όσον αφορά το χρονοδιάγραμμα, πολλοί περίμεναν ότι το Ισραήλ θα είχε πραγματοποιήσει μέχρι τώρα τα υποσχόμενα αντίποινα. Όμως, τον Απρίλιο, το Ιράν περίμενε 12 ημέρες προτού απαντήσει στο Ισραήλ με ένα μπαράζ 300 drones και πυραύλων μετά από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή που έπληξε τα διπλωματικά του κτίρια στη Δαμασκό, σκοτώνοντας αρκετούς ανώτερους διοικητές του IRGC.

Μέρος της τρέχουσας καθυστέρησης στην απάντηση του Ισραήλ είναι πιθανότατα οι ανησυχίες των ΗΠΑ για κλιμάκωση, με λιγότερο από έναν μήνα πριν από τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ.

Διαβάστε επίσης:

Μελόνι: Επιδιώκει να παρακάμψει το δικαστικό «χαστούκι» για τη μεταφορά μεταναστών στην Αλβανία

«Να καεί στην κόλαση»: Παρουσιάστρια στην Τουρκία σχολιάζει αιχμηρά τον θάνατο του Γκιουλέν

Πέθανε ένας από τους τελευταίους Ινδιάνους Ναβάχο σε ηλικία 107 ετών – Είχε μετατρέψει τη μητρική του γλώσσα σε μυστικό κώδικα ασυρμάτου

Keywords
Τυχαία Θέματα
Εσκεμμένη, Ισραήλ, Ιράν,eskemmeni, israil, iran