Φωτιά στην Ύδρα: Δίωξη κακουργηματικού χαρακτήρα, με ενδεχόμενο δόλο, στους 13 της θαλαμηγού

Δίωξη για κακούργημα, με ενδεχόμενο δόλο, άσκησε ο εισαγγελέας σε βάρος των 13 συλληφθέντων της θαλαμηγού από την οποία φέρεται να ξεκίνησε η φωτιά που έκαψε 300 στρέμματα δάσους στην Ύδρα, το βράδυ της Παρασκευής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι 13 συλληφθέντες παραπέμφθηκαν σε ανακριτή από τον οποίο αναμένεται να ζητήσουν και να πάρουν προθεσμία για να απολογηθούν την προσεχή Τετάρτη.

Στο μεταξύ, μιλώντας νωρίτερα στην ΕΡΤ, ο δήμαρχος του νησιού, Γιώργος Κουκουδάκης, είπε πως «Ο Δήμος περιμένει

το πόρισμα της Προανακριτικής και εφόσον προκύψουν ευθύνες και βρεθούν ένοχοι, θα κινηθεί και αυτός νομικά για να ζητήσει τις αποζημιώσεις, τόσο για ψυχική οδύνη όσο και για τη μεγάλη ταλαιπωρία και σε οικονομικούς όρους που έχει υποστεί ο Δήμος μας».

{"@context":"http://schema.org","@type":"VideoObject","name":"Ύδρα: Στον εισαγγελέα και αντιμέτωποι με βαριές ποινές οι 13 συλληφθέντες της θαλαμηγού – Εκτοξεύθηκαν πυροτεχνήματα, ξέσπασε φωτιά","description":"Αντιμέτωποι με βαριές ποινές είναι οι 13 συλληφθέντες της θαλαμηγού από την οποία φέρεται να εκτοξεύθηκαν τα πυροτεχνήματα που άναψαν τη φωτιά στην `Υδρα.","thumbnailUrl":"https://i3thumbs.glomex.com/dC1ibHU1bnRqdHo4bDUvMjAyNC8wNi8yMy8wOS81Nl80NF82Njc3ZjE1Y2FhYTQ3LmpwZw==/profile:player-960x540","duration":"PT41S","uploadDate":"2024-06-23T09:51:53.000Z","contentUrl":"https://video-websearch-indexing.mes.glomex.cloud/6abdbf/v-d27aw0a9e1qh.mp4","embedUrl":"https://player.glomex.com/integration/1/iframe-player.html?integrationId=4059a11ikn66gu05&playlistId=v-d27aw0a9e1qh","provider":{"@type":"Organization","name":"glomex GmbH","logo":{"@type":"ImageObject","url":"https://player.glomex.com/logo_v@2x.png","width":136,"height":146}}}

»Αν αυτή η φωτιά ξέφευγε θα κινδύνευε, όχι μόνο το πυκνό πευκόδασος που υπάρχει στην περιοχή, αλλά θα κινδύνευε όλο το νησί. Όλη αυτή η κινητοποίηση την οποία χρηματοδοτεί ο Δήμος είναι τεράστια οικονομική αιμορραγία τα δεδομένα του μικρού νησιού της Ύδρας”», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αρνούνται την εμπλοκή τους – Η διχογνωμία Λιμενικού και Πυροσβεστικής

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συλληφθέντες -που οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι της Κυριακής- αρνούνται την εμπλοκή του σκάφους με τη φωτιά και τα πυροτεχνήματα.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του Mega, υπήρξε διχογνωμία μεταξύ λιμενικού και πυροσβεστικής καθώς, σύμφωνα με το λιμενικό, δεν έχουν εντοπιστεί ευρήματα μέσα στη θαλαμηγό και δεν μπορούν να κατοχυρώσουν από καταθέσεις ότι μέσα από το σκάφος ξεκίνησαν τα βεγγαλικά που προκάλεσαν την πυρκαγιά.

Μιλώντας στην εκπομπή «Σαββατοκύριακο Mega», ο Σταύρος Μπαλάσκας ισχυρίστηκε «πως αξιωματικός της πυροσβεστικής ανέφερε πως ενδεχομένως μόλις αντιλήφθηκαν τι έκαναν να τα πέταξαν στην θάλασσα».

Κάηκαν 300 στρέμματα δάσους

Μιλώντας στο OPEN, νωρίτερα την Κυριακή, ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, οι ανευθύνοι που προκάλεσαν τη φωτιά στην Ύδρα έκαψαν συνολικά 300 στρέμματα δάσους.

«Σύμφωνα με καταθέσεις κάποιοι ιδιώτες με πυροτεχνήματα-βεγγαλικά κατάφεραν να κάψουν 300 στρέμματα. Χρειαστήκαμε 6 εναέρια μέσα και δύο ομάδες δασοκομάντος για να την αντιμετωπίσουμε, δυνάμεις που έλειψαν από άλλα μέτωπα», πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται πως το εν λόγω σκάφος κατέπλευσε το Σάββατο στη Βουλιαγμένη και λίγο αργότερα συνελήφθησαν οι 13 ημεδαποί, όλοι μέλη του πληρώματος, σύμφωνα με πληροφορίες.

Η κατάθεση καπετάνιου

Για την υπόθεση, σύμφωνα με την ΕΡΤ, φέρεται να υπάρχει κατάθεση καπετάνιου διπλανού σκάφους που βρισκόταν στην περιοχή.

Όπως είπε στις Αρχές, άκουσε κρότο και είδε λάμψη, ωστόσο δεν είδε τα πυροτεχνήματα. Ο ίδιος δεν παρουσιάστηκε αυτοβούλως στις Αρχές, αλλά κλήθηκε έπειτα από έρευνα για τα παραπλέοντα σκάφη την ώρα που έγινε το περιστατικό.

Η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής

Για την υπόθεση εξέδωσε ανακοίνωση η Πυροσβεστική υπηρεσία:

«Συνελήφθησαν στις 22 Ιουνίου 2024, από Αξιωματικούς της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.), του Πυροσβεστικού Σώματος, δεκατρείς (13) ημεδαποί, ως υπαίτιοι πρόκλησης πυρκαγιάς σε δασική έκταση, στην περιοχή Μπίστι, στο νησί της Υδρας, τις βραδινές ώρες, στις 21 Ιουνίου 2024. Οι προαναφερόμενοι θα οδηγηθούν το πρωί της Κυριακής ενώπιον του κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά».

Διαβάστε επίσης:

Συνελήφθη αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. για revenge porn

Απόστολος Λύτρας: Καταθέτει αίτηση αποφυλάκισης στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών – Πού θα βασιστεί

Σκοτώθηκε σε τροχαίο ο Στάθης Χατζηλάμπρος – Σοκ στο ελληνικό ποδόσφαιρο

Keywords
Τυχαία Θέματα