Η ΕΕ προκρίνει την πράσινη μετάβαση, αλλά τα κράτη δεν δίνουν κίνητρα για ηλεκτρικά οχήματα

Θα μπορούσε να είναι η απεικόνιση μιας από τις πολλές πλευρές της ΕΕ: σε κεντρικό επίπεδο οι Βρυξέλλες προωθούν την πράσινη μετάβαση και την απεξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα και από την άλλη, οι χώρες-μέλη δεν δίνουν κίνητρα στους πολίτες για την απόκτηση ηλεκτρικών οχημάτων.

Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Ένωση Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (ACEA), «περίπου το ένα τρίτο των κρατών μελών δεν παρέχουν κίνητρα στους φορείς εμπορικών μεταφορών τη στιγμή που η ΕΕ μόλις έχει υπογράψει τους πιο φιλόδοξους στόχους μείωσης

του CO2 στον κόσμο για τους κατασκευαστές οχημάτων».

Η ACEA συμπληρώνει ότι η έλλειψη ενός ισχυρού δικτύου υποδομής φόρτισης είναι ένας πολύ παράγοντας που αποθαρρύνει τους αγοραστές οχημάτων να επιλέξουν ηλεκτρικά μοντέλα, ένα κοινό φαινόμενο γνωστό ως άγχος της αυτονομίας, καθώς μόνο ένας στους 8 φορτιστές που είναι εγκατεστημένος στην Ευρώπη είναι ταχυφορτιστής.

Προστίθεται, δε, ότι σχεδόν τα δύο τρίτα των σημείων φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων της ΕΕ συγκεντρώνονται σε μόλις τρία κράτη-μέλη που καλύπτουν περίπου το 20% της επιφάνειας της ΕΕ – την Ολλανδία, τη Γαλλία και τη Γερμανία. Το άλλο τρίτο όλων των φορτιστών κατανέμεται αραιά στα άλλα 24 μέλη της ΕΕ.

Μάλιστα…

Διαβάστε επίσης

Παπαδόπουλος για ΠΑΣΟΚ: «Ενήλικες είναι, να καθίσουν να τα βρουν»

Μωραϊτης κατά Τσίπρα επειδή κάλεσε τον Χαρίτση στη Διάσκεψη: «Από μένα καληνύχτα Αλέξη»

Η απόλυση Θεοχαρόπουλου, ο Ζαχαριάδης και τα μηνύματα από Κουμουνδούρου (Video)

Keywords
Τυχαία Θέματα
Η ΕΕ προκρίνει την πράσινη μετάβαση,αλλά τα κράτη δεν δίνουν κίνητρα για ηλεκτρικά οχήματα