Η Χεζμπολάχ διαψεύδει ότι έχει επιλέξει διάδοχο του Νασράλα – «Εικασίες» τα δημοσιεύματα για Σαφιεντίν

Η Χεζμπολάχ διέψευσε μέσω telegram ότι έχει ορίσει διάδοχο του Χασάν Νασράλα, που σκοτώθηκε από τον ισραηλινό βομβαρδισμό στη Βηρυτό. (27.9.24).

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με όσα μετέδιδαν χθες μέσα ενημέρωσης της Σαουδικής Αραβίας, διάδοχος του Χασάν Νασράλα ορίστηκε ο Χασέμ Σαφιντίν, χαρακτηρισμένος «τρομοκράτης» από τις ΗΠΑ από το 2017 και μέχρι πρότινος ήταν επικεφαλής του εκτελεστικού συμβουλίου της οργάνωσης στον Λίβανο.

«Οι εικασίες σχετικά με τον διάδοχο του Νασράλα, του πρώην γενικού γραμματέα του λιβανέζικου

κινήματος αντίστασης είναι ανυπόστατες», ανέφερε το γραφείο δημοσίων σχέσεων της Χεζμπολάχ σε ανακοίνωση που εξέδωσε το πρωί της Δευτέρας (30.9.24).

Η οργάνωση ανέφερε επίσης ότι οι διαδικασίες για την επιλογή διαδόχου του Νασράλα βρίσκονται σε εξέλιξη. Παράλληλα προέτρεψε το κοινό να αγνοήσει οποιαδήποτε είδηση ​​σχετικά με αλλαγές ηγεσίας μέχρι να υπάρξει επίσημη ανακοίνωση της Χεζμπολάχ.

«Οι ειδήσεις για τις αποφάσεις της Χεζμπολάχ θα είναι έγκυρες μόνο όταν θα δημοσιοποιούνται μέσω επίσημων δηλώσεων του κινήματος αντίστασης», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Η Χεζμπολάχ επιβεβαίωσε στις 28 Σεπτεμβρίου τον θάνατο του Χασάν Νασράλα μετά τις μαζικές ισραηλινές επιθέσεις στη νότια Βηρυτό μια ημέρα νωρίτερα.

Διαβάστε επίσης:

Τυφώνας Έλεν: Βαρύς απολογισμός στις ΗΠΑ, τουλάχιστον 91 νεκροί – Εκατομμύρια σπίτια χωρίς ρεύμα, τεράστιες καταστροφές (photos)

Μέση Αντολή: Τo Ισραήλ έπληξε την καρδιά της πρωτεύουσας του Λιβάνου

Ιταλία και Ελβετία αλλάζουν τα σύνορά τους εξαιτίας της… κλιματικής κρίσης

Keywords
Τυχαία Θέματα