Η ΕΡΤ1 θα έχει και «Παραλία» από του χρόνου

Η κρατική τηλεόραση συνεχίζει να επενδύει στην ελληνική λογοτεχνία και η νεόκοπη πρόταση της, «Παραλία», εδράζεται σε σύγχρονο ευπώλητο μυθιστόρημα που ήδη τροφοδότησε ταινία μικρής φόρμας.

Η «Παραλία» βασίζεται στο μυθιστόρημα «Το κορίτσι με το σαλιγκάρι» (εκδ. Ψυχογιός) της Πηνελόπης Κουρτζή με την ιστορία της να εκτυλίσσεται στην Ελλάδα των σίξτις.

Η πλοκή ακολουθεί μια νεαρή γυναίκα που έρχεται από το Λονδίνο το Μάρτιο του ΄69 προσγειώνεται στο αεροδρόμιο του Ελληνικού με τελικό προορισμό τα Μάταλα.

Τα

Μάταλα της ανεμελιάς, τα Μάταλα των χίπηδων, της ελευθεριότητας και της ελευθερίας, της αγνότητας και της αθωότητας, του έρωτα, ένα κομμάτι γης που ακόμα και η δικτατορία των συνταγματαρχών, αν και τα «έβαλε στο μάτι», ουσιαστικά κατάφερε να «κλείσει». Εκεί όπου της είχαν υποσχεθεί ότι βρισκόταν ο παράδεισος της.

Στην παραλία στην οποία περίμενε τον Χάρι, εκεί όπου η Τζόνι Μίτσελ ερωτεύτηκε και έγραψε το τραγούδι «Carey».

Η πλοκή (το βιβλίο πρωτίστως) θέλει να μένει μέχρι τον Μάιο του ‘69, περιμένοντας, μαζί με τα παιδιά των λουλουδιών από όλο τον κόσμο, το καλοκαίρι της αγάπης. Όμως για εκείνην δεν ήρθε ποτέ… Γιατί εκείνο τον Μάιο έγινε ό,τι έγινε.

Στην σειρά που ετοιμάζεται για την ΕΡΤ κεντρικούς ρόλους θα έχουν, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά έως τώρα, η Δανάη Μιχαλάκη, ο Γιώργος Μιχαλάκης (πατέρας της Δανάης), ο Κώστας Νικούλι, ο Δημήτρης Μοθωναίος, ο Μάκης Παπαδημητρίου.

Το βιβλίο κυκλοφόρησε στις 4 Φεβρουαρίου 2021 και θεωρείται σπάνιο υλικό καταγραφής, καθώς τα Μάταλα και το φαινόμενο «του καλοκαιριού της αγάπης» που έγινε γνωστό σε όλο τον κόσμο, δεν απαντώνται στην Ελληνική λογοτεχνία.

Το καλοκαίρι του 2020 και πριν καν κυκλοφορήσει το βιβλίο, γυρίστηκε η ταινία μικρού μήκους «Η Παραλία» σε σκηνοθεσία Ειρήνης Λουκάτου, βασισμένη στο βιβλίο, συμπαραγωγής Δήμου Φαιστού και Περιφέρειας Κρήτης.

Στην ταινία πρωταγωνιστούν ο Γιάννης Κουκουράκης, η Ζαχαρούλα Βαλαβάνη, ο Γιάννης Πανταγιάς και η Ιωάννα Κακούρη.

Διαβάστε επίσης:

Ανδρέας Μικρούτσικος: Η περιπέτεια με τον κορωνοϊό και τα επαγγελματικά του σχέδια (Video)

Ο Γιώργος Κουβαράς «έρχεται» στο κεντρικό δελτίο της ΕΡΤ

Διευθύνων σύμβουλος στο Antenna Group αναλαμβάνει ο Γιώργος Λεβέντης

Keywords
Τυχαία Θέματα