Γαλλία: Εκπαιδευτικό αεροσκάφος συνετρίβη κατά τη διάρκεια επίδειξης – Νεκρός ο πιλότος (Videos)

Ένα γαλλικό εκπαιδευτικό αεροσκάφος Fouga Magister συνετρίβη στη θάλασσα κατά τη διάρκεια αεροπορικών επιδείξεων κοντά στο Λαβαντού της Γαλλίας, στα παράλια της Μεσογείου, ανακοίνωσε η περιφέρεια του Βαρ.

#BREAKING #France During an air show in the south of France, a Fouga Magister aircraft, operated by a French air club,

crashed into the sea near Le Lavandou. pic.twitter.com/bitmc4N8OL

— The National Independent (@NationalIndNews) August 16, 2024

Νεκρός βρέθηκε ο πιλότος του παλαιού εκπαιδευτικού αεροσκάφους Fouga Magister που συνετρίβη ενώ συμμετείχε σε αεροπορική επίδειξη στο Λαβαντού της νότιας Γαλλίας, ανακοίνωσαν οι γαλλικές αρχές.

Accident d’un avion de la patrouille de France au Lavandou à l’instant. En espérant que le pilote soit indemne. pic.twitter.com/LwXCjQZ38l

— Maxime Govare (@MGovare) August 16, 2024

Η σορός του πιλότου ανασύρθηκε από τη θάλασσα, ανακοίνωσε η περιφέρεια του Βαρ. Διεξάγεται έρευνα για τα αίτια του δυστυχήματος.

Η αεροπορική επίδειξη οργανώθηκε με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 80 ετών από την απόβαση των συμμαχικών δυνάμεων στις γαλλικές ακτές της Μεσογείου, κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

Στην επίδειξη επρόκειτο να λάβει μέρος και το ακροβατικό σμήνος Patrouille de France, που όμως ακύρωσε την εμφάνισή του μετά το δυστύχημα.

Πριν από δύο ημέρες δύο γαλλικά μαχητικά αεροσκάφη συγκρούστηκαν μεταξύ τους στην ανατολική Γαλλία, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν δύο άνθρωποι. Ο ένας από τους πιλότους σώθηκε.

Τα Fouga Magister είναι διθέσια αεροσκάφη που χρησιμοποιούνταν από τη δεκαετία του 1950 ως εκπαιδευτικά από τις πολεμικές αεροπορίες πολλών χωρών.

Διαβάστε επίσης:

Νέα πρόταση από τις ΗΠΑ στις συνομιλίες στην Ντόχα – «Καλύπτει τα κενά» υποστηρίζει η Ουάσινγκτον

Μακρόν: Πρόσκληση για συνομιλίες στα κόμματα ώστε να διορίσει νέο πρωθυπουργό

Άγριο ξύλο στην τουρκική Βουλή: Καβγάς με μπουνιές και σφαλιάρες μεταξύ βουλευτών (Video)

Keywords
Τυχαία Θέματα