Η διαφορετικότητα στο θέατρο…

Οι Συνέργειες Πολιτισμού, υπό την αιγίδα και υποστήριξη του υπουργείου Πολιτισμού, με τη συνεργασία του Πολυχώρου Vault και τη συμμετοχή διακεκριμένων θεατρικών συγγραφέων, σκηνοθετών, ηθοποιών και παραγωγών, παρουσιάζουν το «Outreach Project».

Οι διοργανωτές απευθύνουν ανοιχτή πρόσκληση σε σπουδάστριες/στές και σε απόφοιτες/ους θεατρικών σπουδών, δραματικών σχολών και σεμιναρίων θεατρικής γραφής, να καταθέσουν προσχέδια σύγχρονων θεατρικών έργων, που να προάγουν την αποδοχή της διαφορετικότητας ως κοινωνικής

αξίας και διαχρονικής πρόκλησης. Οι συμμετέχουσες/οντες καλούνται μέχρι τις 30 Οκτωβρίου 2021 να υποβάλουν μικρή σύνοψη του έργου τους (έως 300 λέξεις) με μια εναρκτήρια σκηνή (έως 600 λέξεις).

Το εργαστήρι. Οι συγγραφείς των έξι επικρατέστερων κειμένων που θα επιλεγούν από την επιτροπή αξιολόγησης θα συμμετάσχουν σε ένα τρίμηνο εργαστήρι δημιουργικής γραφής μέσω μιας διαδικτυακής πλατφόρμας με ελεύθερη συμμετοχή, κατά τη διάρκεια του οποίου θα συνεργαστούν με διακεκριμένους θεατρικούς συγγραφείς/δραματουργούς, όπως η Νίνα Ράπη, ο Ανδρέας Φλουράκης και η Σοφία Καψούρου, εστιάζοντας στις ατομικές τους ανάγκες και εμπλουτίζοντας το ύφος και το υλικό της γραφής τους.

Στόχος του εργαστηρίου είναι η δημιουργία έξι ολοκληρωμένων έργων, που θα παρουσιαστούν σε ένα ειδικό εξαήμερο θεατρικών αναγνώσεων, ανοιχτό στο κοινό, στη σκηνή του Πολυχώρου Vault στον Βοτανικό, ενώ στη συνέχεια δύο από τα έξι πιο πρωτότυπα έργα θα παρουσιαστούν και σε θεατροποιημένη μορφή σκηνοθετημένων αναλογίων από τον Δημήτρη Καρατζιά και την Κατερίνα Πολυχρονοπούλου στο Vault και θα εκδοθούν σε έντυπη μορφή από τον εκδοτικό οίκο «Άπαρσις».

Για τη συμμετοχή σας στο «Outreach Project» μπορείτε να στείλετε τη μικρή σύνοψη και την εναρκτήρια σκηνή του έργου σας μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό σημείωμα στο email: outreachtheatreproject@gmail.com

Η ομάδα. Στη συνεχή αναζήτησή του για καίριες πρωτοβουλίες και δράσεις που αναδεικνύουν επίμαχα κοινωνικά και ανθρωπιστικά ζητήματα, ο Κώστας Θεωνάς ιδρύει το 2000 την αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία «Ανοιχτοί Ορίζοντες» και ως καλλιτεχνικός διευθυντής διοργανώνει επί επτά έτη το «Διεθνές Φεστιβάλ Τέχνης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα», με θεματικές ενότητες που αγγίζουν καίρια κοινωνικοπολιτικά ζητήματα όπως: Μια Κοινωνία Ίσων Ευκαιριών, Ζητήματα Ισότητας Φύλων, Ταυτότητα και Διαφορετικότητα και Σύγχρονα Ζητήματα Βιοηθικής. Τα φεστιβάλ τίθενται υπό την αιγίδα και υποστήριξη του Συμβουλίου της Ευρώπης και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής καθώς και των υπουργείων Πολιτισμού, Εσωτερικών, Παιδείας και Υγείας.

Διαβάστε επίσης:

Νέος Ποινικός Κώδικας: Ισόβια για βαριά και σεξουαλικά εγκλήματα – Όλες οι αλλαγές

Χρηματιστήριο – Η κατάρρευση της μετοχής της ΔΕΗ (έως 13%) συμπαρασύρει το γενικό δείκτη

Κορωνοϊός: Παιδιά το 30% των κρουσμάτων – Τι λένε οι ειδικοί

Keywords
Τυχαία Θέματα