Γάζα: Νέο βίντεο με τον Σινουάρ σε τούνελ πριν την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου – Ψάχνουν τον στρατιώτη που του έριξε τη χαριστική βολή (video)

Ο στρατός του Ισραήλ δημοσίευσε νέο βίντεο με τον Γιαχία Σινουάρ να καταφεύγει σε τούνελ, λίγες ώρες πριν το χτύπημα της 7ης Οκτωβρίου το 2023.

Το βίντεο που έφεραν στη δημοσιότητα, δείχνει τον ο ηγέτη της Χαμάς να διανύει ένα τούνελ μαζί με την οικογένειά του, φέροντας πάνω του άγνωστο εξοπλισμό.

The IDF releases footage showing Hamas leader Yahya Sinwar on the night before the October

7 onslaught fleeing to a tunnel while bringing down equipment.

According to the IDF, the video was recovered several months ago. pic.twitter.com/fXTubnvevk

— Emanuel (Mannie) Fabian (@manniefabian) October 19, 2024

«Λίγες ώρες πριν από τη σφαγή, ο Σινουάρ και η οικογένειά του δραπέτευσαν μόνοι τους στο τούνελ… εξοπλίστηκαν με φαγητό, νερό, μαξιλάρια, τηλεόραση και άλλες προμήθειες για μια μακρά διαμονή», αναφέρουν οι Ισραηλινοι, σε μία ακόμη απόπειρα να μειώσουν τον ηγέτη της Χαμάς που εξόντωσαν και την ίδια ώρα, έδιναν παντού την φωτογραφία με την σορό του. 

«Ακόμη και την παραμονή πριν από τη βάναυση σφαγή, ο Σινουάρ ήταν απασχολημένος με την επιβίωσή του και την επιβίωση της οικογένειάς του», δήλωσε ο εκπρόσωπος των IDF, αντιναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι.

«Λίγες ώρες πριν από τη σφαγή, ο Σινουάρ και η οικογένειά του δραπέτευσαν μόνοι τους στο τούνελ… εξοπλίστηκαν με φαγητό, νερό, μαξιλάρια, τηλεόραση και άλλες προμήθειες για μια μακρά διαμονή», συνέχισε.

«Ώρες πριν από τη σφαγή, ο Σινουάρ νοιάστηκε μόνο για τον εαυτό του και την οικογένειά του, ενώ έστελνε τρομοκράτες για τη βάναυση επίθεση», πρόσθεσε ο Χαγκάρι, σε μια προσπάθεια να… πείσει τους μαχητές της Χαμάς ότι ο Σινουάρ δεν ενδιαφέρονταν γι’ αυτούς.

Οι ισραηλινός στρατός δημοσίευσε επίσης φωτογραφίες από το τούνελ όπου είχε καταφύγει ο Σινουάρ στη Ράφα, στη νότια Λωρίδα της Γάζας. Στο καταφύγιο του άλλοτε πανίσχυρου ηγέτη της Χαμάς, ένα μισοφωτισμένο τούνελ, διακρίνονται μεταξύ άλλων βιβλία, ρούχα, απλωμένα ρούχα, και μια επαναστατική σημαία των ισλαμικών οργανώσεων.

Τι έδειξε η νεκροψία από τον θάνατο του Σινουάρ

Εν τω μεταξύ, έγινε γνωστή η ιατροδικαστική έρευνα για τα ακριβή αίτια του θανάτου του ηγέτη της Χαμάς. Σύμφωνα με αυτήν, ο Σινουάρ σκοτώθηκε από την σφαίρα που δέχτηκε στο κεφάλι, αφού πρώτα είχε εντοπιστεί βαριά τραυματισμένος σε τυχαία επιχείρηση του Ισραήλ την Τετάρτη στην περιοχή Τελ αλ-Σουλτάν της Ράφα από drone.

Στη συνέχεια, μετά τον θάνατό του, για να τον ταυτοποιήσουν, οι ισραηλινές αρχές προχώρησαν σε τεστ DNA αφού πρώτα έκοψαν το δάχτυλο από τη σορό.

