Η «διάψευση» για Δένδια, τα ακραία «καιρικά» φαινόμενα στον ΣΥΡΙΖΑ και τα οργανωτικά τρικ του Ανδρουλάκη

Καλημέρα σας

Η κυβέρνηση διέψευσε χθες τα περί Νίκου Δένδια για την προεδρία της Δημοκρατίας.

Αλλά, να σας πω την αλήθεια, μου φάνηκε η διάψευση ως μία κατά συνθήκη διάψευση. Επιβαλλόμενη εξ αντικειμένου για να μην σέρνεται αυτή η συζήτηση, που εμπλέκει τον νυν υπουργό Άμυνας στην προεδρολογία.

Η δήλωση του Παύλου Μαρινάκη ότι πρόκειται για σενάρια είναι λογική και αναμενόμενη. Και σωστή, με βάση το σκεπτικό που σας ανέφερα.

Αλλά κανείς δεν είπε τίποτα περισσότερο. Ούτε για συμφωνία, ούτε για πρόταση από Μαξίμου, ούτε για ενδιαφέρον από Δένδια.

Για σκέψεις και σενάρια έλεγαν τα δημοσιεύματα.

Έχουμε καιρό, λοιπόν για κάτι περισσότερο από σενάρια. Με αυτά θα πάμε για αρκετό διάστημα. Ώστε να μπορεί κάποιος ή κάποιοι να… «μετρήσουν» τι αποδοχή έχουν αυτά τα σενάρια…

Η κινούμενη άμμος του ΣΥΡΙΖΑ, ο Σπίρτζης και η πρόκληση Πολάκη

Κινούμενη άμμος το εσωκομματικό πεδίο του ΣΥΡΙΖΑ. Κοινώς… δεν τους προλαβαίνεις.

Κανονικά πρέπει να βγαίνει κάθε μέρα «δελτίο θυέλλης».

Με όλα τα ακραία «καιρικά» φαινόμενα, που πλήττουν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σας μεταφέρω, μόνο μερικά:

– Χθες κυκλοφόρησαν φήμες ότι η συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής το σαββατοκύριακο θα αναβληθεί. Ακριβώς επειδή είναι το κλίμα κακό και τα πράγματα ανεξέλεγκτα. Διαψεύστηκε όμως αμέσως αυτή η φημολογία. Φαντάζεστε τι είχε να ειπωθεί και τι εντυπώσεις θα έδινε μία τέτοια αναβολή.

– Σας έλεγα χθες για την αυριανή συνεδρίαση της επιτροπής δεοντολογίας που θα εξετάσει την περίπτωση Χρήστου Σπίρτζη για την επιβολή πειθαρχικών μέτρων. Το προχθεσινό κλίμα έδειχνε διαγραφή. Αλλά χθες επενέβησαν μετριοπαθείς δυνάμεις και επανήλθε το σενάριο της απλής επίπληξης. Εκτιμήθηκε, για να έχετε πλήρη εικόνα των πραγμάτων, το γεγονός ότι τόσο ο πρόεδρος της επιτροπής Γιάννης Μπενίσης, όσο και το πλέον έμπειρο μέλος της, ο Στέλιος Παππάς θα έρχονταν σε δύσκολη συναισθηματικά θέση, καθώς με τον Σπίρτζη είχαν πάντα καλή προσωπική σχέση και συνεργασία από τον καιρό που ο τελευταίος ήταν υπουργός Υποδομών.

– Ο Πολάκης το ξεκαθάρισε χθες. Διαμήνυσε ότι και πρόταση μομφής θα καταθέσει και θα είναι υποψήφιος αρχηγός εάν και όταν ανοίξει η εκλογική διαδικασία για την ηγεσία.

– Μέχρι τώρα έχουμε δύο ενδιαφερόμενους δηλαδή. Τον Πολάκη και τον Φαραντούρη. Έμπειρα και σοβαρά στελέχη πέριξ του Κασσελάκη θεωρούν ότι αυτό δεν είναι αρκετό για να τρέχει ο κόσμος στις εσωκομματικές κάλπες, ένα χρόνο μετά την εκλογή του Κασσελάκη. Αλλά το πρόβλημα εδώ μπορεί να είναι ο ίδιος ο Κασσελάκης, που ως γνωστό είναι ικανός να το πάρει κατάκαρδα και σε στιλ «εμένα δεν με αμφισβητεί κανένας, πάμε αν σας βαστάει κι όπου βγει».

Οργανωτικά κόλπα από Ανδρουλάκη

Αν υποψιαστώ ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης κάθεται και σκέφτεται «οργανωτίστικα» κόλπα για να κερδίσει πόντους στην εσωκομματική μάχη του ΠΑΣΟΚ, δεν θα πέσω από τα σύννεφα – σας το ομολογώ. Τουναντίον, θα καταλάβω ότι δεν έχει αλλάξει τίποτα στις τακτικές του από τον καιρό που έδινε μάχες στα αμφιθέατρα για τον έλεγχο της νεολαίας του Κινήματος.

Θα σας πω ένα παράδειγμα από αυτά που λέγεται ότι σχεδιάζει παρασκηνιακά: Ποιος θα είναι ο αριθμός των καλπών και πού θα στηθούν.

Επειδή η αθρόα συμμετοχή δεν φαίνεται να συμφέρει τον νυν πρόεδρο, δείχνει μία απροθυμία να τις αυξήσει σημαντικά, ώστε να εξυπηρετηθεί ο κόσμος και να μην φεύγει από τις ουρές.

Αλλά το πιο σημαντικό. Θέλει, λέει να στήσει περισσότερες κάλπες στην επαρχία, όπου ο ίδιος έχει κάποια σημαντική απήχηση, από τα αστικά κέντρα, στα οποία η επιρροή του είναι αποδυναμωμένη. Να διευκολύνει δηλαδή τη συμμετοχή της πιο φιλικής σε αυτόν εκλογικής βάσης και να δυσχεράνει την προσέλευση της πιο εχθρικής.

Λογική μικρού, ελεγχόμενου κόμματος – καλή όταν θες να αποφύγεις τον υποβιβασμό, καταστροφική όταν καλείσαι να κάνεις πρωταθλητισμό…

Διαβάστε επίσης:

Η ιδέα για Δένδια πρόεδρο Δημοκρατίας, οι κομάντο αυτοκτονίας στον ΣΥΡΙΖΑ, τα μέτωπα με Πολάκη, Τσίπρα και το παρασκήνιο με Σπίρτζη  

Τα δυο στρατόπεδα στο Μαξίμου, οι εκτός πραγματικότητας Σκέρτσος, Παπαθανάσης, η χαμένη ευκαιρία Φάμελλου και οι επιλογές από ΠΑΣΟΚ 

O Μητσοτάκης ψάχνει τους υπουργούς του, πώς ο Κασσελάκης ξεμπέρδεψε με τη Λινού και η αναμονή Πολάκη 

Keywords
Τυχαία Θέματα
Δένδια, ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρουλάκη,dendia, syriza, androulaki