Η Volkswagen βάζει τέλος στη συμφωνία «διασφάλισης θέσεων εργασίας» – Σε θέσεις μάχης τα συνδικάτα

H Volkswagen βάζει τέλος στο σύμφωνο εγγύησης της απασχόλησης για τους εργαζομένους της στη Γερμανία, στρώνοντας το έδαφος για μετωπική σύγκρουση με τα συνδικάτα των εργαζομένων στην γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία. 

Σύμφωνα με το Bloomberg, η VW ανακοίνωσε ότι ακύρωσε σειρά ρυθμίσεων που συνδέονται με σύμφωνο που διασφάλιζε τις θέσεις εργασίας στη Γερμανία ως το 2029 τουλάχιστον. 

Οι εγγυήσεις θα λήξουν μετά την ακύρωση των ρυθμίσεων στα μέσα του

επόμενου έτους. Σημειώνεται ότι το σύμφωνο είχε τεθεί σε ισχύ για πρώτη φορά το 1994. 

Ο τερματισμός της διασφάλισης της απασχόλησης σε μια εταιρεία που είναι συνώνυμη με τη γερμανική βιομηχανία σηματοδοτεί τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης. Την περασμένη εβδομάδα η VW ανακοίνωσε ότι θα μπορούσε να βάλει λουκέτο σε εργοστάσια της Γερμανίας για πρώτη φορά μετά από 87 χρόνια, καθώς τα μέτρα περικοπής του κόστους σε ένα επίπεδο που θα είναι ανταγωνιστικό δεν έχουν αποδώσει, όπως είχε αναφέρει ο επικεφαλής ανθρωπίνων πόρων της VW Γκιούναρ Κίλιαν.

Volkswagen scraps decades-old job guarantees, paving way for lay-offs https://t.co/EE91n4dxHK pic.twitter.com/YAypU5ygYI

Reuters (@Reuters) September 10, 2024

Σημειώνεται ότι η VW απασχολεί περίπου 300.000 εργαζομένους στη Γερμανία. Η εταιρεία που κατέχει 10 εμπορικά σήματα, συμπεριλαμβανομένων των Porsche και Audi, ενημέρωσε επίσης την προηγούμενη εβδομάδα τους ηγέτες του συνδικάτου σε εργοστάσιο των Βρυξελλών ότι δεν σκοπεύει να συνεχίσει την παραγωγή του μοντέλου Q8 εκεί μετά το 2025. Εάν δεν βρεθούν νέα μοντέλα, το εργοστάσιο θα κλείσει και θα χαθούν 3.000 θέσεις εργασίας.

«Θα προβάλουμε σκληρή αντίσταση σε αυτή την ιστορική επίθεση στις δουλειές μας» τόνισε σε ανακοίνωση η Ντανιέλα Καβάλο, εκπρόσωπος των εργαζομένων της VW και μέλος του εποπτικού συμβουλίου. «Με εμάς, δεν θα υπάρξουν απολύσεις» υπογράμμισε. 

Διαβάστε επίσης:

Ο Πούτιν προειδοποιεί τις ΗΠΑ με τη μεγαλύτερη στρατιωτική άσκηση στη μετα-σοβιετική εποχή – Οι ιρανικοί βαλλιστικοί πύραυλοι και τα 400 πλοία σε 5 θάλασσες

Κομισιόν: Συνεχίζονται οι ζυμώσεις για τα χαρτοφυλάκια – Η φον ντερ Λάιεν μετέθεσε τις ανακοινώσεις για την επόμενη εβδομάδα

Το αποψινό ντιμπέιτ είναι ευκαιρία για να πείσει η Κάμαλα Χάρις τους αναποφάσιστους ψηφοφόρους, λέει το επιτελείο της

Keywords
Τυχαία Θέματα
Volkswagen,