Ο αρχηγός της ένοπλης ισλαμιστικής παλαιστινιακής οργάνωσης είχε τραυματιστεί αρχικά στον πήχη του δεξιού χεριού στη διάρκεια ανταλλαγής πυρών με ισραηλινούς στρατιώτες, ανέφερε στους New York Times ο διευθυντής του ισραηλινού ινστιτούτου ιατροδικαστικής Τσεν Κούγκελ, ο οποίος επέβλεψε τη νεκροψία και γνωστοποίησε τα συμπεράσματά του στην εφημερίδα.

Μετά τον τραυματισμό του, ο αρχηγός της Χαμάς τύλιξε ένα ηλεκτρικό καλώδιο γύρω από το μπράτσο του, «όμως αυτό έτσι κι αλλιώς δεν θα ήταν αρκετό (…) Δεν ήταν αρκετά σταθερό και ο πήχης του είχε διαλυθεί», δήλωσε ο ιατροδικαστής στους NYT.

Τραυματισμένος, σκοτώθηκε στη συνέχεια από μια σφαίρα στο κεφάλι.

The IDF also releases a video showing the moment Sinwar was killed in the Tel Sultan neighborhood in southern Gaza's Rafah. pic.twitter.com/ZJQhxd8Hsm

— Emanuel (Mannie) Fabian (@manniefabian) October 19, 2024Ψάχνουν αυτόν που πυροβόλησε στο κεφάλι τον Σινουάρ

Ωστόσο, την ίδια ώρα, οι πάντες αναζητούν αυτόν που αποτελείωσε τον ηγέτη της Χαμάς. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ισραηλινού στρατού Ντάνιελ Χαγκάρι, οι ισραηλινές δυνάμεις επιχειρούσαν «αυτές τις τελευταίες εβδομάδες» μέσα στη συνοικία Τελ αλ-Σουλτάν της Ράφα, έπειτα από πληροφορίες για πιθανή παρουσία εκεί υψηλόβαθμων αξιωματούχων της Χαμάς. «Ο Γιαχία Σινουάρ κρυβόταν μέσα σε χώρους τους οποίους είχαμε ήδη επιθεωρήσει», όμως «δεν γνωρίζαμε πως ήταν εκεί», σύμφωνα με τον υποναύαρχο Χαγκάρι.

Στρατιωτικοί είχαν εντοπίσει την Τετάρτη «τρεις τρομοκράτες, οι οποίοι μετακινούνταν από σπίτι σε σπίτι» και είχαν σημειωθεί τότε ανταλλαγές πυρών.

«Ο Σινουάρ όρμησε τότε μόνος μέσα σ’ ένα κτίριο» και «τραυματίστηκε στο ένα χέρι από τα πυρά», σύμφωνα με τον Χαγκάρι. Ο ισραηλινός στρατιωτικός διευκρίνισε ότι ο αρχηγός της Χαμάς είχε επάνω του ένα πιστόλι και 40.000 σεκέλ (περίπου 10.000 δολάρια).

Διαβάστε επίσης:

Νέες επιθέσεις του Ισραήλ στον Λίβανο – Ο Νετανιάχου απειλει το Ιράν μετά την επίθεση στην εξοχική κατοικία του, ενώ οι ΗΠΑ του λένε να περιορίσει τα χτυπήματά του

Συνάντηση Σολτς – Ερντογάν: Το σχόλιο για τα ελληνοτουρκικά και οι διαφωνίες στη συνέντευξη Τύπου για Μέση Ανατολή και μεταναστευτικό

Η σύζυγος Ναβάλνι επισκέφθηκε τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής, Ελπιδοφόρο

Keywords
Τυχαία Θέματα
Γάζα, Νέο, Σινουάρ, 7ης Οκτωβρίου – Ψάχνουν,gaza, neo, sinouar, 7is oktovriou – psachnoun