Γρηγοράκος: Τσίπρας και Μητσοτάκης προσπαθούν να συνθλίψουν τον μεσαίο χώρο

Πολιτική

Για τις δομές υγείας της χώρας και για τη διαμόρφωση συναινετικού κλίματος στην πολιτική ζωή του τόπου μίλησε σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Πρωινή Ανάγνωση», στο κανάλι της Βουλής, ο βουλευτής της ΔΗ.ΣΥ, Λεωνίδας Γρηγοράκος.

Τι δήλωσε για τις δομές υγείας της χώρας

«Επειδή είμαι εν ενεργεία γιατρός, θέλω να πω ότι οι δομές υγείας της χώρας είναι υπό κατάρρευση. Εδώ και ένα μήνα έχω κάνει μια επίκαιρη ερώτηση για την οριακή κατάσταση, στην οποία βρίσκεται το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Την επανακαταθέτω

κάθε εβδομάδα, αλλά ο κ. Υπουργός έχει πάντα δουλειές και δεν μπορεί να έρθει να απαντήσει. Μετά λύπης μου, το Κοινοβούλιο έχει υποβαθμιστεί. Οι υπουργοί δεν έρχονται στη Βουλή να απαντήσουν στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, με πρόφαση τον “φόρτο εργασίας”. Ταυτόχρονα, βγάζουν διάφορες ανακοινώσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, για να δικαιολογήσουν κάποιες καταστάσεις. Με την ερώτησή μου, εφιστώ την προσοχή του κ. Ξανθού, γιατί η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, αλλά και τα νοσοκομεία της χώρας κινδυνεύουν να καταρρεύσουν. Και αυτό γιατί, αν δεν ληφθούν άμεσα κάποιες πρωτοβουλίες από την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, στις 31 Δεκεμβρίου 2018 θα αποχωρήσουν από το σύστημα περίπου 800 γιατροί από τις δομές ΠΕΔΥ και κάποια νοσοκομεία της χώρας. Οι γιατροί αυτοί είναι έμπειροι, με πολύτιμη προσφορά στην κοινωνία. Το σύστημα τους έχει ανάγκη, γιατί δεν έχει γίνει καμία νέα πρόσληψη τα τελευταία χρόνια. Οι προσλήψεις που έχουν προκηρυχθεί είναι οι θέσεις για τις οποίες είχα πάρει έγκριση ως Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, από το Υπουργικό Συμβούλιο το 2014, κατά παρέκκλιση των δεσμεύσεων απέναντι στην Τρόικα. Γι' αυτή την περίπτωση, η λύση είναι μία: η παραμονή τους, σε προσωποπαγείς θέσεις, μέχρι την συνταξιοδότησή τους. Μην ξεχνάμε ότι, ταυτόχρονα, στο τέλος του έτους, αποχωρούν από το σύστημα 2.000 επικουρικοί γιατροί. Συνεπώς, μιλάμε για απώλεια 3.000 γιατρών που προστίθενται στις ήδη κενές θέσεις του ΕΣΥ», τόνισε.

Αδυναμία στη διαμόρφωση συναινετικού κλίματος στην πολιτική ζωή του τόπου

«Ο κ. Τσίπρας και ο κ. Μητσοτάκης, με διχαστικό λόγο, προσπαθούν να συνθλίψουν τον μεσαίο χώρο. Το Κίνημα Αλλαγής όμως, θα δώσει μεγάλη μάχη, διεκδικώντας ένα διψήφιο ποσοστό στις επικείμενες εκλογές. Με αυτόν τον τρόπο, θα μπορέσουμε να επιβάλουμε το δικό μας πρόγραμμα, που θα συμβάλει στην επιστροφή της χώρας στην κανονικότητα. Ο κ. Τσίπρας κυβερνάει τη χώρα τέσσερα χρόνια -μαζί με ένα ακροδεξιό μόρφωμα- και τολμά να μιλάει για μας και να μας καθυβρίζει συνεχώς. Ο ίδιος πήγε πίσω από κλειστές πόρτες και διαπραγματεύτηκε το Σκοπιανό και μετά περιμένει συναίνεση; Αν θυμάμαι καλά, για να δημιουργηθεί πνεύμα συναίνεσης, χρειάζονται σοβαροί δίαυλοι επικοινωνίας. Στο παρελθόν, παρά τις αντιθέσεις, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, ο Ανδρέας Παπανδρέου και ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, για το καλό της χώρας, πέτυχαν κάτι τέτοιο. Ούτε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προσπάθησε να κάνει την υπέρβασή του και να επιβάλει την απαραίτητη συναίνεση συγκαλώντας κάποιο Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών για το κρίσιμο θέμα του Μακεδονικού. Η συναίνεση, το κλίμα ομοψυχίας και εθνικής ενότητας και συσπείρωσης είναι θέμα Πρωθυπουργού. Ο κ. Τσίπρας ούτε θέλει ούτε μπορεί».

ΓρηγοράκοςΥγείασυναινετικό κλίμαεκλογέςΚυβέρνησηHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα