Γ. Δραγασάκης: Ολοκληρώνεται σύντομα η ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

(αναδημοσίευση από capital.gr)

Η ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ- με την κινεζική COSCO να είναι ένας εκ των διεκδικητών της εξαγοράς του- θα ολοκληρωθεί εντός των επομένων εβδομάδων, σύμφωνα με δηλώσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη, στο πρακτορείο Xinhua.

«Η COSCO συμμετέχει ενεργά στην διαδικασία (της πλειοδοσίας) και θα μπορούσε να κάνει μια πολύ ανταγωνιστική προσφορά», δήλωσε ο κ. Δραγασάκης.

Ο αντιπρόεδρος της Ελληνικής κυβέρνησης, συνέχισε λέγοντας ότι υπήρξε «μια μικρή καθυστέρηση» στην διαδικασία, ως αποτέλεσμα «μιας αλλαγής στον δημόσιο φορέα που κατέχει τις μετοχές του λιμένος, λόγω του ανασχηματισμού της Ελληνικής κυβέρνησης».

Αυτή η νέα Ελληνική θέση αποτελεί μια στροφή 180 μοιρών, από τις δηλώσεις ορισμένων υπουργών που έκαναν λόγο ότι θα σταματήσει η διαδικασία της πώλησης του 67% του ΟΛΠ, της αρχής που διαχειρίζεται το λιμάνι του Πειραιά- του μεγαλύτερου λιμένα στην Ανατολική Μεσόγειο. Ο κ. Δραγασάκης χαρακτήρισε τον τερματικό σταθμό εμπορευματοκιβωτίων του Πειραιά- τον οποίο λειτουργεί η COSCO- ως παράδειγμα αμοιβαίας επωφελούς συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Κίνας και επισήμανε την κρίσιμη σημασία του στην ανάπτυξη του λιμανιού.

Κατά την διάρκεια της επίσκεψης του στην Κίνα, ο Γιάννης Δραγασάκης αναφέρθηκε σε ένα τριετές πρόγραμμα, που θα περιέχει μια δέσμη συνεργασιών με την Κίνα. Σε αυτές περιλαμβάνεται και την δημιουργία ενός κέντρου logistics στο Θριάσιο, καθώς και ενός τεχνολογικού και επιστημονικού πάρκου. Επιπρόσθετα, ο κ. Δραγασάκης δήλωσε ότι θα ήθελε περισσότερες κινεζικές εταιρίες να εμπλακούν σε έργα υποδομών στην Ελλάδα, όπως στο σιδηροδρομικό δίκτυο και στην κατασκευή ενός νέου αεροδρομίου στην Κρήτη, υπογραμμίζοντας την σημασία τέτοιων έργων στην αναθέρμανση της οικονομίας της χώρας.

Ακόμα, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης έδωσε έμφαση στην περεταίρω σύσφιξη των επιχειρηματικών δεσμών των δύο χωρών, στους τομείς της ναυτιλίας, των logistics, του τουρισμού, του εμπορίου, των αγροτικών, των κατασκευών και του πολιτισμού. Ο κ. Δραγασάκης, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην προσήλωση της Ελλάδας για παραμονή στο ευρώ, δηλώνοντας ότι «δεν υπάρχει κάποια πρόθεση ή σχέδιο ή σκέψη από την δική μας πλευρά για να αφήσουμε την ευρωζώνη».

ΚίναΟΛΠΔραγασάκης
Keywords
Τυχαία Θέματα