«Φαρμάκι» ο καφές Arabica – Ρεκόρ 13 ετών έκαναν οι τιμές, αύξηση 40% το 2024

Συνεχίζει να ακριβαίνει ο καφές, καθώς οι συνεχείς διαταραχές του εφοδιασμού ωθούν την τιμή των κόκκων αραβικής ποικιλίας (Arabica) στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 13 ετών.

Σύμφωνα με το Bloomberg, τα προθεσμιακά συμβόλαια αυξήθηκαν έως και 3,3% στα 2,6805 δολάρια ανά λίβρα στη Νέα Υόρκη, το υψηλότερο επίπεδο από το 2011. Οι τιμές έχουν αυξηθεί κατά περίπου 40% φέτος, καθώς οι ελλείψεις των φθηνότερων κόκκων robusta υποδαυλίζουν τη ζήτηση για την

ποικιλία arabica που προτιμούν οι εξειδικευμένες αλυσίδες.

Το ράλι του καφέ έχει επιταχυνθεί από τις συνεχιζόμενες ανησυχίες για τις δύσκολες καιρικές συνθήκες στην κορυφαία παραγωγό Βραζιλία, η οποία ολοκληρώνει τη συγκομιδή του 2024-25και οι προοπτικές της παραγωγής εξασθένησαν μετά τη ζέστη και την ξηρασία που έπληξαν τα χωράφια.

«Όλα εξαρτώνται από τον καιρό», δήλωσε ο Kona Haque, επικεφαλής έρευνας της ED&F Man, επισημαίνοντας τις συνθήκες στις κύριες περιοχές καλλιέργειας καφέ της Βραζιλίας και την έλλειψη βροχής που προβλέπεται για το επόμενο δεκαπενθήμερο, σύμφωνα με το Bloomberg.

Η προσοχή στρέφεται τώρα στο δυναμικό της επόμενης σεζόν η Βραζιλία έχει καταληφθεί από τη χειρότερη ξηρασία των τελευταίων δεκαετιών, απειλώντας με περαιτέρω ζημιές στις καλλιέργειες.

Διαβάστε επίσης:

Πατέλης: «Παγώνουν για έναν χρόνο οι νέες άδειες για AirBnb στο κέντρο της Αθήνας»

Ζημιές δηλώνουν 6 στους 10 ιδιοκτήτες μπαρ και κομμωτηρίων – Κάτω από 1.000 ευρώ το εισόδημα για οδοντίατρους, ταξιτζήδες, υδραυλικούς και εστιάτορες

ΔΥΠΑ: Μέχρι αύριο (17/9) οι αιτήσεις για δωρεάν επαγγελματική εκπαίδευση

Keywords
Τυχαία Θέματα
Φαρμάκι, Arabica – Ρεκόρ 13, 2024,farmaki, Arabica – rekor 13, 2024