Η Vodafone Ελλάδας συμβάλλει στην προστασία της μεσογειακής φώκιας αξιοποιώντας το Internet of Things σε συνεργασία με τη ΜΟm

Advertorial

Η Vodafone Ελλάδας ενισχύει την προστασία και την παρακολούθηση του σπανιότερου είδους φώκιας στον πλανήτη, της μεσογειακής φώκιας Monachus monachus, μέσα από μία καινοτόμο και πρωτότυπη λύση Internet of Things (IoT) που αναπτύχθηκε ειδικά για τον συγκεκριμένο σκοπό και έρχεται να υποστηρίξει το πολύτιμο έργο της Εταιρείας για τη Μελέτη και Προστασία της Μεσογειακής

φώκιας / ΜΟm.

Η μοναδική αυτή λύση ΙοΤ αποτελείται από αυτόνομες κάμερες, υψηλής ευκρίνειας οι οποίες εγκαθίστανται σε απομακρυσμένα σημεία του Αιγαίου – όπως σπηλιές στις οποίες αναπαράγεται η μεσογειακή φώκια - και επιτρέπουν την καταγραφή και την παρακολούθηση της συμπεριφοράς του είδους σε πραγματικό χρόνο.

Μέσω της εγκατεστημένης λύσης της Vodafone, η MΟm μπορεί να χειριστεί τις κάμερες από απόσταση και να παρακολουθεί τις φώκιες και τα νεογνά τους με τηλεχειρισμό και νυχτερινή όραση, έχοντας εξασφαλίσει πλήρη ενεργειακή αυτονομία με τη χρήση φωτοβολταϊκών στοιχείων και συνεχή ροή βίντεο και εικόνων μέσα από το 4G δίκτυο της Vodafone Ελλάδας.

Το πολύτιμο αυτό υλικό που συλλέγεται σε απευθείας μετάδοση, αποθηκεύεται στο cloud και αναλύεται από τους ανθρώπους της MΟm, οι οποίοι παρακολουθούν την ανάπτυξη των νεογνών και τις συμπεριφορές της μεσογειακής φώκιας μέσα στις σπηλιές του Αιγαίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι η μεσογειακή φώκια δύσκολα μπορεί να εντοπιστεί με άλλα μέσα και ότι είναι επίσης πολύ δύσκολη η τοποθέτηση πάνω της οποιασδήποτε συσκευής ανίχνευσης.

Το έργο της τοποθέτησης του ΙοΤ συστήματος στο Αιγαίο ήταν ιδιαίτερα δύσκολο, καθώς ο χώρος εγκατάστασης ήταν βαθιά μέσα σε θαλασσινές σπηλιές, στις οποίες οι φώκιες ζουν και αναπαράγονται. Επιπλέον, στις συγκεκριμένες τοποθεσίες δεν υπάρχει παροχή ρεύματος, ενώ οι καιρικές συνθήκες καθιστούν απαραίτητη τη χρήση ιδιαίτερα ανθεκτικού τεχνολογικού εξοπλισμού. Ταυτόχρονα, καθώς η ανάγκη απευθείας και διαρκούς μετάδοσης ζωντανής εικόνας υψηλής ευκρίνειας είναι συνεχής, απαιτείται ισχυρή κάλυψη κινητού δικτύου.

Η Vodafone Ελλάδας και η MΟm θα συνεχίσουν τις εγκαταστάσεις συστημάτων IoT και σε άλλα απομακρυσμένα σημεία του Αιγαίου με στόχο την ενίσχυση της επιστημονικής παρακολούθησης και της προστασίας σημαντικών περιοχών αναπαραγωγής του απειλούμενου πληθυσμού της μεσογειακής φώκιας.

Η κυρία Κάτια Σταθάκη, εμπορική διευθύντρια εταιρικών πελατών της Vodafone Ελλάδας, δήλωσε: «Το ΙοΤ της Vodafone δεν μεταμορφώνει μόνο τις επιχειρήσεις, αλλά και συνεισφέρει αποτελεσματικά στον άνθρωπο και στο περιβάλλον για ένα καλύτερο αύριο. Στις πλέον ακραίες συνθήκες, το 4G δίκτυο της Vodafone και οι πιο σύγχρονες τεχνολογίες ΙοΤ εξασφαλίζουν στη MΟm σύγχρονα εργαλεία για την προστασία των θαλάσσιων οικοσυστημάτων της Ελλάδας».

Η μοναδική αυτή συνεργασία παρουσιάστηκε στο Vodafone IoT Conference που διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία η Vodafone Ελλάδας την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018 στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, με την παρουσία στελεχών επιχειρήσεων από όλο το φάσμα της οικονομίας και διακεκριμένων εταιρικών πελατών που αξιοποιούν λύσεις IoT της Vodafone Ελλάδας.

VodafoneΕλλάδαπροστασίαφώκιαInternet of ThingsΜΟmHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα