Η αβάσταχτη γελοιότητα του νεοσταλινισμού made in Κουμουνδούρου

Στην αρχή του νέου κύκλου, ο οποίος πυροδοτήθηκε από το video του Στέφανου Κασσελάκη και τις έξαλλες φωνές εάν είναι ή δεν είναι «ανακοίνωση υποψηφιότητας», εμφανίστηκαν κάποια μέλη της πολιτικής γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ να μαλώνουν τον απομακρυνθέντα πρόεδρο γιατί δεν ξεκαθαρίζει τις προθέσεις του και δεν τους ενημερώνει τι σκέφτεται, τι θα κάνει, ποιο φαγητό του αρέσει και ποια ταινία θέλει να δει.

Ο Κώστας Ζαχαριάδης αμφισβητεί το δικαίωμα του Κασσελάκη να εμφανίζεται και να μιλάει χωρίς να έχει λάβει την έγκριση της

κεντρικής επιτροπής, ή ακόμα καλύτερα να παίρνει και οδηγίες από την Συμεωνίδου και την Καρκούλια για το τι θα λέει.

Μετά ήρθε ο Γιώργος Τσίπρας. Ο οποίος υποστήριξε αναφανδόν ότι ο Κασσελάκης πρέπει να διαγραφεί. Δεν είπε κάποιο συγκεκριμένο λόγο , ούτε κατέθεσε κάποιο αιτιολογικό – μόνο κάτι ακατάληπτα περί… ακροδεξιάς τού καταλόγισε. Αν έχει έτοιμο σκεπτικό, θα έπρεπε να το έχει ήδη καταθέσει στην επιτροπή δεοντολογίας. Αλλά, δεν. Άλλωστε δεν έχει σημασία για ποιο λόγο να διαγραφεί ο Κασσελάκης. Το θέμα είναι να διαγραφεί. Προαναγγελία διαγραφής, δεν πρέπει να έχει ξαναγίνει σε κόμμα, αλλά αυτά είναι λεπτομέρειες μάλλον για κάποια στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Μετά ήρθε ο βουλευτής Ψυχογιός. Ο οποίος παρότι θεωρεί (και ψήφισε γι’ αυτό και δικαίωμά του στο κάτω κάτω) ότι ο Κασσελακης δεν είναι πρόεδρος, παρά ένα απλό μέλος του κόμματος, ήθελε να γνωρίζει όλες τις κινήσεις αυτού του απλού μέλους. Γκρίνιαξε λοιπόν, με εμφανή «δηλητηριώδη» διάθεση, γιατί ο Κασσελάκης δεν τον ενημέρωσε για την επίσκεψή του στην Κορινθία. Αλήθεια, ο Ψυχογιός ζητάει από κάθε μέλος του ΣΥΡΙΖΑ να τον ενημερώνει εάν προτίθεται να επισκεφτεί την Κορινθία; Διότι έχω κάτι φίλους που θέλουν να πάνε στα Τρίκαλα (τα κάτω) και είναι συριζαίοι. Εάν προβλέπεται τέτοια διαδικασία να πάρουν τον Ψυχογιό τηλέφωνο, μην έχουμε πάλι αναρτήσεις στα facebook. Παρεμπιπτόντως, αποδείχθηκε ότι ο Κασσελάκης είχε ενημερώσει τη νομαρχιακή επιτροπή και εκείνη τον Ψυχογιό.

Και μετά ήρθε ο Μαμουλίδης. Θέμης Μαμουλίδης. Σκηνοθέτης λέει. Προερχόμενος από το χώρο του πολιτισμού. Από τον κατ’ εξοχήν χώρο της ελευθερίας έκφρασης και της αμφισβήτησης. Και βγήκε σταλινικότερος του Στάλιν – κρίμα που δεν ζει ο Ιωσήφ να αγαλλιάσει η καρδιά του.

Εμφανίστηκε ο Μαμουλίδης έτοιμος να ζητήσει τη… διαγραφή του Κασσελάκη. Το κεφάλι όχι ακόμα, αλλά με τόση φαντασία που έχει ο Μαμουλίδης ο εναλλακτικός, δεν αποκλείεται κι αυτό. Ένας ανασκολοπισμός θα ήταν ίσως πιο ωραίο θέαμα, ας το σκεφτεί ο άνθρωπος αυτός, μην χάσει την ευκαιρία τώρα που ξεκίνησε.

Είπαμε, «θα κάνουν οτιδήποτε για να μην κατέβει ο Κασσελάκης, να μην έχει δεύτερη ευκαιρία, ούτε στο κόμμα, ούτε στη χώρα».

Ας το κάνουν τουλάχιστον με κάποια… χάρη, ας τα ισοπεδώσουν όλα με ένα γούστο, μια ευρηματικότητα, όχι εντελώς κατσαπλιάδικα.

Δεν είναι ο σταλινισμός, οι εκβιασμοί, ο αυταρχισμός και η αντιδημοκρατική συμπεριφορά. Σιγά τα ωά.

Είναι η γελοιότητα που είναι αβάσταχτη…

Διαβάστε επίσης:

Σαμαράς για Μίμη Πλέσσα: «Οι μελωδίες του ήταν, είναι, και θα είναι, αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας»

Ο Μητσοτάκης βάζει… κράνος – «Μάχες» σε επτά μέτωπα για κυβέρνηση και ΝΔ

Μενδώνη για Μίμη Πλέσσα: «Κατέδειξε πόσο βαρύ είναι, εν τέλει, το ελαφρό τραγούδι»

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κουμουνδούρου,koumoundourou