Γιατί η κυβέρνηση περιμένει τις εκλογές του ΠΑΣΟΚ – Οι εκτιμήσεις και οι παρασκηνιακές συζητήσεις

Μπορεί σε κυβέρνηση και Νέα Δημοκρατία να λένε ότι δεν ασχολούνται με τις εξελίξεις σε άλλα κόμματα αλλά η πραγματικότητα είναι ότι παρακολουθούν εντόνως τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ

Τα ρεπορτάζ στον φιλοκυβερνητικό Τύπο «έδιναν και έπαιρναν» για το τι σκέφτονται στο Μέγαρο Μαξίμου για τις εκλογές του Κινήματος, καθώς σύμφωνα με αυτά το ΠΑΣΟΚ

θα είναι ο επόμενος αντίπαλος της Νέας Δημοκρατίας. 

Σύμφωνα με «γαλάζιους» βουλευτές της ΝΔ, οι οποίοι έχουν την εμπειρία να ερμηνεύσουν τις πολιτικοκοινωνικές εξελίξεις το πρώτο που απασχολεί την κυβέρνηση είναι η συμμετοχή καθώς δεν αποκλείουν αυτή να είναι μεγάλη και να συνδεθεί με «αντικυβερνητική» διάθεση.

Είναι γνωστό άλλωστε πως στην Χαριλάου Τρικούπη πιστεύουν ότι στην κάλπη θα πάνε πάνω από τους 270.000 ψηφοφόρους του 2021, πράγμα το οποίο θα δείξει ότι το κόμμα βρίσκεται σε τροχιά ανόδου. Παράλληλα με τις παρεμβάσεις του στην ΔΕΘ ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδειξε πως «επενδύει» στην απουσία εναλλακτικής μιας και ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε φάση αποσύνθεσης. 

Τα ίδια στελέχη βλέπουν ότι οι διαρροές από την ΝΔ προς το ΠΑΣΟΚ μπορούν να ενισχυθούν ακόμα περισσότερο αν και τώρα είναι ακόμα στο 5 με 6%. Ωστόσο, «αν το ΠΑΣΟΚ βγει ισχυροποιημένο από την εκλογή ηγεσίας, τότε τίποτα δεν αποκλείει αυτές οι μετακινήσεις να αυξηθούν». 

Διαβάστε επίσης:

ΣΥΡΙΖΑ: Σε εκκρεμότητα οι προϋποθέσεις για την συμμετοχή στην εκλογική κούρσα, εν αναμονή της ρητορικής Κασσελάκη

ΝΔ: Η κυβέρνηση απέκτησε… αντιπολίτευση – Πού το πάνε οι 11 γαλάζιοι βουλευτές που πιέζουν για τα κόκκινα δάνεια

ΠΑΣΟΚ: Εντάσεις μεταξύ εκπροσώπων Ανδρουλάκη και Δούκα – Η ΕΔΕΚΑΠ διαψεύδει για ύβρεις και σπρωξίματα

Keywords
Τυχαία Θέματα