«Φως στο Τούνελ»: Πώς αιτιολογεί η εκπομπή την επιλογή του Μάνου Δασκαλάκη για τη συνέντευξη

Τη νύχτα της περασμένης Παρασκευής η Αγγελική Νικολούλη μετέδωσε από την εκπομπή «Φως στο Τούνελ» συνέντευξη από τον εν διαστάσει σύζυγος της Ρούλας Πισπιρίγκου, Μάνο Δασκαλάκη (παρουσία του δικηγόρου του).

Ο λόγος ήταν «γυμνός». Δεν χρειαζόταν τίποτε άλλο. Ο τόνος της φωνής του συνεντευξιαζόμενου αλλά και εκείνου της δημοσιογράφου καθιστούσαν περιττό ό,τι επιπρόσθετο.

Γνωρίζει καλά η Νικολούλη -έχει συναίσθηση- πως η τηλεοπτική διαχείριση της υπόθεσης Πισπιρίγκου απαιτεί προσεκτικούς-λεπτούς χειρισμούς. «Βάδισε» λες και περπατούσε σε λεπτό στρώμα πάγου.

Τήρησε τη δεοντολογία,

όπως φάνηκε, και δεν κατέφυγε σε δραματοποίηση ούτε στόχευσε στο θυμικό των τηλεθεατών. Και επισήμανε πως «είμαι κι εγώ επίμονη σε κάποιες ερωτήσεις γιατί θέλουμε να έχουμε μια ξεκάθαρη εικόνα, στο βαθμό που μπορούμε με την διακριτικότητα που απαιτείται γιατί είναι και πολλά τα σημεία που θα έλεγα ότι είναι και προσωπικά δεδομένα και πρέπει πάντα να κρατάμε τις ισορροπίες σε αυτές τις υποθέσεις και να μην ξεφεύγουμε».

Έθεσε η δημοσιογράφος ορισμένα ερωτήματα μόνον, που πιθανόν να ρωτούσε οποιοσδήποτε άλλος- όχι θερμοκέφαλος- και αυτά προς το «κλείσιμο» της συνέντευξης, σε κάποια με επιμονή, χωρίς να υπερβεί τα όρια: Αν έπρεπε να ζητήσει «συγγνώμη» ο συνεντευξιαζόμενος στα παιδιά του έστω και τώρα, ποιο λάθος έκανε ο Μάνος Δασκαλάκης, αν κατηγόρησε για κάτι τον εαυτό του, για το όνειρο που είδε με την κόρη του τη Τζωρτζίνα. Ακόμα και το υποθετικό ερώτημα «αν ξαναγυρνούσες σε εκείνο το όνειρο τι θα απαντούσες στην Τζωρτζίνα», παρά τις ενστάσεις που μπορεί να έχει κάποιος, δεν επηρεάζει το συνολικό αποτέλεσμα.

Ίσως να μην χρειαζόταν η φράση «είναι σαν αυτό που λέω το παιδί “μιλάει” μέσα από τον τάφο του». Αλλά και πάλι είναι μια φράση που χρησιμοποιείται, όπως έχει ακουστεί και άλλες σε περιπτώσεις ερευνών ανθρωποκτονίας, όταν τα ευρήματα συμβάλουν στην εξέλιξη τους.

Η εμπειρία ετών στην διαχείριση κρίσιμων υποθέσεων, με λεπτούς χειρισμούς, από την δημοσιογράφο φάνηκε από τη συνολική παρουσίαση.

Φάνηκε επίσης, ότι ο συνεντευξιαζόμενος μοιράστηκε με τη δημοσιογράφο πολλά περισσότερα από όσα μεταδόθηκαν, όμως εκείνη τήρησε το δημοσιογραφικό απόρρητο, με επίγνωση ότι όλα στην πολύκροτη υπόθεση είναι και παραμένουν νωπά και «ανοιχτά».

Δεν υπήρχαν -στη διάρκεια της συνέντευξης- πρόσθετα στοιχεία εντυπωσιασμού (πχ υποβλητικές μουσικές) ή δραματοποίησης και αξιοποιήθηκε οπτικοακουστικό υλικό στο ελάχιστο, σε αντίθεση με άλλες εκπομπές που καταφεύγουν σε ευκολίες ή σε εκείνες όπου στήνονται τηλεδίκες για την τηλεθέαση με έλλειψη συναίσθησης των συνεπειών που μπορούν να προκαλέσουν.

Και αυτό μάλλον έκανε τη διαφορά. Να ήταν αυτός ο λόγος που επέλεξε ο Μάνος Δασκαλάκης να δώσει συνέντευξη στην συγκεκριμένη εκπομπή.

Διαβάστε επίσης:

Σεφερλής: Απαντά στα επικριτικά σχόλια και την Έλενα Ακρίτα: «Στόχος κάποιων είναι να σταματήσω να υπάρχω» (Video)

Η ΠΟΣΠΕΡΤ απαντά σε Κανέλλη και Κρουστάλλη για τα περί απόπειρας λογοκρισίας

Εκκίνηση για την συνδρομητική υπηρεσία ΑΝτ1+ την Τρίτη 12/4

Keywords
Τυχαία Θέματα