Η BMW ανακαλεί 1,5 εκατ. αυτοκίνητα λόγω προβλήματος στα φρένα

Η BMW ανακοίνωσε την Τρίτη ότι ανακαλεί περίπου 1,5 εκατομμύριο οχήματα λόγω προβλημάτων με τα φρένα τους και μείωσε τις προοπτικές της για το έτος, οδηγώντας σε πτώση τις μετοχές της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Η ανάκληση θα έχει «αρνητικό αποτέλεσμα παγκόσμιων πωλήσεων το δεύτερο εξάμηνο του έτους», δήλωσε ο όμιλος, ο οποίος περιλαμβάνει επίσης τις μάρκες Rolls-Royce και Mini.

Ο δημοσιονομικός αντίκτυπος τους τρεις μήνες έως το τέλος Σεπτεμβρίου θα είναι της τάξης «τριψήφιου

αριθμού εκατομμυρίων» ευρώ, ανέφερε.

Πρόκειται για ακόμη ένα χτύπημα για τη BMW, η οποία έχει πληγεί από την εξασθένηση της ζήτησης στην Κίνα και για τον ευρύτερο γερμανικό τομέα αυτοκινήτων, αφού η Volkswagen δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι σκέφτεται το άνευ προηγουμένου βήμα του κλεισίματος των εργοστασίων στη Γερμανία.

Εκτός από τον αντίκτυπο της ανάκλησης, «η συνεχιζόμενη υποτονική ζήτηση στην Κίνα επηρεάζει τον όγκο των πωλήσεων. Παρά τα μέτρα τόνωσης από την κυβέρνηση, το καταναλωτικό κλίμα παραμένει αδύναμο», ανέφερε η BMW σε δήλωση.

Η BMW, με έδρα το Μόναχο, αναμένει τώρα μια ελαφρά μείωση στις παραδόσεις οχημάτων φέτος σε σύγκριση με πέρυσι, αφού προηγουμένως είχε προβλέψει μια ελαφρά αύξηση.

Ωστόσο, η εταιρεία δεν έδωσε ακριβή αριθμό. Το 2023 οι παραδόσεις οχημάτων BMW, Rolls-Royce και Mini ανήλθαν σε 2,56 εκατομμύρια.

Η αυτοκινητοβιομηχανία περιόρισε επίσης τα περιθώρια για την κερδοφορία και αναμένει φέτος μεταξύ 6 και 7%, από 8 με 10 προηγουμένως.

Οι μετοχές της αυτοκινητοβιομηχανίας υποχώρησαν κατά 9% στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης μετά την ανακοίνωση.

Τον περασμένο μήνα η BMW ανακάλεσε επίσης 1,4 εκατομμύρια οχήματα στην Κίνα λόγω ελαττωματικών αερόσακων, ανακοίνωσε η ρυθμιστική αρχή αγοράς της χώρας.

Η BMW ανέφερε πτώση στα καθαρά κέρδη το δεύτερο τρίμηνο, λόγω των επιπτώσεων των λιγότερων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων στην Κίνα και του υψηλότερου κόστους κατασκευής.

Τα καθαρά κέρδη του ομίλου μειώθηκαν κατά 8,6% στα 2,7 δισεκατομμύρια ευρώ (2,9 δισεκατομμύρια δολάρια) μεταξύ Απριλίου και Ιουνίου, λόγω της πτώσης των εσόδων κατά 0,7% στα 37 δισεκατομμύρια ευρώ.

Διαβάστε επίσης:

Κομισιόν: Συνεχίζονται οι ζυμώσεις για τα χαρτοφυλάκια – Η φον ντερ Λάιεν μετέθεσε τις ανακοινώσεις για την επόμενη εβδομάδα

ΗΠΑ: Ο 14χρονος που σκότωσε 4 άτομα σε λύκειο στη Τζόρτζια, είχε απειλήσει και πέρυσι – Τον είχε ανακρίνει η αστυνομία

Εκλογές ΗΠΑ 2024: Σήμερα το κρίσιμο debate μεταξύ Χάρις και Τραμπ – Τι προσδοκούν οι «μονομάχοι», ποια τα σημεία-«κλειδιά»

Keywords
Τυχαία Θέματα
BMW,