Γκάλαντ: Η Χεζμπολάχ θα πληρώσει βαρύ τίμημα

Tο Ισραήλ θα συνεχίσει τη στρατιωτική δράση κατά της λιβανικής Χεζμπολάχ, καθώς η νέα φάση των μαχών περιλαμβάνει σημαντικούς κινδύνους, δήλωσε την Πέμπτη ο υπουργός Άμυνας Γιοάβ Γκάλαντ, όπως μεταδίδει το Reuters.

«Στη νέα φάση του πολέμου υπάρχουν σημαντικές ευκαιρίες αλλά και σημαντικοί κίνδυνοι. Η Χεζμπολάχ αισθάνεται ότι διώκεται και η αλληλουχία των στρατιωτικών

ενεργειών θα συνεχιστεί», ανέφερε ο Γκάλαντ σε δήλωση.

«Στόχος μας είναι να διασφαλίσουμε την ασφαλή επιστροφή των βόρειων κοινοτήτων του Ισραήλ στα σπίτια τους. Όσο περνάει ο καιρός, η Χεζμπολάχ θα πληρώνει όλο και περισσότερο», είπε ο Γκάλαντ.

Σχέδιο δολοφονίας του Νετανιάχου

Την ίδια ώρα, αίσθηση προκαλεί η είδηση ότι οι ισραηλινές υπηρεσίες ασφαλείας ανακοίνωσαν ότι συνέλαβαν έναν Ισραηλινό πολίτη ως ύποπτο για εμπλοκή σε σχέδιο δολοφονίας που υποστηρίζεται από το Ιράν με στόχο εξέχοντα άτομα, συμπεριλαμβανομένου του πρωθυπουργού.

Οι μυστικές υπηρεσίες αναφέρουν ότι το άτομο ήταν επιχειρηματίας με διασυνδέσεις στην Τουρκία και είχε συμμετάσχει σε τουλάχιστον δύο συναντήσεις στο Ιράν για να συζητήσουν την πιθανότητα δολοφονίας του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου, του υπουργού Άμυνας Γιοάβ Γκάλαντ ή του επικεφαλής της εγχώριας υπηρεσίας πληροφοριών Shin Bet.

Η ανακοίνωση της σύλληψης ήρθε μια ημέρα αφότου η Χεζμπολάχ χτυπήθηκε για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα από μια περίπλοκη επίθεση που πυροδότησε εξ αποστάσεως εξοπλισμό επικοινωνιών. Εκρήξεις σε φορητούς ασυρμάτους σκότωσαν τουλάχιστον 20 άτομα και τραυμάτισαν περισσότερους από 450.

Μια μέρα νωρίτερα, εκατοντάδες βομβητές της Χεζμπολάχ εξερράγησαν ταυτόχρονα, σκοτώνοντας 12 άτομα, μεταξύ των οποίων δύο παιδιά και τραυματίζοντας χιλιάδες. Το Ισραήλ δεν έχει σχολιάσει άμεσα αυτές τις επιθέσεις, αλλά πολλές πηγές ασφαλείας ανέφεραν ότι η ισραηλινή υπηρεσία κατασκοπείας Μοσάντ ήταν υπεύθυνη.

Το Ισραήλ έχει μακρά ιστορία επιχειρήσεων στο Ιράν, στις οποίες περιλαμβάνεται η δολοφονία τον Ιούλιο του Ισμαήλ Χανίγιε, του πολιτικού ηγέτη της παλαιστινιακής ομάδας Χαμάς σε κρατικό ξενώνα της Τεχεράνης.

Η Shin Bet είπε ότι η τελευταία σύλληψη αποδεικνύει τις προσπάθειες που καταβάλλει το Ιράν ώστε να στρατολογήσει Ισραηλινούς για να συγκεντρώσει πληροφορίες και να εκτελέσει τρομοκρατικές αποστολές στο Ισραήλ, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης ατόμων με εγκληματικό υπόβαθρο.

Διαβάστε επίσης:

Υπερήφανη για τις γυμνές φωτογραφίσεις της ως μοντέλο δηλώνει η Μελάνια Τραμπ

Το Ισραήλ πρότεινε στη Χαμάς μια συμφωνία για τον τερματισμό των μαχών στη Γάζα

Νασράλα: «Κήρυξη πολέμου από το Ισραήλ» οι επιθέσεις στον Λίβανο, λέει ο ηγέτης της ΧεζμπολάχΝέα πλήγματα του IDF κατά τη διάρκεια της ομιλίας του

Keywords
Τυχαία Θέματα
Γκάλαντ, Χεζμπολάχ,gkalant, chezbolach